به گزارش سرویس مجله خانواده ساعد نیوز، «هر سال حدود 12 هزار و 800 مورد جدید ابتلا به سرطان سر و گردن و حدود 4 هزار و 100 مرگ مرتبط با این بیماری در انگلیس رخ میدهد»، این را بنیاد تحقیقات سرطان بریتانیا میگوید.این در حالی است که محقق مؤسسه سرطان هانتسمن انگلیس یوآن-چین ایمی درباره تازهترین تحقیق گروهش که منتشر شد، گفت که «ترکیبات دیگری به جز کافئین به اثر احتمالی ضد سرطانی قهوه و چای کمک میکنند.»
پیش از این نیز در مطالعهای که در سال 2022 در مجله اروپایی قلب و عروق منتشر شد، مطرح شد که نوشیدن 2 تا 3 فنجان قهوه در روز به طور قابل توجهی خطر ابتلا به امراض قلبی و عروقی را کاهش میدهد.
البته پژوهشگران دریافتند که افرادی که روزانه بیش از چهار فنجان قهوه کافئیندار مینوشند، در مقایسه با افرادی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکنند 17٪ احتمال کمتری برای ابتلا به سرطانهای سر و گردن دارند.همچنین نوشیدن یک فنجان یا کمتر در روز با 9 درصد کاهش احتمال سرطانهای سر و گردن مرتبط است.
طبق آمار، در سراسر جهان 1 میلیارد نفر مصرف کننده قهوه وجود دارد و در هر روز به طور میانگین 2 میلیارد فنجان قهوه و بیش از 6 میلیون و 400 هزار تن چای سالانه در دنیا مصرف میشود. نکته حائز اهمیت دیگر اینکه نیمی از جوانان 18 تا 24 ساله و سه چهارم افراد بالای 25 سال به طور مرتب قهوه مینوشند.
متخصص تغذیه تام سندرز با اشاره به اینکه قهوه و چای مانعی برای ابتلا به سرطان نیست، میگوید که افرادی که مقدار زیادی قهوه و چای مینوشند «ممکن است تمایل بیشتری به اجتناب از رفتارهای مضر دیگر، مانند مصرف الکل و دخانیات، داشته باشند» و به همین خاطردر معرض خطر کمتری برای این سرطانها هستند. اما از سویی دیگر متخصص تغذیه ترِوُر ریچ با اشاره به تأثیر مصرف قهوه و چای در کاهش سرطان میگوید که «نوشیدن قهوه خطر افسردگی، بیماری پارکینسون، دیابت نوع 2 و بیماریهای کبدی از جمله سرطان کبد را کاهش میدهد.» همچمین مصرف متعادل قهوه میتواند به سلامت مغز و افزایش طول عمر منجر شود.
متخصص تغذیه الینا هیپونن با هشدار به اینکه مصرف زیاد قهوه میتواند بر سلامت مغز تاثیر بگذارد، بیان میدارد که در این رابطه یک کار ساده که میتوانیم انجام دهیم و اینکه بدن را هیدراته نگه داریم، یعنی «در کنار فنجان قهوه کمی آب نیز بنوشیم» و در نظر داشته باشیم که اگر مصرفکننده نرمال قهوه هستید طبیعی است که از مزایای سلامتی آن بهرهمند شوید. همچنین افراد باید مراقب مصرف زیاد چای باشند، زیرا مصرف زیاد چای جذب آهن با منشاء گیاهی را توسط بدن کند میکند.