این روزها انتخاب همسر یکی از دغدغه های بزرگ و اساسی و از طرفی مهمترین تصمیم دختران و پسران جوان شده است، و هنگامی که انتخاب همسر به درستی انجام می شود برای صد سال آینده زندگی زناشویی با آسودگی خیال بیشتری آماده می شویم؛ همچنین برای نسل ها و آیندگان بعد از خود نیز مشکلات کمتری به ارث می گذاریم.در واقع زمانی که تصمیم به ازدواج می گیرید، قبل از هر چیزی باید از آمادگی خود و طرف مقابل برای داشتن معیارهای ازدواج موفق مطمئن باشید.
ازدواج موفق
ازدواج موفق ازدواجی است که افراد پذیرای یکدیگر هستند و احترام و صداقت در زندگی مشترک پایه آن است . صمیمیت، تعهد و رابطه جنسی که هرسه ضلع مثلث عشق استرنبرگ هستند در آن وجود دارند. در این نوع ازدواج افراد شناخت کاملی از نقاط ضعف و قوت یکدیگر دارند.این رابطه با از خود گذشتگی و توقعات واقع بینانه همراه است و انتظارات غیر منطقی در زندگی زناشویی آن ها جایگاهی ندارد. زوجین رویاها و توهمات دوران کودکی خود را رها کردند و دیدی عمیق و دقیق به ازدواج دارند . کیفیت زندگی در ازدواج موفق بالاست و افراد برای یکدیگر وقت می گذارند . همسران در عین حال که زمان هایی را به خود اختصاص می دهند به نیازهای همسر خود هم توجه می کنند .
ملاک ازدواج موفق
ازدواج مسئله مهمی است که نه تنها دو نفر بلکه خانواده های آنان را نیز درگیر خود می کند. موضوعی که قبل از هر چیز در این مورد جلب توجه می کند و تعیین کننده موفقیت یا شکست یک ازدواج است، ملاک های دو خانواده برای انتخاب یکدیگر است. گرچه هنوز خانواده هایی هستند که ملاک هایشان برای انتخاب همسر فرزندنشان ایمان، اخلاق و تفاهم است اما این روزها ازدواج با حسابگری هایی همراه شده که نمی توان آنها را نادیده گرفت. سوال این است که ملاک های درست برای آغاز یک زندگی چه چیزهایی هستند؟ یا چگونه مطمئن شویم که معیارهای درستی برای ازدواج داریم؟ داشتن ثروت یا زیبایی یک نکته منفی یا مثبت به حساب می آید؟
مطمئنا در ازدواج داشتن زیبایی یا ثروت یک امتیاز منفی محسابه نمی شود. اما اگر می خواهید خیالتان راحت شود که انتخاب درستی داشته اید به این فکر کنید که اگر فرد مورد نظر شما دارای این امتیازات نبود، آیا باز هم او را انتخاب می کردید؟ یا اینکه اگر بعدها در زندگی مشترک او به هر دلیلی ثروت یا زیبایی خود را از دست داد باز هم حاضر به زندگی در کنار چنین فردی خواهید بود؟ اگر این معیارها انقدر برایتان مهم هستند که نمی توانید از آنها صرف نظر کنید یا به واسطه بودن آنها در خواستگارتان نمی توانید به خوبی ویژگی های اخلاقی او را ارزیابی کنید، بهتر است کمی صبر کنید و در ملاک هایتان تجدیدنظر کنید.
اخلاق خوب
مهم ترین ملاک در یک ازدواج موفق، داشتن توافق اخلاقی و روانی است. صداقت، صمیمیت، مهربانی و ثبات اخلاقی از مواردی است که بودن آنها می تواند نوید یک زندگی همراه با آرامش را بدهد. از دیگر موارد اخلاقی مهم در ازدواج حس مسئولیت پذیری، تعهد، سخاوت و سازگاری است. خصوصیات اخلاقی ای که هر چند نمی توان همه ی آنها را در بهترین و بالاترین میزان در یک فرد دید ولی بودن آنها هر چند به اندازه ای که جایی برای رشد بیشتر داشته باشد، ضروری است.
اعتقادات دینی
تناسب در اعتقادات دینی یک اصل مهم در ازدواج است. البته در این مورد سخت گیری و سهل گیری بیش از اندازه توصیه نمی شود. متعصب بودن و پافشاری روی مواردی که از مستحبات دین به شمار می رود ضرورتی ندارد. از طرفی کسی که به واجبات دین پایبند نبوده را هم نمی توان با ازدواج تغییر داد. درباره اهمیت داشتن دو ملاک اخلاق و دین در یک خواستگار پیامبر(ص) فرمودند:«وقتی کسی که به خواستگاری می آید و اخلاق و دین اش مایه رضایت است به او زن دهید که اگر چنین نکنید، فتنه و فساد زمین را پر خواهد کرد.»
درونگرایی یا برونگرایی
یکی از موارد مهمی که پیش از ازدواج باید آن را بررسی کنید درونگرا یا برونگرا بودن شخص مقابل است. افراد درونگرا افرادی غرق در تفکر هستند. این افراد تسلط بیشتری بر رفتار خود دارند. معمولا کمتر در جمع ظاهر شده و بیشتر علاقه مند به فعالیت های ذهنی هستند. اما افراد برونگرا بیشتر با دنیای اطرافشان ارتباط برقرار می کنند. تسلط کمتری بر خود دارند ولی اعتماد به نفس بیشتری برای حضور در جمع و فعالیت های اجتماعی دارند. توجه داشته باشید که در این مورد تفاوت زیاد میان دو نفر می تواند مشکل آفرین باشد.
