درباره ویلیام ترور
ویلیام ترِوِر (انگلیسی: William Trevor؛ ۲۴ مهٔ ۱۹۲۸ – ۲۱ نوامبر ۲۰۱۶) رمان نویس، نمایش نامه نویس، و نویسنده ایرلندی بود که از او به عنوان یکی از قله های داستان کوتاه انگلیسی معاصر یاد می شد. وی سه بار برندهٔ جایزه ادبی کاستا بوک شد و پنج نوبت به عنوان نامزد جایزه ادبی من بوکر معرفی شد. نام ترور به عنوان یکی از بخت های جایزه نوبل ادبیات نیز مطرح بود، اگر چه هیچ گاه برنده این جایزه نشد. او در سال ۱۹۹۹ موفق به دریافت جایزه دیوید کوهن شد.
درباره کتاب داستان لوسی گولت
خانوادهٔ گولت در اوایل دههٔ ۱۹۲۰ در ایرلند زندگی خوب و خوشی دارند؛ اما سایهٔ خشونت و نزاع باعث می شود والدین لوسیِ ۹ساله تصمیم بگیرند به انگلستان بروند. لوسی نمی تواند خانهٔ روستایی شان با دشت زیبا و ساحل فراخش را ترک کند. او همچنین نمی تواند با سگش خداحافظی کند و او را با خود نبرد. یک روز قبل از رفتن آن ها، لوسی به امید اینکه والدینش را متقاعد کند که بمانند فرار می کند. فرار او باعث می شود خانواده و تمام ساکنان شهرشان درگیر اتفاقاتی شوند که تا مدت ها گریبانشان را می گیرد. این رمان زندگی لوسی گولت را در دوران کودکی، جوانی، میان سالی و... روایت می کند.
بخشی از کتاب داستان لوسی گولت
«سروان اِوِرارد گولت در شب بیست ویکم ژوئن ۱۹۲۱ شانهٔ راست پسر را زخمی کرد. در آن ظلمات، همان طور که بالای سر متجاوزان را نشانه رفته بود، تک تیری از پنجره ای در طبقهٔ بالا شلیک کرد و سپس آن سه نفر را نظاره کرد که با قدم هایی ترسان پا به فرار گذاشتند، فرد مجروح با یاری همدستانش. آمده بودند خانه را به آتش بکشند، قبلا هم آمده بودند و آمدنشان دور از انتظار نبود. آن دفعه دیرتر آمده بودند، اوایل بامداد، کمی گذشته از ساعت یک. سگ های گله بیرونشان رانده بودند، اما یک هفته نشد که سگ ها مسموم درازبه دراز در حیاط افتادند و سروان گولت می دانست که متجاوزان باز پیدایشان خواهد شد. گروهبان تالتی وقتی از انیسیِلا آمده بود گفته بود: «در پادگان کمبود نیرو داریم، بدجور کمبود نیرو داریم.» تنها لاهاردین نبود که در معرض خطر بود؛ هر هفته یک جا آتش می گرفت، فرقی هم نمی کرد نیروهای شهربانی چطور تقسیم شده باشند. «خدایا، خودت این غائله رو ختم به خیر کن.» گروهبان تالتی این را گفت و رفت. حکومت نظامی برقرار بود، چراکه کشور در وضعیت آشوب بود، وضعیتی که کم از جنگ نداشت. هیچ اقدامی دربارهٔ مسموم شدن سگ ها صورت نگرفت. صبح فردای تیراندازی که هوا روشن شد، روی سنگ ریزه های دوربرگردان مقابل خانه خون به چشم می خورد. دو دبه بنزین کنار درختی پیدا شد. سنگ ریزه ها را با شن کش صاف کردند و چند سطل سنگ ریزه را که در آن حادثه لک شده بود از آنجا بردند. سروان گولت با خودش فکر کرد که خیلی هم بد نشد: حساب کار دستشان آمد. برای پدر موریسی در انیسیلا نامه نوشت، از او خواست چنانچه دست برقضا به گوشش رسید که فرد مجروح که بوده مراتب همدردی و افسوس او را ابلاغ کند. قصد نداشته به کسی آسیب برساند، فقط می خواسته بدانند که کسی آنجا پاسبانی می دهد. پدر موریسی جواب نامهٔ او را داد. نظرش را دربارهٔ آن حادثه این گونه جمع بندی کرده بود که او همیشه عضو سرکش آن خانواده بوده است. اما نامه اش، عبارت ها و واژگانی که انتخاب کرده بود، حال وهوای عجیبی داشت، گویی اظهارنظر دربارهٔ آنچه رخ داده بود در نظرش دشوار می آمد، گویی درک نمی کرد قصد او نه کشتن کسی بوده نه آسیب زدن به کسی. نوشته بود که پیغام را ابلاغ کرده، اما هیچ پاسخی مبنی بر اینکه خانوادهٔ مدنظر پیغامش را دریافت کرده به او نرسیده است.»
جوایز و افتخارات کتاب داستان لوسی گولت
- نامزد دریافت جایزه ی من بوکر سال 2002
- نامزد دریافت جایزه ی وایت برد سال 2002
- برنده جایزه داستان ایرلندی گروه کری سال 2003
- نامزد دریافت جایزه یادبود جیمز تایت بلک سال 2002
نکوداشت های کتاب داستان لوسی گولت
- مکاشفه آمیز و با نگارشی استادانه. (مجله هارپر)
- رمان تازه ای که احتمالا شاهکارِ نویسنده ی سفر فلیشیا و خانه ی من در آمبریا باشد. (فیلادلفیا انکوایرر)
- داستان لوسی گولت از آن داستان هایی است که وقتی یکبار خواندید، دیگر فراموشش نخواهید کرد. (جهان کتاب واشنگتن پست)
- یکی از بهترین آثار... نویسندگان معاصر انگشت شماری قادر به سوگی چنین عمیق مانند ویلیام ترور هستند و در این کتاب، او مرثیه ای برای خود زمان هم به ما داده است. (بوستون گلوب)
شناسنامه کتاب داستان لوسی گونت
- نویسنده: ویلیام ترور
- مترجم: نگار شاطریان
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر بیدگل
- تعداد صفحات: 421
- موضوع کتاب:کتاب های داستان و رمان خارجی
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
این کتاب را به دوستداران داستان های عاشقانه با بن مایه های تاریخی پیشنهاد می کنیم. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.