به گزارش سایت خبری ساعد نیوز،سمند LX EF7، محصول سدان خانوادگی سایز متوسط ایران خودرو و یکی از تولیدات پرفروش کمپانی بزرگ ایران خودرو است. بدون شک یکی از بزرگ ترین مزیت های این ماشین که با افزایش قیمت بنزین، امکان صرفه جویی در هزینه ها را برای مصرف کنندگان خود فراهم می کند؛ تولید آن در دو نوع بنزین سوز و دوگانه سوز است.
نسخه تکمیل شده و نهایی اولین ماشین سمند در سال ۱۳۸۱ رونمایی و به تولید انبوه رسید. پس از دو سال، ایران خودرو مدل ارتقا یافته آن را تحت نام LX روانه بازار کرد و تا به این لحظه، هنوز هم سمند ال ایکس در خط تولید این شرکت به مونتاژ می رسد.
نکته: کلمه EF7 در ادامه نام LX، نشان دهنده مدل موتور ماشین است.
در ادامه پیش از این که بخواهیم معایب سمند EF7 را برایتان بازگو کنیم، قصد داریم به سراغ موتور EF7 رفته و شما را با مشخصات فنی سمند EF7 آشنا کنیم.
مشخصات فنی سمند EF7
سمند EF7 در دو تیپ بنزینی و پایه گازسوز به بازار عرضه می شود که در واقع هر دو آن ها از یک پیشرانه 4 سیلندر 1.7 لیتری بهره می برند. همانطور که می توان حدس زد، موتوری که پایه بنزین دارد در مقایسه با نمونه گازسوز از توان خروجی بیشتری برخوردار است که البته چندان هم محسوس نیست. موتور EF7 در مدل بنزینی حداکثر قدرتی معادل 113 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه را تولید می کند و در مورد مدل پایه گازسوز این عدد با 13 واحد افت، به 100 اسب بخار در 6000 دور بر دقیقه می رسد. حداکثر گشتاوری که از کارکرد موتور بنزینی سمند EF7 حاصل می شود، 155 نیوتون متر در 4500 دور بر دقیقه است و مدلی که به موتور پایه گازسوز مجهز شده توانایی تولید 136 نیوتون متر گشتاور در 4500 دور بر دقیقه را دارد.
مشخصات موتور EF7
در سایت رسمی ایران خودرو حداکثر سرعتی که مدل بنزینی سمند EF7 به آن دست پیدا می کند، 190 کیلومتر اعلام شده است. این سرعت برای سمند LX EF7 پایه گازسوز، به 180 کیلومتر بر ساعت می رسد.
سمند EF7 برای اینکه بتواند از حالت سکون به سرعت صد کیلومتر بر ساعت دست یابد به حدود 12 ثانیه زمان نیاز دارد؛ این در حالیست که در سایت ایران خودرو مقدار شتاب صفر تا صد نمونه پایه گازسوز تنها در حالت استفاده از بنزین ذکر شده است و اطلاعاتی از شتاب این خودرو در حالت استفاده از گاز به چشم نمی خورد.
به طور کلی در مورد مشخصات فنی سمند EF7 و موتور آنEF7 می توان گفت که پیشرانه بر روی کاغذ اعداد و ارقام بسیار خوبی از خود نشان می دهد و با کمی ارفاق می تواند قابل قبول باشد؛ انصافا این اعداد اگر خود حقیقت هم نباشند، خیلی از اصل ماجرا دور نیستند!
سمند EF7 پایه گازسوز
این مدل از سمند، نوعی از موتور EF7 را بر روی خود دارد که سوخت اصلی آن گاز است. مشخصات این نوع موتور را در بالا ذکر کردیم و شاهد بودید که اختلاف چندانی با مدل بنزینی مشاهده نمی شود.
طبق ادعای ایران خودرو، این موتور در بین 10 موتور برتر گازسوز موجود در جهان رتبه سوم را در اختیار دارد. کاری به درست و غلط بودن این ادعا نداریم، اما باید گفت که به تائید بیشتر مالکان سمند EF7، موتور این خودرو هم در هنگام مصرف بنزین و هم در هنگام مصرف گاز عملکرد قابل قبولی دارد و در اغلب مواقع هنگام تغییر مصرف از گاز به بنزین یا برعکس متوجه تغییرات محسوسی نخواهید شد.
طرز کار موتور EF7 به این شکل است که گاز را به عنوان سوخت اصلی در نظر می گیرد و پس از اتمام گاز از بنزین برای ادامه حرکت استفاده می کند. در صورت به اتمام رسیدن سوخت گاز، موتور EF7 آنقدر نامحسوس از این بشقاب به سراغ بشقاب بعدی می رود که احتمالا شما هیچ تغییری حس نخواهید کرد!
فراموش نکنید که به خاطر بحث گران شدن بنزین و بازگشت کارت سوخت ها، سمند EF7 پایه گازسوز می تواند یک انتخاب مقرون به صرفه و کم هزینه در میان سایر سدان های همرده باشد.
روغن موتور و تسمه تایم موتور EF7، تعویض و بهترین جنس
اگر دفترچه راهنمای سمند EF7 را مطالعه کنید، متوجه می شوید که روغن موتور مناسب برای سمند EF7 10W-40 SL»» سینتیک است. برای تعویض روغن موتور موتور EF7، در میان برندهای مختلف ایرانی و خارجی انتخاب های زیادی خواهید داشت؛ از کاسترول و توتال گرفته تا بهران. در واقع اغلب روغن موتورهای تمام سنتتیک و نیمه سنتتیکی موجود در بازار همه برای این موتور مناسب هستند.
در مورد تسمه تایم هم مدل پاور گریپ (گیتس) می تواند انتخاب مناسبی باشد. تسمه تایم هر خودرو باید پس از طی مسافت خاصی که در دفترچه آن ذکر شده است تعویض گردد، اما در نظر داشته باشید که اگر تسمه تایم پوسیده باشد باید تعویض شود، حتی اگر با مقدار مسافت درج شده در دفترچه راهنمای خودرو فاصله زیادی داشته باشید.
مصرف سوخت موتور سمند EF7
همانطور که پیش تر نیز به این موضوع اشاره کردیم، در حال حاضر احتمال سهمیه بندی مجدد بنزین و البته بالاتر رفتن قیمت آن از هر زمان دیگری جدی تر است. تجربه ثابت کرده است که در کشور ما هر بحثی که پیش بیاید، هر چقدر هم که مسئولین آن را تکذیب کنند بازهم اتفاقی قریب الوقوع است!
به همین جهت بار دیگر مصرف سوخت بهینه خودرو به یکی از فاکتورهای مهم در انتخاب خودرو بدل شده است. عددی که از طرف کارخانه برای مصرف سوخت (بنزین) سمند EF7 اعلام شده است، 8.7 لیتر در هر 100 کیلومتر است که البته به گواه دارندگان این خودرو چندان هم واقعیت ندارد و مصرف واقعی سمند EF7 بیش از این حرف هاست. در ضمن گنجایش باک این خودرو 70 لیتر است که عدد قابل توجهی به نظر می رسد.
ناگفته نماند که موتور EF7 دارای استاندارد آلایندگی یورو 5 بوده و کاملا سازگار با محیط زیست محسوب می شود.
مزایا و معایب سمند EF7
راحتی کابین سمند EF7، یکی از مزیت هایی است که در تمامی اعضای خانواده سمند به چشم می خورد. توان مناسب موتور EF7 در مقایسه با سایر رقبای داخلی ، از دیگر مزیت های سمند EF7 است. همچنین عدم تغییر قابل توجه قدرت موتور هنگام استفاده از گاز هم نکته ای است که نباید به راحتی از کنار آن گذشت. این ها علاوه بر نکاتی که بالاتر به آن ها پرداختیم از مزایای سمند EF7 به شمار می روند؛ اما معایب سمند EF7 به شرح زیر است:
گرانی قطعات از معایبی است که با توجه به تولید داخل بودن این خودرو می تواند برای صاحب خودرو آزاردهنده باشد. موتور EF7 از قدرت قابل قبولی برخوردار است، اما این موضوع در سرعت های پایین چندان صدق نمی کند و به گواه مالکین، قدرت موتور پس از عبور از سرعت 60 کیلومتر بر ساعت خود را نشان می دهد. همچنین در سر عت های بالا صدای زیادی به اتاق منتقل می شود که با افزایش صدای سیستم صوتی حل می شود!
معایب کلی سمند
اما در پایان این مقاله بد نیست نگاهی کلی به معایب سمند ef7 داشته باشیم تا در زمان انتخاب بتوانید خودرو مناسبی که بعدا شما را دچار دردسر نکند بخرید
- اصطحلاک بالای بخش های فنی
- هزینه بالای نگهداری خودرو
- تنبل شدن خودرو بعد از مدت زمانی استفاده
- مصرف بالای سوخت
- ترمز صعیف به نسبت قیمت و سایر رقبا
3 سال پیش
3 سال پیش
4 سال پیش