Oli که به شکل آل-ایی تلفظ می شود(pronounced all-e) نام محصول جدید سیتروئن است که فعلا در مرحله مفهومی قرار دارد. سیتروئن آل-ای از طراحی حجیم و جعبه ای استفاده می کند و در اولین برخورد احتمالا اشتراکاتی از طراحی اف جی کروزر تویوتا را در ذهن مخاطبان خود بازخوانی خواهد کرد.یکی از مهمترین ویژگی های سیتروئن آلی به حضور مواد بازیافتی در توسعه این خودرو مربوط می شود. در طراحی فضای داخل کابین از فریم لوله ای و پرینت سه بعدی برای نشیمن صندلی ها استفاده شده که 80 درصد این ساختار از مواد بازیافتی تشکیل شده است.حفره های روی صندلی امکان شستشوی راحت داخل کابین را فراهم می کند. البته سایر قسمت ها نیز دارای تدابیر ضدآب هستند و در کف خودرو نیز حفره هایی برای تخلیه آب درنظر گرفته شده است. بدین ترتیب این کابین را به اصطلاح می توان شلنگ گرفت و راحت شستشو داد!
سیتروئن تازه ترین کانسپت خود را یک «لابراتور چرخ دار» توصیف می کند. این پیکاپ مفهومی 4200 میلیمتر طول دارد و از نظر طراحی می توان شباهت هایی بین آن و مدل آمی (Ami) پیدا کرد. فرم خاص چراغ های جلو، شیشه جلوی عمودی، باز شدن درها خلاف جهت هم، قرارگیری چرخ ها در گوشه های اتاق و قسمت بار خیلی کوچک از ویژگی های اصلی سیتروئن اُلی در نمای بیرونی هستند. بطور کلی طراحی این کانسپت طوری است که بنظر می رسد هنگام حرکت با دنده عقب از ایرودینامیک بهتری برخوردار باشد! این شرکت تاکید دارد روی کاپوت جلو یک داکت مخصوص وجود دارد که ایرودینامیک را بهبود می بخشد
مشخصات فنی سیتروئن آلی
معمولا کمپانی ها مشخصات فنی مدل های مفهومی را منتشر نمی کنند، یا اینکه فقط به بعضی از موارد موجود در فهرست مشخصات فنی اشاره می کنند. این رویه در مورد سیتروئن آلی نیز به کار رفته و فقط مشخصات باتری، سرعت و بُرد آن اعلام شده است.باتری سیتروئن Oli یک پکیج کوچک ۴۰ کیلووات ساعتی است و دلیل انتخاب این ظرفیت هم کاهش هزینه، وزن و همین طور آلایندگی اعلام شده. مدل مفهومی سیتروئن ۱۰۰۰ کیلوگرم است و حداکثر سرعتش به ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت می رسد، اما مشخص نیست که شتاب ۰ تا ۱۰۰ آلی چقدر است. سیتروئن آلی با پکیج باتری کوچک و بدنه سبک با یک بار شارژ می تواند ۴۰۰ کیلومتر، دو برابر مینی کوپر برقی، راه را بپیماید و در ۲۳ دقیقه تا ۸۰ درصد شارژ شود.شاید سرعت ۱۱۰ کیلومتر بر ساعت سیتروئن Oli چندان بالا نباشد، اما برای رانندگی در شهرهای شلوغ و پرترافیک کافی است. البته هدف سیتروئن از طراحی و ساخت آلی، ارائه راه و روشی برای تولید ماشین های پاک تر با ابعاد و اندازه های بزرگ تر و قیمت بیشتر است.
