همزمان با افزایش سن، دندان ها نیز تغییر می کنند. دندان های پیر معمولا تیره تر و زردتر به نظر می رسند و ساییدگی آن ها به چشم دیگران می آید. زردی و لکه دار شدن دندان ها بیشتر از هر چیزی به نوع رژیم غذایی و تخریب اسیدی مینای دندان ارتباط دارد. اگر دندان های حساسی داشته باشید یا تعداد زیادی از دندان های تان را پر کرده باشید، بهتر است که استفاده از خمیر دندان های سفید کننده را کاهش دهید و حتی زمان مسواک زدن با خمیردندان سفید کننده را کوتاه تر کنید.بیشتر خمیردندان های سفیدکننده، هیچ فایده ای برای دندان های آسیب دیده ندارند و برای استفاده از خمیردندان سفید کننده باید با پزشک مشورت کنید. سفید کردن دندان با استفاده از روش بلیچینگ (bleaching)، نیز زردی و لکه های دندان را به خوبی از بین می برد.برای سفید کردن دندانها که به اصطلاح به آن بلیچینگ می گویند از مواد شیمیایی استفاده می شود، این مواد که پر اکسید هیدروژن نام دارند، باعث ایجاد تغییر رنگ در دندان می شوند. مواد بلیچینگ به داخل ساختار کریستالی مینا نفوذ کرده و رنگ دانه های رسوب کرده در بین هرم های مینائی را اکسید می کنند. با گذشت زمان نفوذ مواد اکسید کننده بلیچینگ به داخل عاج دندان که در لایه زیرین مینا قرار دارد نیز صورت گرفته و رنگ آن نیز روشن تر می شود . مواد استفاده شده در انواع مختلف بلیچینگ متفاوت می باشد و دارای غلظت های متفاوتی است. در مواردی که به سفید شدن فوری نیاز داشته باشیم از روش مطبی استفاده میکنیم ولی شیوه صحیح آن استفاده از هر دو روشش بلیچینگ میباشد.
در روش بلیچینگ دندان، محصولی حاوی سفید کننده (پراکسید هیدروژن یا پراکسید کربامید) برای سفید کردن دندان به کار برده می شود.این ماده مانند وایتکس عمل کرده و جرم و زردی دندان را از بین می برد و نوعی روش شیمیایی محسوب می شود. مولکول های این ماده، به مینای دندان شما نفوذ کرده و باعث سفید شدن ریشه ای دندان شما شده و لکه ها را از بین می برد.امروزه، گزینه های زیادی برای سفید کردن دندان وجود دارد. اگرچه محصولات زیادی برای این کار در دسترس است، اما درمان حرفه ای و کمک گرفتن از دندانپزشک مناسب تر بوده و نتایج قابل اعتمادتری را ارائه می دهد.دندانپزشک، بسته به سلامت دندان، درمان شما را انتخاب می کند. با این حال، اکثریت قریب به اتفاق از نتایج درمان سفید کننده خود راضی هستند. عوارض جانبی، نادر و خفیف بوده وشیوه درمان غیر تهاجمی است. به این ترتیب، شما می توانید با اعتماد به نفس بالا، ازیک لبخند زیبا لذت ببرید.
علل تغییر رنگ دندان ها
- تغییرات ژنتیکی
- مصرف آنتی بیوتیک و فلوراید
- پوسیدگی دندان
- سیگار کشیدن
- استفاده از نوشیدنیهای رنگی مثل چای ، قهوه و ...
- افزایش سن
- عدم رعایت بهداشت مناسب دهان و دندان
مزایای بلیچینگ دندان:
در این روش معمولا احتیاجی به تراش دندان و سایر کارهایی که جهت آماده سازی دندان برای لمینت انجام می شود، نیست. بنابراین روشی سریع و آسان برای سفیدکردن دندان ها می باشد.تراشیدن دندان ممکن است باعث بروز مشکلاتی همچون فرسایش مینای دندان و... شود، بنابراین بلیچینگ به دلیل عدم نیاز به تراش، عوارض کمتری برای دندان ها خواهد داشت. به عقیده ی بعضی از متخصصین دندانپزشک، بلیچینگ راهی بدون عارضه می باشد.
معایب بلیچینگ دندان:
مواد شیمیایی که در این روش استفاده می شود ممکن است برای دندان ها ایجاد حساسیت کند.طول عمر بلیچینگ دندان بسیار بالا نیست و نیاز به مراقبت های زیادی دارد تا حداکثر ماندگاری را داشته باشد.نتیجه ی درمان با استفاده از این روش، وابسته به عواملی مثل ژنتیک، نوع مشکل و... می باشد.