درباره آلن بدیو
آلن بدیو (زادهٔ ۱۷ ژانویه ۱۹۳۷) فیلسوف فرانسوی، نمایشنامه نویس، رمان نویس، فعال سیاسی و استاد افتخاری بازنشسته در اکول نرمال سوپریور است. اندیشه های بدیو ترکیبی است از فلسفه، ریاضیات، تئاتر و شعر. او که پسر یکی از مبارزان چپ گرای معروف فرانسوی است در تمام طول عمر خود کمونیست باقی مانده است و به نظرش پایان دادن به مالکیتِ خصوصی و دولتْ لازمۀ هر کار سیاسی ای است. بدیو طی سال های متمادی اندیشه هایش را در سمینارهایی مشهور ارائه کرده است. او چندی پیش اعلام کرد که آخرین سمینارش را در تولد هشتادسالگی اش برگزار خواهد کرد، سمیناری دربارۀ امر مطلق. فروش کتاب های آلن بدیو بین ۲۰۰۰ تا ۶۰۰۰ نسخه بود تا زمانی که در سال ۲۰۰۷ با انتشار کتاب سارکوزی این رکورد شکسته شد و به ۶۰۰۰۰ نسخه رسید. او با انتشار این کتاب به شهرت فراوانی دست یافت. بدیو در این کتاب با حملات تندی که به سارکوزی کرده، او را با مارشال فیلیپ پتن رئیس جمهور فرانسه در زمان جنگ جهانی دوم مقایسه کرده است.
درباره کتاب در ستایش عشق
«در ستایش عشق»، نوشته آلن بدیو( ۱۹۳۷)، فیلسوف فرانسوی است. این کتاب شامل افکار و عقاید آلن بدیو است که آن ها را در گفت وگو با نیکلاس ترونگ مطرح کرده است. بدیو معتقد است فیلسوف باید دانشمندی تراز اول، شاعری مبتدی و فعالی سیاسی باشد، لیکن این را نیز باید بپذیرد که پهنه تفکر هرگز از حملات بی امان و خشونت آمیز عشق مصون نمی ماند. این کتاب برای اولین بار در سال ۲۰۱۲ به چاپ رسید و رساله آتشین و پرشور بدیو در دفاع از مقوله عشق است. در این کتاب، بدیو با توسل به اندیشه متفکرانی از کی یرکگور و دو بووار گرفته تا پروست و لاکان، مخاطب را ترغیب می کند که از عشق نترسد، بلکه آن را چون ماجراجویی شکوهمندی ببیند که دست آخر او را از وسواس فکری نسبت به خود می رهاند. عشق در معرض تهدید، فلاسفه و عشق، ساخت عشق، حقیقت عشق، عشق و سیاست، عشق و هنر و خاتمه، عنوان بخش های مختلف این کتاب هستند. در بخشی از کتاب می خوانیم: «من معتقدم که عشق به راستی همان چیزی است که من، طبق تعابیر فلسفی خود، «رویه حقیقت» می نامم، یعنی تجربه ای که به موجب آن نوعی حقیقت ساخته می شود. این حقیقت بی هیچ تردیدی حقیقتی است درباره «دو»: حقیقتی که از نفس تفاوت ناشی می شود. و من گمان می کنم که عشق _ یعنی آنچه من «صحنه دو» می نامم _ همین تجربه است. به این معنی، سرتاپای عشقی که چالش را بپذیرد متعهد به پایداری می شود، و با پذیرش تجربه دنیا از منظر تفاوت، در مسیرش حقیقتی نو در باب تفاوت ایجاد می کند. به این دلیل است که عشق واقعی همواره برای کل بشریت جالب توجه است، هر قدر هم که در ظاهر نهان و حقیر به نظر برسد. می دانیم که مردم چطور با خواندن داستان های عاشقانه اختیار از کف می دهند! فیلسوف باید بپرسد چرا چنین اتفاقی می افتد؟ چرا این همه فیلم، رمان و آهنگ وجود دارد که کاملا وقف داستان های عاشقانه شده اند؟ باید چیزی کلی و فراگیر در مورد عشق وجود داشته باشد که علاقه و توجه چنین مخاطبان عظیمی را به این داستان ها جلب کند...».
جملاتی از متن کتاب در ستایش عشق
«من معتقدم که عشق به راستی همان چیزی است که من، طبق تعابیر فلسفی خود، «رویه حقیقت» می نامم، یعنی تجربه ای که به موجب آن نوعی حقیقت ساخته می شود. این حقیقت بی هیچ تردیدی حقیقتی است درباره «دو»: حقیقتی که از نفس تفاوت ناشی می شود. و من گمان می کنم که عشق _ یعنی آنچه من «صحنه دو» می نامم _ همین تجربه است. به این معنی، سرتاپای عشقی که چالش را بپذیرد متعهد به پایداری می شود، و با پذیرش تجربه دنیا از منظر تفاوت، در مسیرش حقیقتی نو در باب تفاوت ایجاد می کند. به این دلیل است که عشق واقعی همواره برای کل بشریت جالب توجه است، هر قدر هم که در ظاهر نهان و حقیر به نظر برسد. می دانیم که مردم چطور با خواندن داستان های عاشقانه اختیار از کف می دهند! فیلسوف باید بپرسد چرا چنین اتفاقی می افتد؟ چرا این همه فیلم، رمان و آهنگ وجود دارد که کاملا وقف داستان های عاشقانه شده اند؟ باید چیزی کلی و فراگیر در مورد عشق وجود داشته باشد که علاقه و توجه چنین مخاطبان عظیمی را به این داستان ها جلب کند...».
خلاصه ای از کتاب در ستایش عشق
در کتاب "در ستایش عشق"، بدیو با توسل به اندیشه متفکرانی از کی یرکگور و دو بووار گرفته تا پروست و لاکان، مخاطب را ترغیب می کند که از عشق نترسد، بلکه آن را چون ماجراجویی شکوهمندی ببیند که دست آخر او را از وسواس فکری نسبت به خود می رهاند. عشق در معرض تهدید، فلاسفه و عشق، ساخت عشق، حقیقت عشق، عشق و سیاست، عشق و هنر و خاتمه، عنوان بخش های مختلف این کتاب هستند.
شناسنامه کتاب در ستایش عشق
- نویسنده: آلن بدیو
- مترجم: مریم عبدالرحیم کاشی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر ققنوس
- تعداد صفحات: 95
- موضوع کتاب:کتاب دینی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : دارد
امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .