درباره ویرجینیا وولف
آدلاین ویرجینیا وولف (به انگلیسی: Adeline Virginia Woolf) (۲۵ ژانویه ۱۸۸۲ – ۲۸ مارس ۱۹۴۱) رمان نویس، مقاله نویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی بود. او یکی از مهم ترین نویسندگان ادبیات نوگرا در قرن بیستم و از پیشگامان کاربرد جریان سیال ذهن به عنوان یک ابزار روایی محسوب می شود. ویرجینیا در یک خانوادهٔ مرفه در منطقهٔ کنزینگتون جنوبی لندن متولد شد و او هفتمین فرزند جولیا پرینسپ جکسون و لسلی استیون بود. او از کودکی آثار کلاسیک انگلیسی و ادبیات ویکتوریایی را در خانه آموخت. از سال ۱۸۹۷ تا ۱۹۰۱ در دپارتمان بانوان کینگز کالج لندن تحصیل کرد و در آنجا آثار کلاسیک و تاریخ فراگرفت و با چهره های پیشگام اصلاح طلب در زمینهٔ تحصیلات عالیهٔ زنان و جنبش حقوق زنان آشنا شد. ویرجینیا، بنا به تشویق پدرش، در سال ۱۹۰۰ نوشتن را به صورت حرفه ای شروع کرد. پس از مرگ پدرش در سال ۱۹۰۴، او و خانواده اش از کنزینگتون به محلهٔ بلومزبری لندن نقل مکان کردند و آنجا همراه با دوستان روشنفکر برادرانش، یک حلقهٔ ادبی و هنری به نام «گروه بلومزبری» را تشکیل دادند. در سال ۱۹۱۲، ویرجینیا با لئونارد وولف ازدواج کرد و این دو در سال ۱۹۱۷ انتشاراتی به نام هوگارت را تاسیس کردند که اغلب آثار وولف را منتشر می کرد. آنها خانه ای در ساسکس اجاره کردند و در ۱۹۴۰ بطور دائم در آنجا ساکن شدند. وولف با زنان هم رابطهٔ رمانتیک داشت از جمله با ویتا سکویل-وست که او هم نویسنده بود و آثارش در انتشارات هوگارت جاپ می شد. رابطهٔ آنها تا زمان مرگ وولف ادامه داشت و بر آثار ادبی این دو زن تاثیر چشمگیری گذاشت.
درباره کتاب به سوی فانوس دریایی
در داستان کتاب به سوی فانوس دریایی، آقا و خانم رمزی به همراه فرزندانشان و گروهی از مهمان ها، تعطیلات خود را در جزیره ی اسکای می گذرانند. ویرجینیا وولف به واسطه ی ماجرای به ظاهر ساده ی بازدیدی به تعویق افتاده از یک فانوس دریایی، دست به کاوشی تکان دهنده و تأثیرگذار درباره ی تنش ها و مناسبات پیچیده ی زندگی خانوادگی و مناقشات میان مردان و زنان زده است. خانواده ی رمزی با گذشت زمان، با بزرگترین چالش های انسانی رو به رو شده و به بزرگترین پیامد مثبت این چالش ها یعنی توانایی انسان برای تغییر دست می یابند. این رمان بر اهمیت احساسات و عواطف دوران کودکی و البته، ناپایداری روابط در دوران بزرگسالی تأکید می کند. به سوی فانوس دریایی، شاهکاری است که به گذرا و متزلزل بودن زندگی بشر می پردازد. این رمان مظهر این مدرنیسم است و هرج و مرج شخصیت ها را در فرمی می گنجاند که بر اثر تجزیه و تحلیل به دست می آید. نخستین واژه ی این رمان «بله» است و آخرین جمله اش: «من هم تصویر خیالی ام را دیدم» که حاکی از رویکردی مثبت و رسیدن به آرزوهاست. این رمان دارای متنی رمزآمیز و سیستم نشانه ای برمبنای سلسله مراتب نیست بلکه بیش تر به خوراک فرانسوی خانم رمزی شباهت دارد: ترکیبی نحوی که هریک از مواد تشکیل دهنده اش غنی و متفاوت اند و تأثیر همراهی و ترکیب شان غیرمنتظره است. در صحنه ای که بچه ها برای خواب به اتاق ها می روند گفت وگو، اندیشه، نقل قول و احساسات کنار هم قرار می گیرند.
بخش هایی از رمان به سوی فانوس دریایی
در نیمه نخست رمان، یک روز عادی تعطیلات تا هنگام خواب شخصیت ها روایت می شود، اما ناگهان فاصله زمانی ده ساله ای در چند صفحه خلاصه می شود. جنگ جهانی اول، مرگ خانم رمزی و دو فرزندش پس از رسیدن به بزرگسالی، متروک شدن خانه ای که تعطیلات را در آن می گذراندند، همگی در بخش "زمان می گذرد" گنجانده شده است. این بخش پرحادثه ترین حرکت رمان را در بر دارد. بخش میانی شرح دگرگونی ها و خرابی خانه ی رمزی است. بخش پایانی داستان تحت عنوان فانوس دریایی، برمی گردد به این که در غیاب خانم رمزی قهرمانان داستان دوباره به خانه ی قدیمی برمی گردند، آقای رمزی و پسرهایش به فانوس دریایی می روند... فانوس دریایی کنایه ای ست از شناخت، شناخت خویشتن و طبیعت، شناخت روزگار و این فانوس نیازبه یک متصدی دارد، به کسی که بوسیله ی آن دیگران را به شناختی بس شگرف در خویشتن برساند و آن کسی نیست به جز خانم رمزی. لیلی بریسکوی نقاش ، زنی نه چندان معقول که در کاربرد واژه ها و دستور زبان ناشی است، وقتی به گذشته بازمی گردد، اگرچه تجربه ای را که ویرجینیا وولف در رمان به سوی فانوس دریایی آشکار می سازد بیان ناپذیر می داند، اما چنین از آن یاد می کند: «هیچ کس نمی تواند چیزی را به کسی بگوید.» با این حال تلاش هنرمند و حتی حس شکستنش که از وقوف به گستردگی کار ناشی می شود، به بلندپروازی و در عین حال فروتنی در کار هنری یاری می بخشد. حال و هوای این رمان مثل یک تعطیلات خانوادگی در عین حال شاد و غمگین است و در قالب همان خانواده بیان می شود، ولی حس مصیبتی در آن جاری است که در قالب مبارزه هر فرد برای زنده ماندن، تأکید بر فردیت و اشتیاق برای عشق بی قید و شرط به تعادل می رسد. علم و منطق که مردان قهرمانان آنند، بر اثر احساسات غریزی زنان و هنر به چالش کشیده می شود و با موسیقی خاطرات، و قطعاتی از اشعار یا بروز ناگهانی احساسات همراه می گردد. ویرجینیا وولف با کاربرد تکنیک جریان سیال ذهن، چشم اندازی صمیمانه به رمان بخشیده و به این وسیله، افکار، احساسات و مشاهدات فوری ناشی از تجربیات انسانی شخصیت ها را بیان می کند، اما مسائلی که مطرح می شوند از تجربه ی فردی فراتر می روند و فلسفه، روان شناسی و جنسیت را نیز دربر می گیرند. زن اگر می خواهد داستان نویسی کند، باید حتماً پول و اتاقی ازآن خود داشته باشد. (این جمله معروف از ویرجینیا وولف رمان نویس، مقاله نویس، ناشر، منتقد و فمینیست انگلیسی است.)
کتاب به سوی فانوس دریایی مناسب چه کسانی است؟
کتاب به سوی فانوس دریایی یکی از مهم ترین نوشته های ویرجینیا وولف است. این رمان به عنوان یکی از مشهورترین کتاب های جنبش فمینیسم شناخته می شود که خواندنش به همه بانوان و علاقه مندان ادبیات پیشنهاد می کنیم. کتاب به سوی فانوس دریایی علاوه بر اینکه داستان زیبایی دارد، خواننده را به تفکر عمیق وامی دارد. این نکته دقیقه همان چیزی است که در ادبیات معاصر گم شده است.
نقد و بررسی کتاب به سوی فانوس دریایی - ویرجینیا وولف
جنبش فمینیسم یا جنبش زنان یکی از تأثیرگذارترین جنبش های شکل گرفته در طی سالیان اخیر است. اما اگر می خواهید بدانید که نخستین زن فمینیست است در تاریخ ادبیات چه کسی بوده است بدون شک خواندن این کتاب می تواند گزینه ی مناسبی باشد. ویرجینیا و ولف به عنوان نخستین زن فمینیست با نوشتن رمان های تجربی و واقعی توانست جایگاه واقعی زنان را به آن ها نشان دهد و آن ها را به حضور بیشتر در جامعه دعوت می کرد.
فهرست مطالب کتاب
- پیشگفتار
- بخش اول: پنجره
- بخش دوم: زمان می گذرد
- بخش سوم: فانوس دریایی
شناسنامه کتاب به سوی فانوس دریایی
- نویسنده: ویرجینیا وولف
- مترجم: خجسته کیهان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر نگاه
- تعداد صفحات: 261
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکتریکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .