دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / سلامت خانواده / رژیم غذایی /

مضرات خوردن نوشابه در بارداری چیست؟ 

یکشنبه، 24 مرداد 1400
اگر یکی از طرفداران نوشابه و نوشیدنی های گازدار هستید، احتمالا می خواهید بدانید که آیا خوردن نوشابه در بارداری ضرر دارد؟ مضرات خوردن نوشابه در بارداری چیست؟ اشکالی ندارد اگر خیلی کم با غذا نوشابه بخورم؟ در ادامه این متن می خواهیم به شما بگوییم که چرا باید از مصرف نوشابه در بارداری پرهیز کنید.

تقریبا بیشتر خانم ها از بایدها و نبایدها دوران بارداری مطلع هستند ولی ممکن است هنوز هم تعدادی از خانواده ها دانش کافی در این زمینه نداشته باشند و خطاهای جبران ناپذیر از آنها سر بزند.

در دوران بارداری و زمانی که به فکر خوردن و آشامیدن برای دو نفر هستید، باید حواستان باشد که چه چیزی مصرف می کنید. غذاها و نوشیدنی هایی خاص وجود دارد که اختلالات زیادی در رشد جنین ایجاد می کند. باید به طور کلی از مصرف این نوشیدنی ها در دوران بارداری پرهیز کنید. همه می دانیم «نه!» بزرگی در مصرف الکل در دوران بارداری وجود دارد و همچنان تحقیقات زیادی در مورد عواقب مصرف قهوه در دوران بارداری در حال انجام است. اما در مورد نوشیدنی های بدون الکل چطور؟ «آیا می توانم از نوشابه در دوران بارداری استفاده کنم؟» این پرسشی است که ذهن بسیاری از مادران را به خود مشغول کرده است. مقاله زیر را بخوانید تا در این مورد بیشتر اطلاعات کسب کنید.

با مصرف نوشابه در بارداری چه چیزی وارد بدنتان می کنید؟

نوشابه های گازدار نه تنها فوق العاده برای سلامتی مضر هستند بلکه اعتیاد آور نیز می باشند. نوشابه از ترکیب چندین ماده تشکیل شده است که اکثر آنها می توانند روی شما و کودک شما تأثیر منفی بگذارند:

کافئین

نیکی از اصلی ترین دلایلی که از مصرف نوشابه در دوران بارداری منع شده اید، وجود مقادیر زیاد کافئین در این نوشیدنی ها است. کافئین باعث افزایش فشار خون شما می شود. از آنجا که کافئین محرک است، فشارخون و ضربان قلب را بالا می برد که هر دو در دوران بارداری توصیه نمی شود. کافئین همچنین تناوب ادرار کردن را افزایش می دهد. این موجب کاهش سطح مایعات بدن می شود و می تواند به کم آبی انجامد. کافئین اثراتی نیز روی جنین دارد و برای رشد حرکتی و عصبی کودک مضر است. کافئین به طور مستقیم وارد جریان خون می شود و از طریق جفت به جنین می رسد. کافئین، ماده ای سمی برای جنین در حال رشد است. در حقیقت مصرف کافئین بالاتر از ۳۰۰ میلی گرم حتی باعث سقط جنین خواهد شد. بنابراین پرهیز از نوشیدنی های حاوی کافئین در دوران بارداری به ویژه سه ماه اول ضروری است.

شکر

پایدار بودن سطح انسولین شما برای رشد بهینه نوزاد ضروری است. قندی که بر اثر مصرف نوشابه در بارداری وارد بدنتان می کنید، سطح قند خونتان را افزایش می دهد. وقتی قند خونتان دچار افزایش ناگهانی شود، سطح انسولین نیز به یک باره افزایش خواهد یافت که این اصلاً به نفع شما و جنین نیست. مصرف مقادیر زیاد قند، همچنین می تواند منجر به چاقی شما و جنین شود که لزوم سزارین را به دنبال دارد. چاقی نیز خطر سقط جنین را افزایش می دهد یا باعث مشکلات و ناتوانی های مادرزادی کودک می شود.

برخی از مادران تصور می کنند که استفاده از نوشابه رژیمی خطری برای خودشان و جنین ندارد. نوشابه های رژیمی پر از کافئین نیستند اما شیرین کننده های غیرطبیعی دارند مثل ساکارین.درحالی که نوشابه های رژیمی به همان اندازه نوشابه های معمولی، در دوران بارداری مضر هستند. مصرف بیش ازحد نوشابه های رژیمی می تواند باعث ایجاد برخی ناتوانی ها در نوزادان شود.

آب گازدار

نوشابه از ترکیب آب پرفشار با دی اکسید کربن ساخته شده است. درواقع دی اکسید کربن ماده اصلی تشکیل دهنده حباب های مضر موجود در نوشابه های گازدار است. این آب گازدار موجود در نوشابه، برای سلامتی استخوان ها مضر است و می تواند باعث ایجاد مشکلاتی مانند کمردرد در بارداری شود؛ زیرا استخوان های شما به تدریج برای حمایت از شکم در حال رشدتان، بسیار ضعیف می شوند. از عوارض دیگر آن می توان به سوزش سردل اشاره کرد که به دلیل ایجاد محیط اسیدی در معده رخ می دهد.

آب گازدار ساده فقط حاوی گاز است، اما برخی از تولیدکنندگان مواد معدنی مانند پتاسیم و سدیم را نیز به آن اضافه می کنند. افزایش سطح سدیم در بدن باعث افزایش فشار خون می شود که می تواند برای بدن خطرناک باشد.

عوامل طعم دهنده و رنگ ها

طعم دهنده ها حاوی فسفریک اسید هستند که منجر به از بین رفتن کلسیم استخوان ها می شود. کمبود کلسیم باعث شکستگی استخوان ها می شود که خصوصا در دوران بارداری نامطلوب است.اسید فسفریک می تواند کلسیم موجود در استخوان های شما را تحت تأثیر قرار داده و آنها را شکننده کند.همچنین رنگ ها ترکیبات شیمیایی هستند که مصرف آنها مضرات فراورانی به همراه دارد به خصوص در دوران بارداری.

نوشیدن چه مقدار نوشابه در دوران بارداری مجاز است؟

در دوران بارداری، اگر روزانه یک قوطی نوشابه بنوشید (1 وعده = 330 میلی لیتر)، بی خطر است؛ فرقی هم نمی کند که نوشابه شما رژیمی باشد یا معمولی. برخلاف تصور نوشابه رژیمی خالی از ضرر نیست درس است نوشابه های رژیمی پر از کافئین نیستند اما شیرین کننده های غیرطبیعی دارند مثل ساخارین. این طعم دهنده ها باعث بروز برخی نارسایی ها در جنین می شوند البته اگر در مقادیر زیاد وارد بدن شوند.کافئین موجود در نوشابه اگرچه برای شما نشاط آور است، اما می تواند برای جنین مضر باشد. برخی مطالعات نشان می دهند که یک زن باردار نباید بیش از 200 میلی گرم کافئین در روز مصرف کند. یک وعده نوشابه حاوی 32-42 میلی گرم کافئین است. ازاین رو، اگر مصرف روزانه نوشابه خود را به یک وعده در روز محدود کنید آسیبی به جنین نخواهد رسید.

مکن است نوشابه بسیار خوشمزه باشد اما با توجه به اینکه مصرف نوشابه در بارداری هیچ فایده ای ندارد و برعکس، مصرف زیاد آن می تواند عوارضی برای مادر و جنین به همراه داشته باشد، شاید بهتر باشد که از مصرف نوشابه در بارداری منصرف شوید یا آن را به چند بار در ماه محدود کنید. آب میوه تازه و مصرف شیر در بارداری، گزینه های بسیار مناسب تری برای نوشیدنی های دوران بارداری هستند که برای آب رسانی به بدن مفیدند و یکسری مواد مغذی را نیز برای بدن تأمین می کنند. همچنین نوشیدن مقادیر زیاد آب در دوران بارداری نیز، ایده خوبی است.

بر اساس این تحقیق، امروزه جلوگیری از زایمان زودرس امری مهم تلقی می شود، چرا که وقوع این اتفاق منجر به مرگ زودرس و بروز بیماری های متفاوت در دوران طفولیت و کودکی و همچنین در دراز مدت باعث ناتوانی می شود. لذا بایستی از مصرف نوشابه اعم از نوشابه معمولی و یا نوشابه های با شیرین کننده مصنوعی برای جلوگیری از خطر زایمان زودرس پرهیز نمود.

ضرر هایی که نوشابه در دوران حاملگی به وجود می آورد

نوشابه های گازدار دارای مقادیر فراوانی قند و می شود و از مواد مغذی کمتری برخوردار هستند از این رو باید مصرف را آن را محدود کرد، علاوه بر این از مواد مضر دیگری نیز تهیه شده است و مصرف آن در دوران حاملگی برای مادر و جنین با مشکلاتی همراه خواهد بود که عبارتند از :

  • دیابت بارداری
  • از دست دادن کلاسیم در دوران حاملگی
  • چاقی مادر و نوزاد
  • زایمان زودرس
  • افزایش فشار خون

طبق تحقیقات انجام شده بین مصرف نوشابه در دوران حاملگی و رشد مغزی کودک رابطه منفی وجود دارد و آن دسته از مادرانی که در طول مدت حاملگی مقادیر زیادی قند به خصوص در قالب نوشابه مصرف می کنند کودک شان به مشکلاتی در حل مسئله، مهارت کلامی، بینایی، مهارت های حرکتی و حافظه مواجهه خواهند شد.

آیا ضرر نوشابه های رژیمی از نوشابه های معمولی کمتر است؟

اکثر مردم تصورشان براین است که نوشابه های رژیمی به نسبت نوشابه های معمولی سالم تر هستند در حالی که طبق تحقیقات انجام شده بین دو ماده هیچ برتری وجود نداشته و در سن هفت سالگی فرزندان متولد شده به چاقی و افزایش وزن تمایل دارند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز یکشنبه 09 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
تبدیل پایان نامه به مقاله !
گام به گام مراحل چاپ کتاب
مراحل سابمیت مقاله
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پایان نامه خود را چگونه به مقاله تبدیل کنیم؟
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله آی اس آی