طراحی ظاهری سیتروئن آلی
طراحی ظاهری محصولات سیتروئن همیشه با جریان اصلی بازار فرق داشته و مدل مفهومی Oli نیز با همین نگاه طراحی شده است. سیتروئن آلی، به عنوان یک شاسی بلند و پیکاپ شکل و شمایلی «غیرمتعارف» و ابعادی مشابه سیتروئن C3 ایرکراس دارد که بر اساس سه شاخص «دوام، کارایی و عملکرد» است. ۵۰ درصد Oli از مواد بازیافتی ساخته شده و همچنین ۱۰۰ درصد قابل بازیافت است.سپرهای جلو و عقب هیچ فرقی با هم ندارند و ابعاد و اندازه و طرح مشکی نقره ای و المان های قرمز رنگ آنها مثل هم است تا هزینه های کمتری هم برای ساخت و هم برای تعمیر و تعویض داشته باشد.
مهندسان و طراحان سعی می کنند در خودروهای برقی با طراحی شیشه های شیب دار مقاومت هوا را کاهش و به دنبال آن بُرد خودرو را افزایش دهند، اما سیتروئن آلی دارای یک شیشه جلو کاملا عمودی است. هر چند این نوع طراحی کمی چالش برانگیز است، اما در عین حال موجب می شود تا مواد اولیه و نیروی کار کمتری برای ساخت آن صرف شود. دریچه های هوا که در چراغ های جلو و کاپوت تعبیه شده، این امکان را فراهم می سازد تا هوا از بالای شیشه جلو عبور کند و در نتیجه سیتروئن Oli مقاومت کمتری در برابر هوا داشته باشد.
سقف و کاپوت به جای فولاد از مقوا ساخته شده اند. اما استفاده از الگوی لانه زنبوری باعث شده تا سقف و کاپوت آنقدر مقاوم باشد که بتواند وزن یک فرد را تحمل کند و در عین حال جلوی نفوذ باران و اشعه ماورای بنفش را بگیرد.چرخ های خودرو مفهومی سیتروئن مثل خودروهای معمولی از جنس آلومینیوم و فولاد ساخته شده و فقط ۶ کیلوگرم سنگین تر از مواد خاصی است که در دیگر مدل های مفهومی به کار می رود. لاستیک های آزمایشی گودیر دور رینگ های خاص سیتروئن Oli را گرفته و ۵۰۰ هزار کیلومتر کار می کند. علاوه بر این در صورت تصادف و ضربه خود راننده می تواند به راحتی گلگیرها را تعویض کند و نیازی به تعمیرگاه و صافکاری ندارد.
طراحی داخلی سیتروئن آلی
طراحی داخلی سیترون آلی به اندازه ظاهر آن مفهومی و عجیب است و با وجود اندازه جمع و جور خودرو، جادار و راحت به نظر می رسد. کابین با رنگ نارنجی، طرح مینیمالیستی و خلوت و کف صاف کار شده است.هر چند ممکن است عجیب به نظر برسد، اما روی داشبرد سیتروئن آلی خبری از نمایشگر سیستم اطلاعات و سرگرمی نیست و به جای آن درگاهی روی داشبرد قرار گرفته که می توان تلفن همراه هوشمند را به آن متصل کرد. دکمه های سیستم تهویه به صورت فیزیکی کار شده و راننده و سرنشینان را از دردسر تنظیم با استفاده از نمایشگر لمسی خلاص کرده است.صندلی ها روی چارچوب های لوله ای قرار گرفته و برای کاهش هزینه ها، امکان تنظیم آنها محدود شده، اما هنگام نشستن بالشتک های تعلیق صندلی پایین می رود تا بدن در زاویه مناسبی قرار بگیرد.
خودرو مفهومی سیتروئن آلی
لوگوی جدید سیتروئن که بر اساس نشان سال ۱۹۱۹ کمپانی طراحی شده، برای اولین بار روی سیتروئن آلی قرار گرفته تا نشان دهنده آغاز عصر تازه ای برای خودروساز فرانسوی باشد. هر چند احتمال عرضه نسخه تولیدی سیتروئن Oli کم است، اما المان های آن را در محصولات آینده این شرکت خواهیم دید.