گرم مزاجی و سرد مزاجی
بهتر است که صحبت درباره مسائل جنسی را در مرحله آخر و پیش از عقد انجام دهید. خجالت را کنار بگذارید و درباره ویژگی های جنسی خود صحبت کنید. افرادی که از نظر جنسی گرم هستند معمولا افرادی پرشور و پرانرژی هستند. در مقابل افراد سردمزاج اشتیاق کمتری به تحرک دارند. مردانی که از نظر جنسی گرم هستند دارای خلق و خوی مردانه هستند و میل بیشتری به پیشرفت دارند. این مردان در برخی موارد خشم خود را به شدت بروز می دهند. زنان دارای این ویژگی نیز ظرافت های زنانه بیشتری دارند، خموده نیستند و به صورت کلی روحیات زنانه در آنها پررنگ است.
از نگرش ها و عقاید خود درباره مسائل جنسی صحبت کنید و مطمئن شوید که فرد مقابل نسبت به این مسائل دید منفی ندارد. آموخته های خود را درباره مسال جنسی بازگو کنید و بررسی کنید که تا چه اندازه در این موارد به بلوغ جنسی رسیده اید. میزان و تمایل هر فرد به مسائل جنسی نیز بسیار مهم است. انتظارات جنسی خود را از همسرتان به زبان بیاورید. اهمیت صحبت درباره این موضوع را به هیچ وجه دست کم نگیرید، چرا که بسیاری از طلاق ها به دلیل تفاوت ها و ناهمانگی های جنسی زوجین اتفاق می افتد.
ملاک های اشتباه در انتخاب همسر
از ملاک های اشتباهی که دختران و پسران زیادی امروزه گرفتار آن هستند تکیه بر مادیات و زیبایی ظاهر است. در دختران می توان به داشتن خانه و ماشین اشاره کرد. که البته زیبایی هم گاهی می تواند در میان این ملاک های اشتباه قرار بگیرد. وقتی دختری، پسری را تنها به دلیل نداشتن ویژگی های ظاهری خاصی رد می کند. درباره پسران نیز اوضاع به همین گونه است. وضعیتی مثل ثروتمند بودن خانواده دختر یا زیبایی ظاهری وی مواردی است که می تواند افراد زیادی را وسوسه کند. البته تاکید بر شاغل بودن دختر و داشتن کاری با حقوق ثابت نیز از ملاک هایی است که بسیاری از پسران امروزه بر آن پافشاری می کنند.
در تمامی این موارد بی انصافی است که نقش خانواده ها را کمرنگ شمرده و تنها دختران و پسران جوان را مقصر بدانیم. در این میان می شود به مواردی اشاره کرد که دختر و پسر برای شروع یک زندگی از نظر اخلاقی و اعتقادی بسیار به هم نزدیک هستند اما تنها به دلیل بهانه تراشی های والدین بر سر مسائل مادی، نمی توانند با یکدیگر ازدواج کنند. تعیین مهریه سنگین، شرط گرفتن عروسی مجلل، داشتن خانه، ماشین و کار با حقوق بالا از سنگ های بزرگی است که خانواده ها جلوی پای خواستگار دختر خود می اندازند. داشتن زیبایی و ظاهری بدون نقص، جهیزیه ی کامل و ثروت خانوادگی نیز از مواردی است که خانواده های پسر معمولا آن را به عنوان امتیازاتی مثبت برای یک دختر در نظر می گیرند.
10 اصل برای داشتن ازدواج موفق
- درباره کسی که قصد ازدواج با او را داريد ،اطلاعات کافی به دست آوريد ، به قدری تدبير به خرج دهيد تا ازدواج با او برايتان قابل توجيه باشد.
- با کسی ازدواج کنيد که در برخی از ارزشها يش با شما شباهت داشته باشد .
- تنها در صورتی ازدواج کنيد که هم شما و هم کسی که با او ازدواج می کنيد ، از سلامت عاطفی و روانی برخوردار باشيد.
- با کسی ازدواج کنيد که در نظر شما جذاب باشد ، اما قبل از ازدواج رسمی خويشتن داری کامل داشته باشيد.
- وقتی ازدواج کنيد که نسبت به همسرتان مهر و علاقه عميق داشته ، او را دوست بداريد ، بدانيد که دوست داشتن و مهر عميق برخلاف شهوت پايدار باقی می ماند.
- صميميت کلامی را بياموزيد ، اين گونه ،علاقه و عشق شما به همسرتان افزايش می يابد.
- قبل از ازدواج ، راه حل و فصل اختلاف و روشهاي ايجاد صميميت را بياموزيد.
- تنها در صورتی ازدواج کنيد که بتوانيد به ازدواجتان متعهد شوید ، تعهد برای همه مدت عمر .
- اگر پدر و مادر و بستگان و دوستان نزديک شما بر ازدواجتان مهر تاييد می زنند با اتفاق آنها ازدواجتان را جشن بگيريد و اگر مخالف اين ازدواج هستند، قبل از هرگونه تصميم گيری ، به سخنان آنها گوش دهيد.
- از خطا های انتخاب همسر ، اجتناب کنيد.
مهم ترین اصل در ازدواج
شاید مهم ترین اصل در ازدواج ، پذیرش یکدیگر باشد. این که نخواهیم شریک زندگی مان را شبیه رویاها و خواسته های خودمان بسازیم .در نهایت آن چه ضامن خوشبختی شماست، پذیرش است. این که هر دو طرف خواسته های یکدیگر را بپذیرند بدون آن که کسی رو دربایستی کند و از خواسته های معقولش کوتاه بیاید. ازدواج، انتخاب بی نقص ترین همسر نیست بلکه انتخاب همراه و پذیرش او با تمام نقص ها و تلاشی برای بهتر شدن است.