درباره ای. بی. وایت
الوین بروکس "ئی. بی." وایت (انگلیسی: Elwyn Brooks "E. B." White؛ زادهٔ ۱۱ ژوئیه ۱۸۹۹ - درگذشته ۱ اکتبر ۱۹۸۵) نویسنده، شاعر و طنزپرداز آمریکایی بود. او پیرو لیبرالیسم بود. او در ۱۹۲۱ از دانشگاه کرنل لیسانس هنر گرفت و همزمان به سردبیری نشریهٔ کرنل دیلی سان را بر گرده داشت. همچنین برای نشریه های سیاتل تایمز و سیاتل پست اینتلیجنسر می نوشت. وایت دو سال پس از انتشار اولین شمارهٔ نیویورکر، در سال ۱۹۲۵، در این مجله مشغول به کار شد و حدوداً شصت سال در این مجله، که آن زمان مهم ترین مجلهٔ ادبی سراسر آمریکا به شمار می رفت، مطلب نوشت. او که دچار آلزایمر شده بود در سال ۱۹۸۵ درگذشت و پیکرش را سوزاندند و خاکسترش را در کنار همسرش کاترین سرجنت آنجل در گورستان بروکلین به خاک سپردند.
درباره کتاب شارلوت عنکبوته
کتاب شارلوت عنکبوته (Charlotte's Web) داستانی لطیف درباره دوستی، عشق، زندگی و مرگ است. ویلبر، بچه خوک ضعیفی است که توسط دختری به نام فرن بزرگ می شود و مورد محبت و علاقه او قرار می گیرد. با گذشت زمان این خوک ضعیف و کوچک، قوی شده و حالا یکی از گزینه های مزرعه داران برای تهیه خوراک شده است و به عنوان یک منبع غذایی برای انسان ها دیده می شود. او که دوستان بسیاری در مزرعه دارد، با کمک آن ها -به خصوص شارلوت عنکبوت- به دنبال راهی برای نجات خود می گردد و این اتفاق وقایعی خواندنی را رقم می زنند... این اثر که پرفروش ترین رمان کلاسیک کودک و نوجوان در دنیا نام گرفته، در میان 100 رمان برتر آمریکا قرار دارد. دانش آموزان این کشور کتاب شارلوت عنکبوته را به عنوان یکی از تکالیف درس ادبیات مطالعه می کنند و حتی بزرگسالان آمریکایی نیز آن را یکی از نمادهای کودکی خود می دانند. علاوه بر این شهرت داستان ویلبر و شارلوت به سرزمین نویسنده محدود نمانده و بعد از ترجمه به 23 زبان دنیا، نامی آشنا برای کودکان و نوجوانان در سراسر جهان شده است.
اقتباس های هنری از کتاب شارلوت عنکبوته
فیلمی با همین نام در سال 1973 براساس کتاب ساخته شد که باعث شد شرکت پارامونت پیکچرز در سال 2003 دنباله آن را با اسم Charlotte's Web 2: Wilbur's Great Adventure بسازد. همچنین در سال 2006 یک لایو اکشن سینمایی با بازی داکوتا فانینگ و جولیا رابرتز توسط همین شرکت منتشر شد. در تلویزیون نیز یک مینی سریال انیمیشنی براساس این کتاب در حال ساخت است که در سال 2024 توسط Cartoon Network و HBO Max پخش خواهد شد. علاوه بر تلویزیون و سینما، هنرمندان عرصه تئاتر نیز از داستان شارلوت عنکبوته الهام گرفته اند و نمایشی موزیکال با اشعار چارلز استروز بر روی صحنه رفته است. جالب است بدانید نفوذ این اثر به بازی های ویدیویی هم رسیده و در سال 2006 یک بازی براساس داستان آن منتشر شد.
جوایز و افتخارات کتاب شارلوت عنکبوته
- نامزد مدال نیوبری در سال 1953
- برنده جایزه Laura Ingalls Wilder در سال 1970
- برنده جایزه کتاب کودک و نوجوان ماساچوست در سال 1984
- نامزد جایزه Audie برای کتاب صوتی کودک و نوجوان در سال 2020
- برنده جایزه میراث ادبی کودکان (شاخه ای از انجمن کتابخانه آمریکا)
- برنده جایزه شایستگی Merit از طرف George C. Stone در سال 1970
- پرفروش ترین کتاب ادبی کودکان همه اعصار از نگاه مجله پابلیشرز ویکلی آمریکا در سال 2000
در بخشی از کتاب شارلوت عنکبوته می خوانیم...
گوسفندها خیلی سریع به فِرن خو گرفتند و به او اعتماد کردند؛ همینطور غازها که آن ها هم با گوسفندها زندگی می کردند. همه ی حیوانات به فِرن اعتماد داشتند. فِرن خیلی آرام بود و رفتاری دوستانه داشت. آقای زاکرمن به فِرن اجازه نمی داد ویلبور را بیرون بیاورد یا درونِ خوکدانی برود؛ اما به فِرن گفته بود که می تواند روی سه پایه بنشیند و هر چقدر که دلش می خواهد ویلبور را تماشا کند. همین نزدیکی به خوک، فِرن را خوشحال می کرد و همینکه فِرن آنجا، درست کنارِ خوکدانی می نشست، سبب خوشحالی ویلبور می شد. اما ویلبور هیچ تفریحی نداشت. نه گردشی، نه شنایی، نه هیجانی. بعدازظهری در ماهِ ژوئن که ویلبور تقریباً دو ماهه شده بود، هنگامِ پرسه زدن از حیاطِ کوچکِ بیرون از طویله سر درآورد. فِرن هنوز طبقِ عادتِ همیشگی اش برای ملاقات های روزانه از ویلبور، به آن جا نرسیده بود. ویلبور زیرِ آفتاب ایستاد و احساسِ تنهایی و پکری کرد و با خودش اندیشید که «چیزِ سرگرم کننده ای این دور و برا نیست». به سمتِ غذایش راهی شد و بو کشید تا ببیند چیزی در ناهارش از قلم نیفتاده باشد. یک پَر از پوستِ گوجه فرنگی پیدا کرد و آن را بلعید. پشتش شروع کردن به خارش. بنابراین به حصار تکیه داد و خودش را به نرده ها مالید. وقتی از این کار خسته شد، درونِ طویله برگشت و بالای کپه ی پِهِن رفت و آن جا لم داد. احساس کرد دوست ندارد بخوابد یا سوراخی حفر کُند. از سکون و لم دادن خسته شده بود و گفت: «من هنوز دو ماه هم ندارم؛ اما از زندگی کردن خسته شده ام». دوباره به حیاط برگشت و گفت: «وقتی بیرونِ طویله ام، جایی ندارم جز اینکه برم توی طویله و وقتی توی طویله ام، جایی ندارم برم جز توی حیاط.»
فهرست مطالب کتاب
- سخنی با خواننده
- درباره ترجمه
- پیش از صبحانه
- ویلبور
- فرار (1)
- فرار (2)
- تنهایی
- شارلوت
- شارلوت (2)
- روزهای تابستان
- خبر بد
- گفتگویی در خانه
- رجزخوانیِ ویلبور
- انفجار
- معجزه
- جلسه
- پیشرفت خوب
- دکتر دوریان
- جیرجیرک ها
- به سوی نمایشگاه
- عمو
- در خنکای غروب
- کیسه ی تخم ها
- زمان پیروزی
- آخرین روز
- نسیم گرم
شناسنامه کتاب شارلوت عنکبوته
- نویسنده: ای. بی. وایت
- مترجم: ایمان مختار
- زبان: فارسی
- ناشر چاپی: نشر آواژ
- تعداد صفحات: 136
- موضوع کتاب:کتاب های داستان کودک
- نسخه الکترونیکی:دارد
- نسخه صوتی : ندارد
مطالعه این کتاب آموزنده به کودکان 9 تا 12 ساله و نوجوانان علاقه مند به داستان های حیوانات پیشنهاد می شود. امیدوارم از محتوای معرفی کتاب نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که کتاب دوست هستند، میتوانید ارسال نمایید و برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش فرهنگ و هنر ساعدنیوز مراجعه نمایید. همچنین شما نیز بهترین کتابی که تا حال مطالعه کرده اید، برای ما معرفی نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم.