دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / دنیای ورزش / ورزش درمانی /

مناسب ترین ورزش برای افزایش گردش خون 

پنجشنبه، 22 اردیبهشت 1401
ورزش هایی خاصی وجود دارند که می توانند به افزایش جریان خون در بدن کمک کنند و موجب خون رسانی در بدن شوند. همراه ساعد نیوز باشید.

چرا خون به مغز نمی رسد؟

عدم خونرسانی کافی به مغز و عوارض نرسیدن خون به مغز به دلایل مختلفی بروز می کند. این عوامل گاهی بسیار ساده و گاهی خیلی جدی هستند. علائم نرسیدن خون به مغز را در زیر آورده ایم:

  • نشستن برای مدت طولانی با بروز مشکلاتی از جمله تجمع چربی زیاد در بدن و افزایش فشار خون در ارتباط است. که هر دو بر روی گردش خون تاثیر منفی می گذارند.
  • عدم تحرک جسمی بر روی گردش خون به تمام بدن تاثیر می گذارد. اما نشستن طولانی مدت پشت میز کامپیوتر با شانه های خمیده به سمت جلو به طور خاص گردش خون به مغز را محدود می کند.
  • اگر در طول روز قهوه یا نوشیدنی های انرژی زا می نوشید، به یاد داشته باشید که کافئین با تنگ کردن رگ ها گردش خون به مغز را کم می کند.
  • سیگار کشیدن هم یکی دیگر از عواملی است که تاثیر ناخوشایندی بر خونرسانی مغز می گذارد. کشیدن سیگار نه تنها خونرسانی به مغز را مختل می کند، بلکه میزان اکسیژنی که مغز می رسد را کم می کند.
  • اضافه وزن هم عامل دیگری است که خونرسانی به مغز را محدود می کند.
  • استرس مزمن بر روی سلامت تمام قسمت های بدن و از جمله سلامت مغز تاثیر می گذارد.
  • بیماری های جسمی و روحی بر روی میزان گردش خون به مغز تاثیر می گذارد. اگر دچار هر یک از بیماری های قلبی، تیروئید، دیابت، کم خونی، فشار خون غیرطبیعی و افسردگی باشید. خطر عدم خونرسانی کافی به مغز در شما افزایش پیدا می کند

افزایش جریان خون با انجام این حرکات ورزشی

افرادی که دچار مشکلات عروقی هستند و خون رسانی درستی در بدن آنها انجام نمی شود معمولا دچار گرفتگی عضلات و ورم پا می شوند. ورزش های خاص می تواند به این افراد کمک کند تا خون رسانی در بدن را بهبود بخشند. حدود یک چهارم آمریکایی ها دچار مشکلات عروقی هستند. ورزش های مختلف می تواند جریان خون در بدن را بهبود ببخشد.

  1. پیاده روی: پیاده روی یکی از راحت ترین ورزش هاست. این ورزش جریان خون را افزایش می دهد. می تواند پیاده روی را در زندگی عادی افزایش دید برای مثال به جای آسانسور از پله استفاده کنید. حتی میزان کمی پیاده روی در روز می تواند برای شما مفید باشد.

  1. حرکت دوچرخه:بر روی کمر بخوابید و دست ها را در کنار بدن قرار دهید. پاها را از روی زمین بلند کنید و حرکت دوچرخه انجام دهید. این کار باعث افزایش جریان خون می شود.
  2. شنا: شنا یک ورزش ایده آل برای بهبود جریان خون است به ویژه در افراد مسن.در این ورزش برخلاف پیاده روی یا دوچرخه سواری فشارهای نابهنجار بر مفاصل وارد نمی شود. این ورزش عروق خونی را انعطاف پذیر می کند ، درنتیجه فرد را در برابر بیماری قلبی و عروقی مصون می سازد.
  3. بلند کردن وزنه: دراز و نشست، شنا رفتن و … ورزش های مقاومتی به حساب می آید که نباید در انجام آن ها افراط کرد. بلند کردن وزنه عضلات را تقویت می کند و جریان خون را در دست ها و پاها بهبود می بخشد.
  4. باز کردن انگشتان دست: ابتدا دست را مشت کنید درحالی که شست در داخل قرار دارد سپس بقیه انگشتان را بدونِ ایجاد ناراحتی ، تا حد امکان به بیرون کش دهید. این ورزش را 10 بار برای هر دست انجام دهید.
  5. خم و راست کردن مچ پا: این تمرین ورزشی می تواند بر روی عضلات ساق پا اثر بگذارد. تمرینات پمپ مچ پا یا همان خم و راست کردن مچ پا به حرکت خون در رگ ها و شریان های پا کمک می کند و همین امر مانع از لخته شدن خون و تورم پا می گردد. در یک موقعیت راحت قرار بگیرید. پاشنه پا را بلند کنید تا بتوانید وزن خود را به توپک پا انتقال دهید. عضلات ساق پا را به مدت یک ثانیه فشار دهید. این حرکت را سه ست تکرار کنید.

  6. تنفس دیافراگمی: با اینکه این تمرین به نظر بسیار ساده می رسد اما تنفس دیافراگمی می تواند ساختار لنفاوی عمیق را تحریک کند. همین امر باعث بهبود حرکت مواد مغذی و نیز موائد زائد بین بافت های بدن و جریان خون می شود. بر روی زمین دراز بکشید، یکی از دستان خود را بر روی شکم قرار دهید و دست دیگر را روی قفسه سینه بگذارید. نفس بکشید و سعی کنید دست خود را که بر روی شکم قرار دارد بلند کنید. اطمینان حاصل نمایید که دست دیگرتان که بر روی قفسه سینه قرار گرفته است بلند نمی شود. این موضوع بدین معنی است که شما از دیافراگم خود به طور کامل استفاده می کنید. همین طور به مدت ۵ دقیقه نفس بکشید.

  7. حرکت بالا بردن پاها: در حالتی شبیه حرکت قبل قرار بگیرید. یک پا را از روی زمین بلند کنید و چند ثانیه نگه دارید. قسمت پایین کمر در این حرکت باید بر روی زمین باشد. پا را پایین بیاورید تا جریان خون بر پا باز گردد. سپس این حرکت را دوباره تکرار کنید. این حرکت را بر روی پای دیگری نیز انجام دهید.

  8. حرکت خم کردن زانو: هنگامی که بر روی زمین دراز کشیده اید یک پا را خم کنید و به سمت سینه و شکم ببرید. چند لحظه پا را در این حالت نگه دارید و دوباره آن را باز کنید. این حرکت را با آرامش انجام دهید. این چهار حرکت باعث می شود که درد در پاها کمتر شود. بهتر است غذاهایی که سدیم کمتر دارند و فیبر زیاد دارند مصرف کنید.
امیدوارم از محتوای نحوه ی ورزش درمانی نهایت لذت را برده باشید و برای کسانی که دچار مشکل گردش خون دارند، میتوانید ارسال نمایید. همچنین برای مشاهده ی مطالب پر محتوای دیگر میتوانید به بخش دنیای ورزش ساعدنیوز مراجعه نمایید. از همراهی شما بسیار سپاسگزارم .

پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز دوشنبه 17 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
استخراج مقاله از پایان نامه ارشد و دکترا + پاورپوینت آموزشی
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
اکسپت فوری مقاله علمی پژوهشی
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
هزینه تبدیل پایان نامه به کتاب
تبدیل پایان نامه به مقاله علمی پژوهشی
مراحل چاپ کتاب با بهترین کیفیت
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری
برای چاپ کتاب و تبدیل پایان نامه تان به کتاب با سرعت نور کلیک کنید!