خلاصه داستان فیلم اعتراض
امیرعلی که شریفه، نامزد برادرش رضا، را به دلیل رابطه نامشروعش با مردی به نام احمد به قتل رسانده، پس از دوازده سال از زندان آزاد می شود. پیش از آزادی، هم سلولی اش محسن دربندی، انگشتری به او می دهد و به او سفارش می کند پس از گرفتن طلب او از مردی بیرون از زندان، از زنی به نام مجدی حمایت کند و سر و سامانی به زندگی او بدهد. بیرون از زندان، مادر او که حالا نابینا شده به همراه برادران و خواهران امیرعلی و شوهرخواهرش به استقبال او می آیند و امیرعلی درمی یابد که در غیاب او پدرش از فراغ او مرده و یوسف، یکی دیگر از برادرهایش، در یک آسایشگاه روانی بستری است. یوسف در جران تظاهرات دانشجویی بر اثر ضرباتی که به سرش وارد آمده دچار اختلال روانی شده است. رضا، برادر آزادشده اش را به یک پیتزافروشی در شمال شهر که محل کار اوست می برد. رضا عاشق دختر پولداری به نام لادن است که به اتفاق دوستانش از مشتریان دائمی پیتزافروشی است، و از طرفی تلاش می کند به ناراحتی های روانی دوست معتادش قاسم پایان دهد. امیرعلی به زودی مجدی را پیدا می کند و در حالی که تصور می کرده مجدی همسر محسن است، درمی یابد که او زنی بیوه و در واقع خواهر هم سلولی اش است که با دختر کوچکش عاطفه زندگی می کند. امیرعلی دلباخته مجدی می شود و در ملاقاتی در زندان با محسن از او اجازه عروسی با خواهرش را می خواهد و محسن نیز می پذیرد. از سویی رضا به لادن می گوید که به خاطر اختلاف طبقاتی میان خانواده آن دو، ازدواجشان غیرممکن است و بهتر است از یکدیگر جدا شوند. لادن با ناراحتی می پذیرد. یک شب رضا که طبق معمول برای یکی از خانه ها پیتزا برده، متوجه حضور دوستان لدن در میهمانی ای که در آن خانه برپاست می شود و سپس خود لادن را نیز می بیند. رضا با ناراحتی به پیتزافروشی برمی گردد و مدتی بعد دوستان لادن نیز به پیتزافروشی می آیند و به او می گویند که امشب عقدکنان لادن است ولی هنوز عاقد نیامده است. امیرعلی که موفق شده طلب محسن را بگیرد، در راه بازگشت با احمد، فاسق نامزد سابق برادرش، روبرو می شود و احمد او را با ضربه های متعدد چاقو می کشد در حالی که امیرعلی در خیابان و زیر باران شدید آخرین نفس ها را می کشد، لادن به پیتزافروشی که دوستانش در آن جمع شده اند، نزد رضا بازمی گردد.
نکاتی درباره فیلم اعتراض
جلسه نمایش و نقد و بررسی فیلم اعتراض ساخته مسعود کیمیایی به همراه پیش نمایش فیلم کوتاه زندگی جنگ و دیگر هیچ... ساخته امیر اطهر سهیلی با موضوع بررسی تعامل جامعه سینما و مخاطب دوشنبه 4/9/1387 در آمفی تئاتر دانشگاه پیام نور فریمان با حضور احسان خزاعی منتقد خبرنگارو فیلمساز فیلم کوتاه برگزار شد.این جلسه علی رغم همزمانی با برگزاری کلاس های درسی و امتحانات میان ترم دانشجویان و نیز مشکلاتی چون همزمانی پایان مراسم با زمان بازگشت دانشجویان به مشهد از استقبال نسبتا مناسبی برخوردار بود.در این مراسم که نزدیک به 3.5 ساعت به طول انجامید حاضرین در ابتدا با فعالیت های کانون فیلم و عکس آشنا شدند و سپس فیلم کوتاه زندگی جنگ و دیگر هیچ... به نمایش در آمد.پس از آن دانشجویان دقایقی کوتاه بعد از معارفه جناب آقای احسان خزاعی با موضوع جلسه و سینمای مسعود کیمیایی آشنا شدند.در این صحبت ها احسان خزاعی به عنوان منتقد جلسه نظر مخاطبان را به چند نکته جلب کرد و سپس فیلم اعتراض به نمایش درآمد.بعد از اتمام نمایش فیلم تعدادی از دانشجویان محل آمفی تئاتر را ترک کردند و جلسه نقد و بررسی با حضور بقیه دانشجویان برگزار گردید.مباحث این جلسه به دو دسته ی نقد و بررسی فیلم اعتراض و موضوع جلسه که بررسی تعامل جامعه سینما و مخاطب بود تقسیم گردید و از آنجایی که جلسه به صورت پرسش و پاسخ اداره میشد در هر قسمت دانشجویان سئوالاتی را مطرح نمودند و احسان خزاعی به سئوالات دانشجویان پاسخ میدادکه در اینجا نظر شما را به قسمتی از این پرسش و پاسخ ها جلب میکنم:در ابتدا یکی از دانشجویان دلیل نگاه مستقیم رضا در یکی از پلانهای سکانس داخل پیتزا فروشی به لنز دوربین را جویا شد و اینکه این اقدام در فیلمسازی اشتباه است یا نه که احسان خزاعی ضمن اشاره به این موضوع که در قواعد کلی سینما بازیگر از نگاه مستقیم به لنز دوربین منع شده است این پلان را تکنیکی برای برقراری یک ارتباط بی واسطه با مخاطب از سوی مسعود کیمیایی دانست.دانشجویی دیگر درباره سکانس جنگ خروسها پرسید که منتقد این تصاویر را نمادی از تقابل نسلها دانست.نسلی که متعلق به رضا بود و نسلی که متعلق به امیر.یکی دیگر از دانشجویان شرکت کننده اقدام برای گفتن حرفهای زیاد و موضوعات گسترده در زمان محدود فیلم و عدم پرداخت مناسب شخصیتها را از ضعفهای فیلم خواند که احسان خزاعی ضعف شخصیت پردازی را ناشی از تعلق خاطر کارگردان به شخصیت امیر در فیلمش دانست و نیزهمین تعدد مطالب را دلیلی دیگر برای عدم شخصیت پردازی مناسب شمرد.یکی دیگر از دانشجویان گرفتن نماهایی همچون پلانهای موتور سواری رضا در شهر را به دلیل شباهت نما با نماهایی از فیلمهای قبلی کیمیایی با بازی بهروز وثوقی را با هدف ستاره سازی دانست که احسان خزاعی با تکیه بر فیلم رضا موتوری این نظر را محتمل خواند و...در قسمت دوم بحث نیز مطالبی همچون نبود زیر ساختهای مناسب برای توسعه و تاثیرگذاری کافی سینما بر مخاطب که مهمترین آنها سالن سینماست وهمچنین کیفیت پایین سینما های موجود از طرفی و از طرف دیگر پایین آمدن سطح انتظار مردم از سینما در دهه هشتاد مطرح شد که حاضرین هر کدام به اظهار نظر در مورد مسائل مطروحه پرداختند و در پایان با اشاره به این مطلب که موضوع تمامی جلسات نقد و بررسی ثابت بوده و در هر جلسه فیلمی با هدف بررسی جایگاه قالبهای مختلف سینمایی در موضوع بحث انتخاب خواهد شد از حضور دانشجویان و نیز حمایتهای شورای فرهنگی دانشگاه پیام نور فریمان تقدیر به عمل آمد و جلسه خاتمه یافت.
کارگردان فیلم اعتراض
مسعود کیمیایی متولد 1320 تهران است. وی حرفه فیلمسازی را با دستیاری ساموئل خاچیکیان در فیلم «خداحافظ تهران» آغاز کرد. او نخستین تجربه حرفه ای خود را در فیلم «بیگانه بیا» آموخت. کیمیایی با ساختن فیلم «قیصر» گام در مسیر دیگر نهاد، در حقیقت کیمیایی را می توان آغازگر موج نوی سینمای ایران نامید. وی جزو فیلمسازانی است که به سینمای داستان پرداز تعلق دارد. شاخصه کیمیایی معرفی تعداد زیادی بازیگر به سینمای ایران است. از دیگر فعالیت های وی می توان به داستان نویسی نیز اشاره کرد.
بازیگران فیلم اعتراض
داریوش ارجمند،محمدرضا فروتن ،مهدی فتحی ،بیتا فرهی ،میترا حجار،پری امیرحمزه ،پارسا پیروزفر ،پولاد کیمیایی ،کیانوش گرامی ،علی اکبر حبیبی کیا،رامبد شکرآبی ،رامین پرچمی ،مانی رهنما،حسام نواب صفوی ،علی رضی
سایر عوامل فیلم اعتراض
- کارگردان: مسعود کیمیایی
- تهیه کننده:سید ضیاء هاشمی
- نویسنده: مسعود کیمیایی
- فیلمبردار:اصغر رفیعی جم
- تدوینگر: محمدرضا مویینی
- موسیقی: مجید انتظامی
مشخصات فیلم اعتراض
- ژانر :اجتماعی،درام
- زبان : فارسی
- امتیاز IMDb: امتیاز 7.5 از 10