پوست بزرگ ترین و حساس ترین ارگان بدن انسان است. پوست اولین سد دفاعی را در مقابل عوامل بیماریزا و محیطی تشکیل میدهد. گاهی ممکن است که پوست دچار عوارضی همچون کبودی، اگزما، زخم های باز و دیگر التهاب های پوستی شود که منجر به ایجاد خارش، سوزش و سرخی رنگ پوست شود. یکی از گونههای خاص گل همیشه بهار گیاهی است با نام علمی Calendula officinalis که معمولا به طور خلاصه کالاندولا نامیده میشود. کالاندولا بهعنوان داروی ضدالتهاب، ضد اسپاسم و ضد قارچ مورد استفاده قرار میگیرد. از خواص گل همیشه بهار میتوان به درمان مشکلات مختلفی از جمله انواع بثورات جلدی، آلرژی، اگزما، درماتیت، ورم و التهاب اشاره کرد. کرم کالاندولا به بازسازی سلولهای جدید و تسکین پوست حساس و آسیبدیده سرعت می بخشد. کرم کالاندولا از آسیب رساندن اشعههای مضر خورشید به پوست جلوگیری می کند.
به تاریخ انقضای این پماد توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
تیوب پماد کالاندولا را به صورت مشترک با فرد دیگری استفاده نکنید، زیرا ممکن است در اثر مالیده شده سر تیوب کرم به زخمها، عفونت بین شما منتقل شود.
به دلیل حضور گل همیشه بهار در پماد کالاندولا پلاس، در دوران بارداری و شیردهی استفاده نشود.
از مصرف این کرم در اطراف چشم خودداری شود.
تداخلات دارویی ممکن است عملکرد و تأثیر داروها را تغییر دهد یا باعث افزایش ریسک بروز عوارض جانبی آنها شود. بنابراین برای مصرف داروی کالاندولا، لیست تمام داروها و محصولات موضعی (مانند کرمها) که مصرف میکنید اعم از تجویزی و غیرتجویزی (گیاهی، مکمل و …) را با پزشکتان در میان بگذارید. تا بحال هیچ گونه گزارشی برای تداخل اثر کالاندولا با سایر داروها داده نشده است. در صورت وجود تداخل با دارویی ممکن است حساسیت ایجاد شود.
فلاونوئیدهای موجود در گل همیشه بهار از آزاد شدن هیستامین و تولید پروستاگلاندین ها جلوگیری می کنند. ساپونین های گل همیشه بهار از آزاد شدن هیستامین، برادی کینین و بعضی از سایر واسطه های التهاب جلوگیری کرده و با کاهش نفوذپذیری مویرگ ها مانع تراوش پلاسما به فضای میان بافتی (کاهش ادم) شده، مهاجرت گلبول های سفید را به ناحیه ملتهب کاهش می دهند.