ساعدنیوز
ساعدنیوز

معرفی رمان زندانی لاس لوماس اثر کارلوس فوئنتس

  شنبه، 12 تیر 1400   زمان مطالعه 7 دقیقه
معرفی رمان زندانی لاس لوماس اثر کارلوس فوئنتس
کتاب زندانی لاس لوماس اثر کارلوس فوئنتس نویسنده‌ مکزیکی‌ ‌و یکی از شناخته‌شده‌ترین نویسندگان اسپانیایی‌زبان است. نخستین داستان‌های کوتاه فوئنتس در سال ۱۹۵۴ منتشر شد. پس از چند سال از همسر اول خود جدا شد و با یک روزنامه‌نگار ازدواج کرد. سه فرزند داشت که دوتای آن‌ها را زمانی که در قید حیات بود از دست داد.

درباره کتاب زندانی لاس لوماس

کارلوس فوئنتس نویسنده ای است که در آثار داستانی اش بسیار به انتقاد از قشر تازه به دوران رسیده و نوخاسته ای پرداخته که پس از انقلاب مکزیک و از دهه پنجاه به بعد میلادی ظاهر شدند. کسانی که با انقلاب به نان و نوایی رسیدند و تبدیل به غول های اقتصادی شدند و به دلیل رابطه خوب با آمریکا سیلاب کالاها و موادفرهنگی آمریگایی را روانه مکزیک کردند. یکی از نمونه های بارز آثار انتقادی فوئنتس در این باره «مرگ آرتمیو کروز» است که به سرگذشت و کابوس های قهرمان سابق انقلابی و مفسد اقتصادی امروزی پرداخته است. رمان «زندانی لاس لوماس» نیز نمونه دیگری از همین نوع داستان های انتقادی فوئنتس و کندوکاوی دیگر در احوال مردم مکزیک و به خصوص همان قشر ثروتمند و نوکیسه است که از برکت نابسامانی سیاسی و اقتصادی به گنج رایگانی دست پیدا کردند و سرازپانشناخته دست به کارهایی زدند که پیامدهایش هم دامان خودشان و هم جامعه را گرفت. داستان از این قرار است که نیکولاس سارمینتو، میرزابنویس دارالوکاله ای نه چندان معتبر، که با دست یافتن به اسرار زندگی یکی از همان آرتمیو کروزها، یک شبه وارث ثروتی هنگفت شده به خیال خود با این ثروت بادآورده می تواند به هرچه می خواهد برسد. او زنان زیباروی زیادی در اطراف خود جمع می کند، روابط پنهان اقتصادی زیادی با آمریکا دارد و تنها تفاوت او با آرتمیو کروز این است که یک نسل جلوتر است و سلطه خود را تا سال ۱۹۸۰ حفظ می کند. او با هزارویک بنگاه تولیدی و تجاری گرینگوها رابطه دارد و به قول خودش «تمام مجلات گرینگوها را مشترک شده تا مبادا چیزی از نوآوری های ایشان در عرصهٔ صنعت و مد و... از چشم او پنهان بماند.» دنیای نیکولاس سارمینتو پیوسته پذیرای آدم هایی مثل خود او است و درواقع زندانی است که او را از واقعیت دنیای بیرون و انسان های واقعی دور کرده است. تنگنای واقعی این زندان زمانی به چشم او می آید که در خانه دژمانندش زندانی اش می کنند تا تنها به نشخوار خاطراتش بپردازد: «رک وراست به تان می گویم، فقط یک چیز به این زندگی آبرو و حیثیت می بخشد و آن هم احترامی است که من برای معشوقه های خودم قائل بودم. شما حق دارید مرا متهم کنید به این که خودخواهم، سطحی نگرم، متکبرم، از دیگران کار می کشم و بلد نیستم بند کفشم را ببندم. اما چیزی که به من نمی چسبد فضولی در کار دیگران است. فکر می کنم همین اسباب نجات من شده. حدس می زنم همین باعث شده زن ها دوستم داشته باشند. من ازشان توضیح نمی خواهم، توی گذشته شان کندوکاو نمی کنم.»

خلاصه داستان زندانی لاس لوماس

وکیل زبر و زرنگی سر بزنگاه ،با استفاده از رازی که متعلق به دیگری است، یک شبه ثروت هنگفتی به جیب می زند. وکیل قرار است همچنان باقی زندگی اش را در عیش و عشرت و افزایش ثروت سپری کند که حادثه ای همه ی نقشه هایش را به هم می ریزد و مسیر زندگی اش را تغییر می دهد. زندانی لاس لوماس، که در سال 1980 نوشته شده ،داستانی است نه چندان بلند اما پراتفاق و با ریتم تند. وکیل، جناب نیکلاس سارمینتو، خود راوی داستان است و آن را با طنزی تلخ برای مخاطبانش بازگو می کند، مخاطبانی که انگار از راه تلفن شنونده ی این روایت هستند و دائم از سوی وکیل با تحقیر و عتاب مورد خطاب قرار می گیرند. کارلوس فوئنتس از آغاز کارش در سال های 1950 رویکردی انتقادی به جامعه ی مکزیک، به خصوص جامعه ی مکزیک پس از انقلاب، داشت. در زندانی لاس لوماس این نگاه متوجه آن طبقه ی متوسط نوکیسه ای است که پس از جنگ جهانی دوم از موقعیت استثنایی آمریکای لاتین استفاده کرد و ثروت اندوخت. طبقه ای که امریکازدگی در رفتارش مشهود بود. زندانی لاس لوماس از این جهت به مرگ آرتمیو کروز، دیگر رمان معروف فوئنتس، شباهت دارد.او این داستان کوتاه را اواخر دهه ی 1980 نوشت تا بتواند قشر ثروتمند نوکیسه ای را به تصویر بکشد که از برکت نابسامانی رسد یافته اند. قشری که با تاثیر از کالاها و فیلم های سینمایی آمریکایی ها قرار گرفته اند.

درباره نویسنده زندانی لاس لوماس

کارلوس فوئنتس » متولد سال ۱۹۲۸ م، رمان نویس تاریخ، خاطرات و زوایای فردی و جمعی مکزیک است. فوئنتس در پانـاماسیتی بـه دنـیا آمد، به روزنامه نگاری و رمان نویسی و نوشتن نمایشنامه و نقد ادبی پرداخت. او تـحصیلات کـلاسیک منظمی را بر پایهٔ مدل دانشگاههای غربی در آرژانتین، شیلی و «انستیتو مطالعات عالی بین المللی ژنو» دنبال کرد و پیـشهٔ پدرش را ادامـه داد و دارای مـناصب متعدد دولتی و دیپلماتیک گردید. از این منظر او همیشه به کاست cast دولتمردان مکزیک تـعلق داشـته اسـت. او در آثار خود به تاریخ مکزیک و ناخودآگاه قومی اسطوره ای گم شده اش نظر می افکند اما در ایـن نـگرش، مـبنا را تفسیر مدرنیستی و رویکرد غرب زده ای قرار می دهد که پانصد سال است بر زندگی مکزیک سـیطره دارد.
سـال ۱۹۶۲، سـال انـتشار دو رمـان فـوئنتس با نامهای «آئورا»(با ترجمهٔ «عبد اللّه کوثری» توسط «نشر تندر» به سال ۱۳۷۹ چاپ شده است) و «مرگ آرتیمو کروز»(با ترجمهٔ «مهدی سبحانی» توسط «نشر تندر» به سال ۱۳۶۴ طـبع گردیده است) است. هر دوی این رمانها از آثار اصلی اویند که شاکلهٔ جهان بینی و سبک کار ادبی فوئنتس در آنها ترسیم گردیده است.

کارلوس فوئنتس

ترجمه کتاب زندانی لاس لوماس به زبان فارسی

کتاب «زندانی لاس لوماس» اثر «کارلوس فوئنتس» را «عبدالله کوثری» به فارسی ترجمه کرده و آن را «نشر ماهی» سال 1391 منتشر کرده است.«عبدالله کوثری» مترجم این اثر یکی از برجسته ترین مترجمان ایرانی است، او متولد آبان سال 1325 در شهر همدان است که برخلاف حرفه ی کاری اش تحصیلاتش را در رشته ی اقتصاد دانشگاه ملی ایران به سرانجام رسانده است. او از جوانی تحت تأثیر شاعران ایرانی شعر می سرود که برخی از آن ها را همان زمان به چاپ رساند. او بر زبان انگلیسی بسیار تسلط دارد و یکی از مترجمان پرکار ایرانی در حوزه ی ادبیات آمریکای لاتین است. اکثر آثار «عبدالله کوثری» جزو لیست پرفروش ها قرار دارند و او کتاب «زندانی لاس لوماس» را از نسخه ی انگلیسی ترجمه کرده است. از ترجمه های دیگر او می توان به کتاب های «ریچارد سوم» اثر «ویلیام شکسپیر»، «آئورا» اثر «کارلوس فوئنتس»، «حکومت نظامی» اثر «خوسه دونوسو» و «ایران،جامعه کوتاه مدت» اثر «محمدعلی همایون کاتوزیان» اشاره کرد.

قسمتی از کتاب زندانی لاس لوماس

داستانی که می خواهم تعریف کنم آن قدر باورنکردنی است که شاید بهتر باشد از همان اول شروع کنم و یکراست تا پایان ماجرا بروم. اما گفتنش آسان است. همین که دست به کار می شوم، می بینم ناچارم از معمایی شروع بکنم. آن وقت می فهمم مشکل یکی دوتا نیست. آه، گندش بزنند! کاریش نمی شود کرد. این داستان با رازی شروع می شود. اما باور کنید امید من این است که شما وقتی به آخرش می رسید همه چیز را درک کرده باشید، مرا درک کرده باشید.

روز واقعه در سانتا ائولالیا حضور داشته بود و از حقیقت ماجرا خبر داشت. اما از نظر او این ماجرا صرفا چیز خنده داری بود و اهمیتی نداشت. فقط به درد وراجی های دوستانه می خورد. بنابراین از اطلاعات گران قیمتی که دستش بود استفاده ای نکرد . من استفاده کردم و همان وقت فهمیدم که اطلاعات سرچشمه ی قدرت است، اما مهم این است که راه استفاده از آن را بدانی، یا اگر موقعیت اقتضا نمی کند از آن استفاده نکنی. سکوت هم می تواند مایه ی قدرت شود.

امروز که همه چیز شتابان تنزل می کند، با حسرت به یاد روزهایی می افتیم که اوضاع رو به ترقی داشت. آدمْ مبتذل و راضی باشد بهتر است تا مفلوک و فرهیخته. این را دیگر من نباید به شما بگویم.

هیچ کس نمی تواند گذشته یِ دیگری را ردیابی کند. اهل کجایی؟ ننه بابات کی هستند؟ هر کدام از این سوال های ما ممکن است زخمی باشد که التیام ندارد، زخمی که نمی گذارد دوست داشته باشیم و یا دوستان داشته باشند.

شناسنامه کتاب زندانی لاس لوماس

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربحث های هفته   
عرض ارادت فریبا نادری به امام خمینی(ره): مرد بزرگ جایت خالی است در میان مردمان سرزمینِ نور؛ ممنون که این انقلاب رو برایمان رقم زدی+ عکس (122 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (115 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (113 نظر) تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی! (81 نظر) علی دایی در واکنش به تقلید صدایش در مراسم استقلالی‌ها: در گذشته پادشاهان دلقک‌هایی داشتند که وظیفه‌شان تقلید صدا و خنداندن مردم بود+عکس (65 نظر) سحر زکریا: بهنوش بختیاری نخود هر آشه در حد من نیست که بخوام باهاش دهن به دهن بشم! خانم بختیاری در بین همکاران جوک هستن!+فیلم (63 نظر) سحر زکریا خطاب به شهاب حسینی: این جماعت چه می دانند که در خیابان با من چه کردید از اینکه یورش آوردید برای زدن من فراموش نمی کنم! +عکس (63 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (54 نظر) (فیلم) مصاحبه با دختری که با پوشش متفاوت از رهبر انقلاب در غرفه‌اش استقبال کرد / هیچ گونه صحبتی درباره پوشش و حجاب من نشد (41 نظر) شیلا خداداد: موهامو رنگ نمیکنم چون همینجوری و نچرال بودن رو دوست دارم؛ وقتی عروسی برم لاک میزنم و برمیگردم پاک میکنم+ ویدیو (39 نظر) مریم مومن: تمام پسرهای محله رو زدم هیچکس بدون اجازه من نباید از کوچه رد میشد باید زنگ در رو میزدن بعد رد میشدن+فیلم (37 نظر) ژیلا صادقی: من زنی هستم، آزاد/ در فطرت من حیا نهاده شده/می‌دانم از کجا باید شروع کنم و کجا می‌شود رها شد (33 نظر) الهام حمیدی: من مجبورم با سیلی صورتم را سرخ نگه دارم، ترجیح می‌دهم چهره‌ام همان الهام همیشه باشد تا یک چهره عمل شده تغییر یافته (32 نظر) امام جمعه پردیسان: از رهبری تقاضا دارم اجازه ساخت بمب اتم را صادر کنند +فیلم (32 نظر) مهراوه شریفی نیا، بازیگر سریال کیمیا با پوششی متفاوت و با گوشواره هایی با طرح انگور در شبکه تلویزیونی افغانستان حضور یافت+ویدیو/ تعریف و تمجید خانم بازیگر از مهمان نوازی مردم در کابل (32 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
هشدار! کنجد خوبه ولی نه برای شما دوست عزیز / مبتلایان به این بیماری‌ها لب به کنجد لب نزنند
هشدار! دلایل دیگر را بگذارید کنار، به این دلیل مهم هیچ وقت با موبایل به رخت‌خواب نروید!
تصور بچه‌های حزب‌الله از احمدی‌نژاد فراهم کننده مقدمات ظهور بود / وقتی آه احمدی‌نژاد دامن یک ایرانی در لبنان را گرفت!
فال شمع روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر 1403
فال قهوه با نشان روز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
فال روزانه امروز چهارشنبه 7 آذر ماه 1403
باقری: پاسخ به اسرائیل ورای تصورات سران رژیم طرح‌ریزی شده است
فال ابجد روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
فال انبیاء روزانه چهارشنبه 7 آذر 1403
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد
قالیباف:قاچاق روزانه 30 میلیون لیتر سوخت سازماندهی شده است
فال حافظ با تفسیر امروز چهارشنبه 7 آذر 1403 + فیلم
تبریک تولد عاشقانه و زیبای امید عالیشاه به همسرش با یک متن احساسی و خاص/ چه اسفندها دود کردیم برای تو...+عکس
جدیدترین خبر از وضعیت سلامتی کاپیتان پرسپولیس بعد ضربه شدید؛ امید عالیشاه باید جراحی شود
اعتصاب نیروهای پشتیبانی علوم‌پزشکی شوشتر
منتخب روز   
رابعه اسکویی: پشیمانم؛ اگر می دانستم اعدامم نمی کنند زودتر به ایران می آمدم/ باید جنازه‌ام به ایران می‌آمد نبرد سخت بازیگران زن و مرد ایرانی در لبنان/ الناز حبیبی، علیرام نورایی، لیندا کیانی، لادن مستوفی: سختی های زیادی رو تحمل می کنیم!+فیلم کلیپ سخنان پر مهر و محبت مقام معظم رهبری در مورد بانوان بد حجاب تصاویر دیده نشده عروسی دختر ناصرالدین شاه تا چایی‌خوری در کاخ گلستان + عکس (ویدئو) کُری‌خوانی نعیمه نظام دوست در جوکر برای احسان علیخانی: برا اذیت کردن علیخانی، برنامه ویژه دارم/ مهم‎‌ترین استراتژی و تکنیکم اینه که رها و آزاد باشم ترکیه شعار "زن زندگی آزادی" را ممنوع اعلام کرد جزئیات وضعیت کاپیتان عالیشاه / 24 ساعت باید تحت نظر باشد خبر تاسف برانگیز امروز/ حدس میزنید در جهان تکنولوژی زده‌ی امروز هر ساعت چند زن بدست نزدیکانش به قتل میرسد؟ مفاخر ورزشی ایران/ سعید معروف جادوگر والیبال را بیشتر بشناسیم (فیلم) بیش از 60 درصد ایرانی‌ها تمایل دارند مهاجرت کنند / حس تعلق به ایران به شدت کاهش یافته ... تهران گردی / معرفی 36 پارک تفریحی و جذاب تهران؛ پایتخت را بهتر بشناسید آلبوم تصاویر ورزشی و خصوصی محمدهادی ساروی کُشتی گیر چشم ابرو مشکی ایرانی ؛ از کافه گردی و پاریس گردی تا پُشتک روی تُشک و مدال طلا