دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

خوراکی های اعتیادآور را بهتر بشناسید 

شنبه، 13 دی 1399
اعتیاد به مواد غذایی به معنی اختلال در مصرف یک مواد غذایی خاص است. بیشتر از ۲۰ درصد افراد اعتیاد به مواد غذایی دارند و یا رفتاری مانند آن را از خود نشان می دهند. این مقادیر در میان افراد چاق بیشتر است.

مواد غذایی برای حیات انسان لازم هستند پس نمی توان آن ها را نادیده گرفت. خوراکی ها همانطور که می توانند ما را در مقابل بیماری ها محافظت کنند گاهی نیز خود به بلای جان انسان ها تبدیل می شوند. اعتیاد به برخی از خوراکی ها یکی از بزرگترین مشکلاتی است که انسان ها می توانند به آن دجار شوند. برای آنکه از اعتیاد به دور باشید باید مهمترین خوراکی های اعتیاد آور را شناخته و از زیاده روی در آن ها اجتناب کنید.

خوراکی های اعتیاد آور

خوراکی های اعتیاد آور, رفتار غذا خوردن اعتیادی در بسیاری شامل بیش از یک فقدان اراده است دلایل بیوشیمیایی وجود دارد که چرا برخی از مردم کنترل خود را بر مصرف آنها از دست می دهند. در کارخانه های تولید کننده ی مواد غذایی ترفندهایی به کار می رود که با اضافه کردن افزودنی های غذایی و معطر، بخش هایی از مغز شما فعال می شود و به سوی اعتیاد غذایی کشیده می شوید

چه چیزی باعث اعتیاد آور شدن یک غذا می شود؟

در بسیاری از افراد، رفتار غذا خوردن اعتیادی چیزی بیش از یک فقدان اراده است، چرا که دلایل بیوشیمیایی وجود دارد که باعث می شود برخی افراد کنترل خود را هنگام غذا خوردن از دست دهند. این رفتار بارها و بارها با غذاهای فرآوری شده، به ویژه آنهایی که دارای قند و یا چربی اضافه شده هستند، مرتبط شده است. غذاهای فرآوری شده معمولاً طوری ساخته می شوند که واقعا طعم خوبی دارند. همچنین آن ها حاوی مقادیر بالایی کالری هستند و باعث عدم تعادل قند خون می شوند. این ها عواملی هستند که می توانند باعث تمایل به هوس های غذایی شوند. با این حال، بزرگترین عامل غذا خوردن اعتیاد آور، مغز شما است. مغز شما دارای یک مرکز پاداش است که هنگام غذا خوردن، دوپامین و سایر مواد شیمیایی خوب را ترشح می کند. این مرکز پاداش توضیح می دهد که چرا بسیاری از مردم از خوردن غذا لذت می برند. این بخش اطمینان حاصل می کند که به مقدار کافی غذا خورده می شود تا تمام انرژی و مواد مغذی مورد نیاز بدن را به دست آورد. خوردن غذاهای کم ارزش در مقایسه با مواد غذایی فرآوری نشده، مقادیر عظیمی از مواد شیمیایی با حس خوب را آزاد می کند. این کار پاداش بسیار قدرتمند تری در مغز به دست می آورد. پس از آن به دنبال پاداش های بیشتر مغز، میل به خوردن برخی از مواد غذایی بیش از حد می شود و در نهایت می تواند منجر به یک دور باطل به نام رفتار اعتیاد آور یا اعتیاد به مواد غذایی شود. در ادامه به معرفی تعدادی از این غذاهای اعتیاد آور می پردازیم.

شیرینی های خامه ای و کیک ها

خیلی ها هستند که به شما خواهند گفت که با دیدن شیرینی خامه ای و کیک ها پایشان سست می شود و نمی توانند در مقابل آنها مقاومت کنند. خوراکی های اعتیاد آور علت اعتیاد آور بودن آن هم مشخص است میزان بسیار زیاد قند در واحد حجم آن. اما حواستان باشد اگر خیلی زیاد کیک تولد بخورید تعداد شمع هایی که می توانید روی آن بگذارید خیلی زیاد نخواهد شد. در واقع اعتیاد به این شیرینی ها عمر شما را کوتاه می کند زیرا باعث ایجاد چاقی، دیابت و سندرم متابولیک در شما می شود.

بستنی

شما هم کسانی را می شناسید که با تعجب می گویند: «دست خودم نیست، وقتی بستنی می بینم نمی توانم در مقابل آن مقاومت کنم.» افراد بسیاری هستند که در خواب رؤیای بستنی خوردن می بینند و به محض بیدار شدن سراغ فریزر می روند و بستنی می خورند. بزرگ ترین ماده غذایی معتادکننده انسان بستنی است. جالب است که مطالعات جدید نشان داده مصرف بستنی به مقدار زیاد جدا از تمام عوارضی که دارد ممکن است تمایل بدن به غذاهای سالم مثل میوه ها و سبزیجات را کاهش دهد. در واقع بستنی در صورتی که خوردن آن به یک عادت بدل شود شما را به خودش معتاد می کند و شما دیگر هوس مواد غذایی دیگری نخواهید کرد و به جای هرچیز دیگری بستنی خواهید خورد.

قهوه

از آنجایی که قهوه سرشار از کافئین است می تواند اعتیاد آور باشد. متخصصان معتقدند که کافئین مغز را تحریک می کند. در واقع این ماده که به خانواده ی «آلکالوئید» تعلق دارد، باعث آزاد شدن دوپامین می شود. دوپامین به هورمون لذت شهرت دارد. نتیجه این می شود هر چه بیشتر قهوه بنوشید بیشتر به طرف آن کشیده می شوید. توصیه می کنیم روزانه بیش از ۳ فنجان قهوه ننوشید.خوراکی های اعتیاد آور

سیب زمینی سرخ کرده

سیب زمینی سرخ کرده کابوس تمام کسانی است که رژیم غذایی می گیرند. متخصصــان تغذیـــه می گویند که یکی از مهم ترین علت های عدم موفقیت بسیاری از افرادی که رژیم غذایی می گیرند همین سیب زمینی سرخ کرده است. سیب زمینی شکر طبیعی در خودش دارد و برای سرخ کردن به آن مقدار زیادی روغن و نمک اضافه می کنند و اینگونه می شود که غذای هوس برانگیزی پیش رویتان دارید که تمام عوامل اعتیاد آور را در خود دارد. جدا از تمام خطرات سیب زمینی که مربوط به کالری و چربی های اشباع شده زیاد و نمک بالای آن است، بیشتر سیب زمینی های سرخ کرده موجود در بازار دارای ماده آکریل آمید است که ماده ای سرطان زا محسوب می شود.

چیپس های شکردار

علت اعتیادآور بودن چیپـــس در میـزان چربـــی و نمک آن است اما جالب است بدانید که برخی برندها جدا از نمک و چربی بسیار زیاد از شکر هم در تولید برخی از انواع چیپس ها استفاده می کنند. مطالعات نشان داده که حتی چیپس های سبزیجات هم مقدار بسیار زیادی چربی، نمک و کالری دارند. اگر معتاد به مصرف چیپس هستید و روزتان بدون خوردن چیپس شب نمی شود، توصیه می کنیم که خودتان با استفاده از سیب زمینی، نمک دریایی و سبزیجات و مقدار بسیار کمی روغن چیپس خانگی تهیه کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

نان های سفید

نان یکی از مهمترین قوت های غذایی است که در سراسر دنیا از آنها استفاده می شود و نبود آن تقریباً ایجاد مشکل می کند. در میان انواع نان البته آنهایی که رنگ سفیدتری دارند مانند نان لواش یا تافتون تقریباً اعتیادآور هستند و به نوعی باعث می شوند تا شما همیشه به سمتشان ترغیب شوید.

ماکارونی

یکی دیگر از خوراکی های اعتیادآور که البته افراد زیادی نیز به آن معتاد هستند ماکارونی است. کربوهیدرات و البته پروتئینی که در آن وجود دارد باعث می شود تا شما خیلی زود انرژی انجام هر کاری را به دست آورید و به همین علت افراد زیادی به آن علاقه دارند.

بیسکویت و آب نبات

بیسکویت ها و آب نبات ها سرشار از قند هستند و اعتیاد آور می باشند. نتایج برخی از پژوهش ها نشان می دهد اعتیاد به طعم شیرینی حتی می تواند جدی تر از اعتیاد به کوکائین شود. محققان ملاحظه کردند ۹۴ موش از ۱۰۰ موش مورد آزمایش قرار گرفته، بیشتر از مواد مخدر به مصرف نوشیدنی های شیرین تمایل نشان می دهند. نتیجه شگفت آورتر این بود که حتی با بالا بردن دز کافئین، تمایل بیشتر به مصرف شکر همچنان بر قوت خود باقی مانده بود. در واقع مصرف قند منطقه ای از مغز را تحریک می کند که اوپیوئید نامیده می شود و به احساس لذت مربوط می شود. این منطقه از مغز موقع مصرف مواد مخدر نیز فعال می شود.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز شنبه 15 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی
نحوه محاسبه هزینه چاپ یک کتاب
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
هزینه استخراج مقاله ISI از پایان نامه
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
چگونه پایان نامه را به کتاب تبدیل کنیم؟
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI