معرفی شهر کوثر

  پنجشنبه، 15 مهر 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی شهر کوثر
جاذبه های تاریخی و طبیعی شهرستان کوثر از پر بیننده ترین اماکن در سطح استان است که در طول سال پذیرای گردشگران داخلی و خارجی می باشد.شهرستان کوثر، با مرکزیت شهر گیوی در استان اردبیل واقع شده‌است.

شهرستان کوثر، با مرکزیت شهر گیوی در استان اردبیل واقع شده است و دارای وسعت تقریبی ۱۲۴۵ کیلومتر مربع، حدود ۱۵۰۰ متر از سطح دریا ارتفاع است. شهرستان کوثر در ۴۸ درجه و ۲۹ دقیقه طول جغرافیایی در فاصله ۸۵ کیلومتری اردبیل و حدود ۳۰ کیلومتری خلخال قرار دارد. این شهرستان از شمال با شهرستان اردبیل، از شرق با شهرستان خلخال، از غرب و جنوب با شهرستان های نیر و میانه همسایه است. ساکنان این شهر علاوه بر خلخال و اردبیل با شهر میانه در استان آذربایجان شرقی تبادلات اقتصادی دارند. شهرستان کوثر یکی از شهرستان های استان اردبیل ایران است.شهرستان کوثر (گیوی) تا سال ۱۳۷۵ یکی از بخش های شهرستان خلخال به نام «بخش سَنجَبَد» به مرکزیت شهر گیوی بود؛ ولی در این سال از شهرستان خلخال منتزع و به شهرستان کوثر به مرکزیت شهر گیوی تبدیل شد و دارای ۲ بخش و ۴ دهستان است. نامگذاری این شهرستان به نام «کوثر» به دلیل متقارن بودن با روز تولد حضرت زهرا (س) بوده و به میمنت این روز اسم این شهرستان توسط آیت اله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت کوثر نامیده شد.

مردم شناسی شهر کوثر

ساکنان شهرستان کوثر به زبان های ترکی آذربایجانی سخن می گویند. مردم شهرستان کوثر دارای مذهب شیعه دوازده امامی و سنی شافعی هستند.در این شهرستان دو روستا به ترتیب از نظر زبان و مذهب با دیگر روستاها فرق دارند:روستای علاالدین دارای سکنه تات زبان شیعه مذهب می باشد و روستای هشین دارای سکنه ترک آذربایجانی سنی مذهب هستند.

صنایع دستی هر کوثر

دختران شهر با یادگیری هنرهای دستی به کارهایی چون گلدوزی و ملیله دوزی، دوختن سبد و.. می پردازند.

پوشش گیاهی شهر کوثر

پوشش گیاهی این شهرستان، استیپی و در ارتفاعات، به صورت مرتع و چمنزار است. این شهرستان دارای مراتع و چراگاه های طبیعی، به وسعت بیش از ۱۰۰۰۰۰ هکتار و دارای جنگل های طبیعی نیز، با وسعت ۲۰۰۰ هکتار است.

  • زالزالک
  • پسته وحشی
  • گلابی وحشی
  • انواع گون

جاذبه های گردشگری شهر کوثر

این شهرستان آب و هوایی مناسب، طبیعتی بسیار زیبا و کم یاب دارد و با داشتن جاذبه های گردشگری طبیعی گوناگون، همه ساله پذیرای گردشگرانی از سراسر استان و کشور می باشد.

پل فیروزآباد کوثر

پل فیروزآباد کوثر بر روی رودخانه فيروزآباد که یکی از سرشاخه های فرعی قزل اوزن است ، بنا شده است.اين پل دارای يک دهانه با قوس بيضوی شکل می باشد که در هر طرف با چهار طاق دزد با ارتفاع متفاوت پوشش داده شده است. مصالح ساختمانی پل سنگهای رسوبی حکمی است که در سالهای اخير دستندازهای سنگی آن را با ديواره بتنی پوشش داده اند.پل فیروزآباد کوثر در دوره پهلوی توسط مهندسان ايتاليايی بر روی پايه کار پل قديمی عصر صفوی احداث گرديده است.اين پل دارای يک دهانه با قوس بيضی خوابيده می باشد که با طاق دزدهايی در دو طرف (هر طرف چهار طاق) پوشش داده شده است. اين طاق دزدها که روی قوس اصلی قرار گرفته دارای دهانه يکسان می باشد ولی ارتفاع آنها متفاوت می باشد.

پل فیروزآباد کوثر

روستای خلفلو

روستای خلفلو یکی از روستاهای استان اردبیل واقع در شهرستان کوثر می باشد . این روستا در ۴۵کیلومتری شهر اردبیل و ۳۰ کیلومتری شهر کوثر واقع شده است.روستای خلفلو به لحاظ موقعیت جغرافیایی در دامنه رشته کوههای سبلان واقع شده است که توسط این رشته کوهها و تپه های بلند مثل گوش قیسی از ناحیه غرب و رشته کوههای تالش مثل کوههای بنمار از سمت شمال و النکش از سمت شرق روستای خلفلو را مورد حصار و احاطه قرار داده است. به گونه ای که روستای خلفلو که یک دشت بزرگ و پر آب و حاصلخیز است وقتی از بالای کوههای نام برده شده در بالا به روستای خلفلو نگاه کنیم دشت آن به بزرگی یک دره خواهیم دید. روستای خلفلو به دلیل این که در وسط یک منطقه کوهستانی قرار گرفته سبب بارش فراوان نزولات آسمانی در بهار به صورت باران و تگرگ و حتی تا در اواخر فروردین بارش برف در این روستا را شاهد هستیم . به برکت این کوه ها ما شاهد تابستانی بسیار خنک و شبهای سرد در خلفلو هستیم به گونه که مسافران تهرانی و یا کسانی که از این روستا به تهران یا جاهای دیگر مهاجرت کرده اند به علت آب و هوای خنک این منطقه تابستان را در خلفلو سپری می کنند. فصل پاییز در روستای خلفلو نیز با بارش باران در اوایل این فصل آغاز می شودو کشاورزان این روستا در این موقع سال شروع به کشت گندم می کنند و البته قابل ذکر است که این منطقه زمستان را از ماه آذر اغاز می کند و از اوایل این ماه تا اوایل فروردین به صورت برف ، سفید پوش است. شغل اغلب مردم روستا کشاورزی و دامداری است. محصول اصلی کشاورزان خلفلو گندم است . به علت بارش باران دشت روستای خلفلو بسیار حاصلخیز است طوری که در تولید گندم در منطقه حرف اول را می زند. روستای خلفلو دارای یک رودخانه است که از کوههای قله جوق سرچشمه می گیرد و به قزل اوزن می ریزد.

