میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی مسنا

  سه شنبه، 27 دی 1401   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی مسنا
مسنا در پیشگیری از سیستیت هموراژیک در بیماران تحت‌درمان یا ایفوسفامید و سیکلوفسفامید مصرف می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی مسنا می‌شود. همراه ساعد نیوز باشید.

مصرف مسنا از بدن در برابر سایر عوارض ایفوسفامید محافظت نخواهد کرد. مقادیر کم خون در ادرار با چشم غیرمسلح و بدون استفاده از میکروسکوپ قابل دیدن نمی باشد. بنابراین قبل از هر بار مصرف ایفوسفامید باید آزمایش بررسی وجود خون در ادرار انجام شود تا تاثیرگذاری مسنا مشخص گردد. اگر یک دوز از دارو را فراموش کردید، به محض به خاطر آوردن آن را مصرف کنید، اما اگر نزدیک زمان مصرف دوز بعدی بود، از مصرف دوز فراموش شده صرف نظر کنید. همچنین دوز بعدی را به موقع مصرف کرده و برای جبران فراموشی، دوز دارو را دو برابر نکنید.

داروی تزریقی مسنا

میزان مصرف مسنا

مقدار مصرف روزانه باید 60 درصد مقدار ایفسفامید مصرفی محاسبه شود. پس از آن مقدار تعیین شده در سه مقدار مساوی تقسیم و به صورت یک جا تزریق می شود؛ مقدار اول همزمان با تزریق ایفسفامید، و مقادیر بعدی چهار و هشت ساعت بعد از تزریق ایفسفامید تجویز می شوند. یا 4 دوز منقسم را درست قبل از تجویز ایفسفامید و سپس 4، 8 و 12 ساعت بعد از آن تزریق نمود و یا 4 دوز را بلافاصله قبل از ایفسفامید و سپس 3، 6 و 9 ساعت بعد از آن تزریق نمود. برنامه مصرف مسنا به این صورت است که به ازای هر g/m2 2/1 ایفسفامید، مقدار mg/m2 240 مسنا همزمان با تزریق ایفسفامید و چهار و هشت ساعت بعد از آن مصرف می شود.
یا دوز مسنا به صورت 100% ایفسفامید محاسبه شود و یک دوز 20% تزریق یک جا و سپس دو دوز خوراکی (هر کدام 40%) دریافت نماید. در برنامه هایی که g/m2 2/1 ایفسفامید استفاده می شود، mg/m2 240 مسنا وریدی همزمان با مصرف ایفسفامید و سپس mg/m2 480 پس از 2 و 6 ساعت تزریق می شود. انفوزیون وریدی مداوم مسنا به صورت 100% میزان ایفسفامید است و می تواند در همان محلول مخلوط شود. انفوزیون مسنا تا مادامی که ایفسفامید تزریق می شود ادامه دارد و می توان انفوزیون مسنا را 24-8 ساعت بعد از اتمام ایفسفامید ادامه داد (به دلیل نیمه عمر کوتاه مسنا).

مکانیزم اثر مسنا

جلوگیری از آسیب کلیوی ناشی از داروهای ضدنئوپلاسم: این دارو با متابولیت های داروهای ضدنئوپلاسم بخصوص سیکلوفسفامید ترکیب می شود و مانع اثرات سمّی آنها می گردد. این ترکیب در خون به دی مسنا اکسید شده و مجددا در کلیه به مسنا بازیابی می شود؛ ترکیب سنتزی سولفیدریل (تیول) به متابولیت آیفوسفامید که آکرولئین نام دارد در مثانه و کلیه متصل می شود و آن را سم زدایی می کند. مسنا با اتصال و غیر فعال سازی آکرولین موجب جلوگیری یا کاهش مشکلات مثانه می شود. واکنش های حساسیتی، اسهال، تهوع و استفراغ از عوارض شایع مسنا هستند.

اثر فارماکوکنتیک مسنا

  • جذب: فراهمی زیستی دارو در ادرار 45% از راه خوراکی و 79% از راه تزریق وریدی است.
  • پخش: در بخش عروقی باقی می ماند و در سرتاسر بافت ها انتشار نمی یابد.
  • متابولیسم: به سرعت به مسنادی سولفید، تنها متابولیت خود متابولیزه می شود.
  • دفع: در کلیه ها 33 درصد دارو طی 24 ساعت از راه ادرار دفع می شود. نیم عمر مسنا و مسنادی سولفید به ترتیب 5/0 و 5/1 ساعت است.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها