درباره مرجان محمد بیگی
مرجان محمدبیگی، زاده ی 1360، نویسنده و جهانگرد ایرانی است. او که از نوجوانی آرزوی مسافرت به سراسر دنیا را داشته، خیلی زود سفرهای خود را به کشورهای مختلف آغاز می کند. آنچه که او را به سوی سفرنامه نویسی سوق داد بیماری سرطانی بود که در پاییز 1397 او را درگیر خود کرد. پس از رهایی از سرطان بود که مرجان محمدبیگی تصمیم گرفت تا یادگاری از دیدنی ها و شنیدنی های سفرهایش برای سایر انسان ها به جا گذاشته و آن ها در قالب سفرنامه به چاپ برساند.
درباره کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول
این بار قرار است به جای مارکوپولو با «مرجاپولو» همراه شویم تا مرجان محمد بیگی ما را به سفری شگفت انگیز در گوشه وکنار ناشناخته ی ایران ببرد. کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول قرار است از جاذبه های نواحی شرقی و جنوبی ایران برایتان تعریف کند. بله! این کتاب یک سفرنامه است اما نه از آن سفرنامه هایی که با لحن خشک، تنها ویژگی های جغرافیای شهرها را برایتان توصیف می کنند. برعکس، لحن صمیمی نویسنده به کمک نگاه تیزبین او هم زیبایی های طبیعی ایران را به شما نشان می دهد و هم از آداب و رسوم مردم این نواحی برایتان می گوید. اگر از ژانر سفرنامه فقط کتاب سفرنامه ی ناصر خسرو را به یاد دارید، دیگر وقت آن رسیده که با نمونه های جدید و البته جذاب این ژانر روبه رو شوید. ناگفته نماند که مرجان محمدبیگی تلاش کرده تا در کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول شما را به سراغ دیدنی هایی ببرد که تابه حال از چشم گردشگران و حتی پژوهشگران پنهان مانده است. کتاب حاضر را کانون فرهنگی چوک به مرحله ی چاپ و انتشار رسانده است.
درباره ی مجموعه کتاب های سفرهای مرجاپولو
سفرهای مرجاپولو نام مجموعه کتاب هایی است که مرجان محمدبیگی در آن ها از ماجرای سفرهایش به سراسر ایران نوشته است. کتاب حاضر جلد نخست این مجموعه است و رخدادهای سفر به شرق و جنوب ایران، یا به قول نویسنده، از کلات تا خوزستان را دربرمی گیرد.
در بخشی از کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول می خوانیم
بالاخره رسیدم به مقصد، به کلات... به عمارت زیبای خورشید... عمارت خورشید مثل جواهری بود میون این کوه های بلند، از محلی ها که درباره ش پرسیدم، گفتن این کاخ، محلِ امنی برای اختفای جواهرات نادرشاه بوده؛ مثل کوه نور و دریای نور و چه جایی برای نادرشاه، بهتر از این جا برای پنهون کردن غنائم جنگی که این کوه های نفوذناپذیر دورتادورش رو احاطه کردن، حصار طبیعی و تسخیرناپذیر این راه نفوذ رو تقریباً غیرممکن کرده؛ حتی می گفتن تیمورلنگ چهارده بار به این کاخ حمله کرده؛ ولی هر بار ناکام مونده! عمارت خورشید عمارت آجریه و زیباییش بیشتر به خاطر نمای خارجی کنگره دارشه که نوعی از معماری مغولی هندیه. اسمش هم گویا از یکی از همسران نادرشاه گرفته شده. سنگ های نمای بیرونی عمارت، نقش میوه هایی مثل آناناس و موز بودن که متوجه شدم کار معماران هندی برج بوده که در واقع از خودشون، یادگاری ارزشمندی به جا گذاشتن. عمارت خورشید سازه ای پُررمزورازه، از معدود بناهای دورۀ افشاری که ظاهراً قرار بوده آرامگاه نادرشاه باشه؛ وجود سرداب و کتیبۀ سوره نباء این فرضیه رو تقویت می کنه؛ ولی با این حال هنوز دربارۀ این بنا شک وشبهه زیاده! راستش اون قدر این سازه زیبا بود که دل کندن ازش برام سخت بود؛ کب باورش میشه همچین بنایی در شمال شرق ایرانمون ان جوری زیبا، خفته باشه! در جست وجوی جاذبه های دیگه زیبای کلات، رفتم سراغ مسجد کبود که گنبد فیروزه ایش رنگ وحال دیگه ای به مسجد داده بود.
فهرست مطالب کتاب
- کلات
- شرقِ باشکوه ایران
- کرمان، سرزمین عجایب
- سفر ماجراجویانه در جنوب ایران
- سفر به سرزمین رودها و تمدن کهن
شناسنامه کتاب سفرهای مرجاپولو: جلد اول
- نویسنده: مرجان محمد بیگی
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر کانون فرهنگی چوک
- تعداد صفحات: 113
- موضوع کتاب: سفرنامه
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
بنابراین اگر به ژانر سفرنامه، آن هم از نوع مدرن آن علاقه دارید، خواندن کتاب سفرهای مرجاپولو را هرگز از دست ندهید. مطالعه ی این کتاب برای دانشجویان رشته ی ایرانشناسی نیز بسیار مفید خواهد بود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.