به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، کودکان نیز مثل بزرگتر ها، هر روزه تصمیمات بسیاری می گیرند. تصمیم گیری کودک، معمولا درباره این است که رفتارش چگونه باشد، با چه اسباب بازی یا عروسکی دوست دارد بازی کند، دوست دارد چه کتابی برایش خوانده شود، یا چه برنامه تلویزیونی را ببیند.
وقتی که کودکان بزرگتر می شوند، تصمیمات بزرگتری می گیرند، که اغلب مربوط به خانواده، دوستان یا تکالیف مدرشه شان می شود. تصمیماتی که کودکان می گیرند روی سلامتی، تندرستی شان، روابط و موفقیت هایشان تاثیر گذار است. آموختن نحوه تصمیم گیری مناسب، به کودکان کمک می کند که مستقل تر و مسئولیت پذیر تر شوند.
برای آموزش مهارت تصمیم گیری در کودکان به آن ها توضیح دهید :
به تازگی مبلغ زیادی پول به شما داده شده است که برای هر هدفی که بخواهید می توانید از آن استفاده کنید . می توانید هر کاری که می خواهید با ان انجام دهید اما باید در تصمیم گیری ها با هم به توافق برسید .
به طور مثال می توانید آن را به خیریه ببخشید ، می توانید بی حساب و کتاب خرید کنید یا می توانید برای خرید لوازم التحریر از آن استفاده کنید .
به گروه ۱۵ دقیقه فرصت دهید تا فکر هایشان را روی هم بگذارند ، یادداشت بردار نیز باید نظرات آن ها را بنویسد . هر فرد باید بتواند گروه را متقاعد کند که چرا احساس می کند نظر او از همه معقول تر ، خوشایندتر ، نوع دوستانه تر و … است .
در پایان ۱۵ دقیقه ، گروه باید در یک نظر به توافق برسد . اگر آن ها موفق به تصمیم گیری نشوند ، پول را ” از دست خواهند داد “. سپس سخنگوی هر گروه در مورد تصمیم شان با گروه بزرگ تر صحبت می کند و هر عضو گروه باید بگوید که چرا فکر می کند که نظر او خوب است حتی اگر در ابندا این نظر را نداشته است .
به عنوان مثال ، یک کودک ممکن بگوید ” من در ابتدا فکر می کردم که باید پول را به خیریه اهدا کنیم . وقتی گروه تصمیم گرفت برای کودکان بی بضاعت اسباب بازی بخریم ، متوجه شدم که این هم به نوعی همان کار است . “
یا دیگری می گوید ” من در ابتدا فکر کردم که باید پول را به خیریه اهدا کنیم ، وقتی گروه تصمیم گرفت که با یکدیگر به مسافرت برویم ، متوجه شدم که این کار می تواند سرگرم کننده باشد . هنوز هم می توانم مبلغی از پولم را به خیریه اهدا کنم ” .