روستای خلفلو شهر کوثر

روستای مشکول

روستای مشکول در دهستان سنجبد جنوبی به مرکزیت فیروز آباد، شهرستان کوثر استان اردبیل قرارداردوازروستاهای تاریخی، بافرهنگ وبامردمان مقیدبه رعایت مسائل شرعی واسلامی می باشد .اکثراهالی به شغل کشاورزی، دامداری وباغداری مشغولند . روستاهای همجوارش عبارتنداز:افشار،امیرآباد،ام آباد،علاءالدین،هشین،دوگر،بنه خلخال،فیروزآباد،شوراخانه،دیز و… مردم روستای مشکول دارای مذهب شیعه دوازده امامی وبه زبان ترک آذربایجانی تکلم می کنند در روستای مشکول درختان میوه ای مانند پسته وحشی،گلابی وحشی،انواع گون،گیاهان دارویی،ریواس ،زالزالک وجود دارد .مشکول به معنی مشک کوچکی که برای مسافر و یا هنگام کار در باغ مورد استفاده قرار می گیرد. باتوجه به اینکه روستای مشکول ازقدیم الایام دارای مراتع باوسعت زیادوزمینهای صخره ای وسنگلاخی بوده وچنین جاهایی معمولامحلی مناسب برای پرورش بز می باشدحتی الان نیزاهالی تمایل بیشتری برای پرورش بز دارند چراکه این نوع دام سازگاری زیادی باچنین محیطهایی دارند لذا باتوجه به موضوع مذکورومعنای مشکول درلغتنامه های معتبربه نظرمی رسددرقدیم مشکول محلی برای تولیدمشک آب بوده وسایرمناطق برای تهیه مشک باکیفیت عالی به این روستامراجعه می کردندواهالی نیزازآن استفاده های متنوع وزیادی داشته اند فلذاروستارامشکول ویابه عبارت بهترمحلی که درآنجامشک تولیدو استفاده می شود نامیده اند. این روستا علاوه برداشتن منابع عظیم طبیعی،گردشگری،تاریخی و… دارای منابع عظیم ومستعدانسانی است . از آثار تاریخی این روستا می توان به این موارد اشاره کرد : منبرتاریخی مشکول ، برج تاریخی مشکول ، کوه تاریخی قلعه بوینی مشکول ، زیارتگاه پیرتقی مشکول و قبرستان قدیمی واهل سنت مشکول . از مناطق گردشگری روستا مشکول می توان به این موارد اشاره کرد : دربند مشکول ، پل معلق مشکول برروی رودخانه قزل اوزن ، غارهای طبیعی ، منطقه حفاظت شده جانوری وشکارممنوع مشکول و ژئوپارک جاده سرچم –اردبیل که درمنطقه مشکول قراردارد. وقوع جنگ بین عشایرمنطقه یعنی طرفداران میرزا کوچک خان جنگلی باارتش رضاخان درروستای مشکول به تاریخ۱۳۰۲هجری شمسی اتفاق افتاده است .

روستای مشکول شهر کوثر

دلیکی داش ( سنگ سوراخ )

این سنگ از نظر موقعیت جغرافیایی در شمال شرقی شهر در قسمت پایین جاده گیوی به خلخال در میان باغات (دربند) شهر واقع شده است. در این محل در آخرین چهارشنبه سوری دخترانی که عروسی نکرده اند و زنانی که صاحب فرزند نمی شوند جمع می شوند و نیّت می کنند و از این سوراخ عبور می کنند و اگر به آرزوهای خود رسیدند، سال بعد در همان محل وهمان زمان (آخرین چهارشنبه سوری) به رقص و شادی می پردازند و شیرینی می دهند. از سوراخ این سنگ باغداران آب مورد نیاز خود را جهت آبیاری باغات خود عبور می دهند.

دلیکی داش ( سنگ سوراخ ) شهر کوثر

و در پایان...

شهرستان کوثر (گیوی) تا سال ۱۳۷۵ یکی از بخش های شهرستان خلخال به نام «بخش سَنجَبَد» به مرکزیت شهر گیوی بود؛ ولی در این سال از شهرستان خلخال منتزع و به شهرستان کوثر به مرکزیت شهر گیوی تبدیل شد و دارای ۲ بخش و ۴ دهستان است.نامگذاری این شهرستان به نام «کوثر» به دلیل متقارن بودن با روز تولد حضرت زهرا (س) بوده و به میمنت این روز اسم این شهرستان توسط آیت اله هاشمی رفسنجانی رئیس جمهور وقت کوثر نامیده شد.امیدوارم از خواندن این مطالب لذت ببرید با ساعد نیوز همراه باشید.


دیدگاه ها

پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها