خلاصه داستان
مجموعه تلویزیونی دادستان روایتگر ماجرای زندگی چند دانشجو است که تحت تاثیر تحولات و شعار های سیاسی قرار دارند و به دنبال حقیقت هستند، اما در نهایت اسیر دروغ می شوند. عدالت خواهی، نفوذ و مبارزه با مفاسد اقتصادی موضوعات اصلی این سریال هستند. البته، در قصه های فرعی این سریال به موضوعات مهم تاریخ معاصر، نظیر حمله گروه تروریسیتی داعش به مجلس شورای اسلامی نیز به صورت غیرمستقیم پرداخته می شود.
عدالت خواهی، نفوذ و مفاسد اقتصادی محور اصلی موضوعات این سریال است و در قصه های فرعی این مجموعه نیز به موضوعات مهم تاریخ معاصر مانند حمله داعش به مجلس پرداخته شده است. در خلاصه داستان این سریال آمده است: دادستان یک سریال تخیلی است و مربوط به هیچ دولتی نمی شود!!
نکاتی درباره فیلم
این سریال محصول جدید سیمافیلم است و در ۱۶ قسمت ساخته شده است. محور آن نیز عدالت خواهی و فسادستیزی است و با نشانه هایی از همین مضامین، در همین چند روز گذشته توانسته است با حواشی و جنجال هایی توجه مخاطبان را جلب کند.
در «دادستان» یک دولت خیالی وجود دارد که شباهت بسیاری به اوضاع این روزهای دولت و کشور خودمان دارد. جالب اینکه در این سریال تولید سیما، مسئولان به وضوح و البته در پوشش همان دولت خیالی نقد می شوند. نقدهایی که از حرف مردم برآمده است، اما همه می دانند چنین انتقادهایی جزو خط قرمزهاست. حالا ده نمکی به عنوان فیلم سازی که مخاطبان خودش را دارد، مدعی است با ساخت سریالی جسورانه می خواهد حرف مردم را در تلویزیون بزند.
از بازسازی وقایع سیاسی تا تیتراژی با صدای خواننده رپ
ویژگی مهم سریال دادستان، بازسازی وقایع سیاسی و تاریخی است که جذابیت زیادی برای مخاطبان ایجاد کرده است. تصور کنید واقعه یا حادثه ای که در آن حضور داشته اید در یک سریال بازسازی شود؛ برای کنجکاوی هم که شده است تمایل دارید ببینید این بازسازی چطور از آب درآمده و کجاها سانسور شده یا چقدر به واقعیت نزدیک است. این ها دلایلی است که مخاطب را جذب داستانی می کند که هرچقدر هم «سریال تخیلی باشد و مربوط به دولت خاصی نباشد»، او را با هدف یافتن نقاط اشتراک بین واقعه و فضای بازسازی شده پای تلویزیون می نشاند.
این ها را بگذارید کنار تیتراژ این سریال که آن را سینا آبگون، خواننده رپ و البته بازیگر این سریال، خوانده است. ترانه ای که می تواند زیرصدایی اعتراضی برای سریال محسوب شود، البته به شرطی که سریال دادستان واقعا همان حرف مردم باشد و در اعتراض به مسائل روز.
ماجرای دیالوگ های جنجالی سریال «دادستان» چیست؟
با یک جست وجوی ساده درباره سریال دادستان، با بخش هایی از سریال روبه رو خواهید شد که شامل دیالوگ های جنجالی سریال هستند. این بخش ها خیلی زود در رسانه ها منتشر شد تا با استفاده از آن ها توجه مخاطبان را به خود جلب کنند.
البته همین طور هم شده است و اکنون همین بخش ها جزو پربازدید های مردمی هستند، به ویژه آن هایی که سریال را ندیده اند و می خواهند بدانند بازیگر سریال با بازی برزو ارجمند، چطور درباره محاکمه مسئولان حرف می زند: «هم نسلان من یکی از آرزوهایشان این بود که یک وزیر نالایق را به محاکمه بکشند، اما الان محاکمه یک وکیل نالایق، یک پسرعموی فلان، یک آقازاده فلان، یک معاون رئیس جمهور و... در ذهن آحاد ملت چیز عجیبی نیست. چرا؟ چون دیگر نمی تواند بگوید من سهمم را از سفره انقلاب برمی دارم.»
بخش دیگری از سریال که توجه مخاطبان را به خود جلب کرده است، دیالوگی است با جمله ماندگار شهید رجایی که می گوید: «جهنم جایی دارد برای رئیس جمهورها.»
تیتراژ سریال دادستان
کارن همایون فر، آهنگساز سریال دادستان شده است و تیتراژ پایانی آن را نیز مجید اخشابی خوانده است.
مجید اخشابی تیتراژ پایانی سریال «دادستان» به کارگردانی مسعود ده نمکی و تهیه کنندگی محمد خزاعی را که در مرکز سیمافیلم تهیه و تولید می شود، می خواند.
اخشابی پیش از این نیز در سریال «دارا و ندار» با مسعود ده نمکی همکاری داشته است.
تصویر برداری سریال دادستان
تصویربرداری سریال «دادستان» که از اول مردادماه آغاز شده بود، پس از سه ماه کار برنامه ریزی شده با ضبط سکانس های خارج از کشور در استانبول ترکیه به پایان رسید.
بازیگران
برزو ارجمند، سیدجواد هاشمی، بهنوش بختیاری، محمد کاسبی، سحر قریشی، کاوه سماک باشی، علی سلیمانی، هومن برق نورد، نگار فروزنده، اصغر نقی زاده، شیوا خسرومهر، حمید متقی، علیرضا استادی، نیما شاهرخ شاهی، فرج الله گل سفیدی، مختار ثائقی، فریبا ترکاشوند، مجید قادری، مجید شهریاری، مریم وانشانی، هلیا امامی، یاسمن ترابی، محمود مقامی، رضا توکلی، ابراهیم کوهخایی و…
دیگر عوامل
عوامل سریال دادِستان نیز شامل تهیه کننده: محمد خزاعی، کارگردان و سرپرست گروه نویسندگان: مسعود ده نمکی، سرپرست گروه کارگردانی: آرش سجادی حسینی، مدیر تولید: مصطفی سلطانی، آهنگساز: کارن همایون فر، طراح جلوه های ویژه میدانی: محسن روزبهانی، طراح چهره پردازی: شهرام خلج، مدیر تصویربرداری: فرشاد گل سفیدی، نویسندگان: پدرام کریمی و کریم خودسیانی، مدیر صدابرداری: امیر حاتمی، صداگذار: سید محمود موسوی نژاد، تدوین: بهزاد مصلح، طراح صحنه و لباس: حسین مجد، جانشین تولید: مهدی عبادتی، طراحی و ساخت تصاویر رایانه ای: امیر عضدی، طراح جلوه های ویژه رایانه ای: کامیار شفیعی، عکاس: کوروش پیرو، مدیر روابط عمومی: حمید یادروج، مدیر صحنه: فرهاد ترابی، دستیار اول کارگردان: فرید کلهر، طراح بدلکاری: کیوان رضایی، می شود.
مشخصات فیلم
- نوع سریال: اجتماعی
- ژانر: تخیلی – اکشن
- محصول: ایران
- سال تولید: 1399
- تعداد قسمت ها: 16
- مدت: 50 دقیقه