برخی خانم ها علاقه ای به تهیه لباس های بارداری ندارند و ترجیح می دهند هر چه دیرتر به سراغ آنها بروند. لباس های بارداری ظاهر زیبا و جذابی ندارند و اگر تمایلی به پوشیدن ندارید می توانید از لباس های معمولی راحت تر و گشادتر استفاده کنید.بهترین استراتژی این است که با بزرگ شدن شکم لباس هایی را که مناسب سایزتان است و در کمد می یابید به تن کنید. شلوارهای یوگا و دامن های کش دار یا تونیک های گشاد و پیراهن های باز می توانند مناسب باشند به شرطی که خانم از افتادن کش روی شکم ناراحت نباشد. زمانی که دیگر نتوانستید دکمه شلوارتان را ببندید یعنی باید به دنبال کمربند بارداری باشید. این کمربندها شبیه باند های کشی هستند که مانع از افتادن شلوار با دکمه باز می شوند. کاربرد دیگرشان نیز بعد از زایمان است که لباس بارداری برایتان گشاد شده و لباس های قبلی تان هنوز به سایزتان نیست و تنگ است. اگر تمایلی به استفاده از این کمربندها ندارید می توانید شلوار های پارچه ای یا جین بارداری را امتحان کنید.
از چه زمانی باید لباس بارداری پوشید؟
اکثر خانم های باردار در ماه سوم و چهارم بارداری به لباس بارداری نیاز پیدا می کنند اما باز هم این موضوع در افراد مختلف، متفاوت است. افرادی که سایز پایینی دارند معمولا دیرتر از کسانی که سایز بالا دارند به لباس بارداری نیاز پیدا می کنند. در ضمن در بارداری دوم در مقایسه با بارداری نخست شکم زودتر بزرگ می شود. در کل بهتر است هر چه سریعتر و هر زمان قیمت ها شکسته شد وحراج شد لباس بارداری را تهیه کنید. هرچه زودتر لباسی زیبا را به قیمت مناسب بخرید بهتر از آن است که سر موقع لباسی نازیبا را به قیمت بالا و از روی ناچاری تهیه کنید.
خطرات و عوارض پوشیدن لباس تنگ در بارداری
پوشیدن لباس تنگ در دوران بارداری می تواند عواقب زیادی را به همراه داشته باشد که شامل:
- مانع گردش مناسب خون و مایعات می شود، حجم خون در بدن یک زن باردار می تواند تا 50 برابر افزایش یابد که این می تواند باعث تورم و ناراحتی او شود. پوشیدن لباس های تنگ به خصوص برای مدت زمان طولانی می تواند تورم را حتی بدتر نیز کند.
- این لباس ها حتی ممکن است که باعث مشکل در گوارش، انقباض عضلات شکم و دیگر قسمت های دستگاه گوارش شوند و مشکلاتی چون سوزش سردل و تهوع صبحگاهی را بدتر از شرایط موجود کند.
- لباس تنگ می تواند منجر به عفونت های باکتریایی یا قارچی در ناحیه تناسلی زن باردار شود که ممکن است به صورت تحریکاتی چون واژینوسیس باکتریایی یا عفونت های مخمری ظاهر شود زیرا لباس های تنگ امکان رشد بیشتر باکتری های مضر را فراهم می کند که احتمالا برای جنین خطرناک خواهد بود. این اتفاق به ویژه در صورت عدم درمان بیشتر صدق می کند. عفونت های درمان نشده منجر به عوارض بارداری مانند زایمان زودرس، سزارین و یا حتی مرگ نوزاد نیز خواهند شد.
محدودیت های لباس در دوران بارداری
دانستن این که در دوران بارداری برای راحتی خود چه چیزی بپوشید، مهم است. به خاطر داشته باشید که از این موارد اجتناب کنید:
1- پیراهن های بیش از حد تنگ
علاوه بر شلوار های چسبان باید از پیراهن های تنگ و چسبان نیز دوری کنید. هر لباسی که جریان خون را در نواحی در حال رشد دوران بارداری محدود می کند و شما را از حرکت و ورزش کردن باز می دارد، نپوشید.پوشیدن جوراب شلواری مشکلی ندارد به شرطی که در قسمت ناحیه تناسلی آزاد باشد.
2- پوشاکی از جنس چرم و جین
تغییرات هورمونی در دوران بارداری اغلب باعث احساس گرما و تعریق در بسیاری از خانم ها می شود. ترکیب این عوامل با پارچه های مصنوعی که گرما را به دام می اندازد و باعث می شود احساس کنید آتشی در درون تان است، خوب نیست.
3- کفش پاشنه بلند
هیچ چیز بدتر از به پا کردن کفش های تنگ و پاشنه دار به خصوص در دوران بارداری نیست زیرا با توجه به این که افزایش وزن دارید، این فشار روی پاهایتان باعث تورم پا و مچ پا می شود. منطقی است که در این دوران از پوشیدن کفش پاشنه بلند خودداری کنید.چنانچه واقعا می خواهید هم از خود محافظت کنید و هم طبق مد پیش بروید، لباس هایی آزاد و کفش هایی با پاشنه ای کم تر از 3 سانتی متر انتخاب کنید. به منظور راحتی و حفظ تعادل نیز کفش هایی را در نظر بگیرید که بند پشتی دارند.
انتخاب شورت مناسب در دوران بارداری
انتخاب شورت برای دوران بارداری بستگی به راحتی و عادت شما در مورد نوع خواهد داشت. در بارداری ممکن است باسن کمی بزرگ شود و حجم شکم اجازه ندهد که شما شورت هایی را بپوشید که قبلاً از آنها استفاده می کردید. شورت های بارداری شورت هایی است که قسمتی از آن تا روی شکم کشیده می شود و خود شکم را نیز پوشش می دهد. برای خرید شورت مناسب در دوران بارداری می توانید موارد زیر را در نظر بگیرید:
- شورتی که انتخاب می کنید، نباید خیلی تنگ یا خیلی گشاد باشد. شورت تنگ یا گشاد ممکن است مانع حرکت کردن آزادانۀ شما شود.
- جنس شورت باید نخی باشد. بهتر است شورتی که انتخاب می کنید کاملاً نخی باشد یا روی اتیکت آن عبارت cotton درج شده است. شورت های نخی معمولاً باعث ایجاد حساسیت در واژن نمی شود.
- قسمت کشی شورت که روی شکم کشیده می شود، نباید خیلی تنگ باشد و جنس آن نیز تا حد ممکن از نخ باشد.
اگر شورت های بارداری، مناسب شما نیست یا در آن احساس راحتی نمی کنید، می توانید از شورت های معمولی استفاده کنید، اما حتماً نسبت به سایز و جنس آن دقت لازم را داشته باشید.
انتخاب سوتین مناسب در بارداری
یکی از اولین نشانه های بارداری می تواند بزرگ شدن سینه ها باشد. الگوی رشد سینۀ هر زنی ممکن است با دیگری فرق داشته باشد. سینه ی برخی از زنان در سه ماهۀ اول بزرگ می شود و تا پایان بارداری تغییر چندانی نمی کند، اما در بعضی دیگر ممکن است سینه به مرور تا پایان بارداری همچنان رشد کند. بزرگ شدن سینه ممکن است برای برخی خانم ها خوشایند نباشد یا نگرانی هایی در مورد بد فرم شدن آن برایشان وجود داشته باشد. در هر حال، انتخاب سوتین مناسب در دوران بارداری می تواند سیر رشد سینه ها را کنترل کند. بهترین زمان برای انتخاب سوتین را بدنتان به شما می دهد. اگر سینه های شما به قدری بزرگ شده که سوتین های قبلی برایتان تنگ شده است، باید به یک فروشگاه لباس زیر مراجعه و سوتین مناسبی پیدا کنید. بهتر است نکته های زیر را برای خرید به خاطر بسپارید:
- جنس سوتین تا حد ممکن نخی باشد: برای انتخاب سوتین نخی، روی اتیکت داخل سوتین را بخوانید یا از فروشنده سؤال کنید. درصد نخ مصرفی به کاررفته در سوتین، روی اتیکت پارچه ای آن نوشته شده است. به عنوان مثال روی اتیکت یک سوتین خارجی عبارت ۱۰۰ درصد cotton نوشته می شود.
- سوتین شما باید تمام سینه را بپوشاند: اگر سینه هایتان حساس شده است، سعی کنید سوتینی بخرید که تمام سینه را بپوشاند. سوتین های فانتزی که نیمۀ پایین سینه را می پوشاند برای بارداری مناسب نیست.
- سوتین انتخابی باید حداقل سه ردیف قلاب در پشت داشته باشد: سوتین شما باید قابلیت این را داشته باشد که کمی گشادتر یا تنگ تر شود. از آن جا که ممکن است سینه های شما به تدریج رشد کند، سوتینی که قلاب های فلزی بیشتری دارد، به شما کمک خواهد کرد تا مدت زمان بیشتری از آن استفاده کنید.
- بند سوتین باید پهن باشد: بهتر است سوتین هایی انتخاب کنید که بند آن پهن است و چند سانتی متر از زیر سینه را نیز پوشش بدهد. سوتین هایی که بند پهنی دارد و تمام سینه را پوشش می دهد، تا حدودی از تکان های سینه جلوگیری می کند.
- سوتین نباید فنر داشته باشد: سوتین های فنردار ممکن است از رشد صحیح سینه جلوگیری کند. همچنین این سوتین ها اغلب باعث ناراحتی مادر می شود و همچنین ممکن است فنر آنها خارج شود و سینه را زخم کند.
اگر نمی توانید به شکلی دقیق سایز جدید سینۀ خود را اندازه گیری کنید، بهتر است از فروشندۀ خانم فروشگاه لباس زیر بخواهید که سایز سینۀ شما را مشخص کند تا بتوانید سوتینی مناسب با سایز جدید خود انتخاب کنید. بهتر است سوتین های خیلی تنگ خریداری نکنید. اگر در ماه های آخر بارداری برای خرید سوتین اقدام می کنید، می توانید سوتین هایی را انتخاب کنید که برای دوران شیردهی نیز مناسب است.