علی حاتمی برای فیلمبرداری مجموعه تلویزیونی هزاردستان به لوکیشن خاصی نیاز داشت که شرایط جغرافیایی و شهری اوایل قرن چهاردهم شمسی را به نمایش بگذارد. به این ترتیب طرح ساخت شهرک سینمایی غزالی تهران با همت او و همکاری زندهیاد ولیالله خاکدان کلید خورد. برای این منظور زمینی به مساحت 10 هکتار در غرب تهران در اراضی کناره بزرگراه تهران-کرج را در نظر گرفتند و عکسهایی از بناها، عمارتهای دولتی، محلهها و خیابانهای تهران، لباس و... تهیه کردند. حاتمی به ایتالیا رفت و با همراهی نقاشی ایتالیایی در شهرک سینمایی «چینه چیتا»، اتودهایی از اسناد و عکسها زد و تابلوهای کوچکی تهیه کرد. سپس با کمک جانی کورتینا، یکی از بهترین دکوراتورهای ایتالیایی، نقشه شهرک را ترسیم کرد و ماکت آن را به ایران آورد. پس از انتخاب زمین مناسب، احداث شهرک با مدیریت محمد مهدی دادگو در اسفند سال 1358 آغاز شد و نهایتا دکورهای مجموعه تا سال 1362 به بهرهبرداری رسید. جالب است بدانید، تاریخ رسمی افتتاح این مجموعه در سال 1373 بود که به مرور زمان بزرگتر شد؛ بهطوری که ردپای آن را میتوان در بسیاری از سریالهای تاریخی ایرانی مشاهده کرد.
لوکیشنهای شهرک غزالی به سه دسته تقسیم میشوند: دسته اول لوکیشنهایی مربوط به دکورها و بناهای دوره قبل از اسلام به مساحت 15 هزار متر مربع که برای سریالهای مریم مقدس، بشارت منجی و ستاره خضراء استفاده شده است. دسته دوم لوکیشن دکورها و بناهای دوره بعد از اسلام به مساحت 35 هزار متر مربع که سریالهای طفلان مسلم، آخرین دعوت، تنهاترین سردار، ولایت عشق و... در آنها فیلمبرداری شدهاند. دسته سوم لوکیشن دکورها و بناهای دوره معاصر به مساحت 62 هزار متر مربع که آنها را در سریالهای مدار صفر درجه، کیف انگلیسی، شب دهم، سرزمین کهن، شهرزاد، چشم باد و جهان پهلوان تختی مشاهده کردهاید.
پس از عبور از ورودی شهرک سینمایی غزالی، مجسمه بازیگران بزرگی همچون جمشید مشایخی، محمد علی کشاورز، علی نصیریان، عزت الله انتظامی و داوود رشیدی را مشاهده خواهید نمود. وقتی وارد شهرک میشوید خانههای قدیمی و کوچهپسکوچههای تهران قدیم، حس نوستالژیک شما را برانگیخته و با قدمگذاشتن در آنها میتوانید به دوران شاهان قاجار بروید؛ زمانی که پدربزرگها و مادربزرگهایتان آن را برای شما تعریف میکردند. از مکانهای دیدنی این شهرک میتوان به میدان توپخانه، خیابان لالهزار، خیابان اکباتان، جواهرفروشی قازاریان، گراند هتل، ساختمان شهرداری، ساختمان عدلیه، ساختمان شاهآباد و کافه پارس تهران قدیم اشاره کرد که تهران قدیم سالهای 1315 تا 1320 را نشان میدهند. چندین مغازه فروش تنقلات، کلاه، بدلیجات، روسری و سیدی در این شهرک فعال هستند. در فصل گرما نیز میتوانید به مغازههای فروش بستنی یا نوشیدنی سر بزنید که قیمتشان کمی گرانتر از بیرون است. از جذابیتهای دیگر این شهرک، غرفههای لباس بازیگران فیلمهای تاریخی است که در ازای پرداخت مبلغی میتوانید لباسی را به سلیقه خود انتخاب کنید و با لوکیشنهای مختلف شهرک عکس بگیرید. در این میان تردد خودروهای قدیمی روی خیابانهای سنگفرش، صفای خاص خود را دارد. علاوه بر عکاسی در آتلیه تهران قدیم میتوانید با استفاده از کالسکه یا خودروهای قدیمی، در لوکیشنهای تهران قدیم دور بزنید.
شهرک سینمایی غزالی در غرب تهران در بزرگراه شهید لشکری قرار دارد. فاصله مرکز تهران تا شهرک سینمایی حدود 30 کیلومتر است و اگر با خودروی شخصی راهی شهرک سینمایی میشوید، باید ابتدا به میدان آزادی بروید و مسیر خود را در بزرگراه شهید لشکری ادامه دهید. وقتی به کیلومتر 15 جاده مخصوص کرج رسیدید، بعد از کارخانه سایپا باید وارد خیابان 51 شوید.