موارد منع مصرف و تداخل دارویی کاریسوپرودول

  چهارشنبه، 16 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی کاریسوپرودول
کاریسوپرودول برای درمان کوتاه مدت درد و ناراحتی عضلات استفاده می‌شود. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی کاریسوپرودول بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

شل کننده های عضلانی، داروهایی هستند که برای درمان اسپاسم عضلانی استفاده می شوند. اسپاسم یا گرفتگی عضلانی انقباضات ناگهانی و غیرارادی یک عضله یا گروهی از عضلات است. آنها می توانند در اثر فشار بیش از حد عضلانی ایجاد شده و منجر به درد شوند. اسپاسم عضلانی با شرایطی مانند کمردرد، گردن درد و فیبرومیالژیا مرتبط هستند. از سوی دیگر یک اسپاسم مداوم عضلانی است می تواند در راه رفتن، صحبت کردن یا حرکت طبیعی اختلال ایجاد کند.

داروی کاریسوپرودول

موارد منع مصرف داروی کاریسوپرودول


پیش از مصرف این دارو، در صورت حساسیت به این دارو، پروپامات، تیبامات، مبوتامات و مواد دیگر، موضوع را با پزشک معالج خود و پزشک داروخانه در میان بگذارید. این دارو ممکن است حاوی مواد غیرفعالی باشدکه می‌توانند باعث بروز واکنش‌های آلرژیک یا سایر مشکلات شوند. برای کسب اطلاعات بیشتر با پزشک داروخانه صحبت کنید. همچنین قبل از مصرف این دارو، پزشک خود یا پزشک داروخانه را از سوابق پزشکی خود به خصوص: نوعی اختلال خونی خاص (پورفیری حاد متناوب)، بیماری کلیوی، بیماری کبدی، تشنج، سابقه شخصی یا خانوادگی اختلال مصرف ماده (مانند سوء مصرف یا اعتیاد به مواد مخدر یا الکل)، مطلع سازید.

این دارو ممکن است باعث گیجی و یا خواب‌آلودگی شود. همچنین مصرف الکل و ماری‌جوانا (شاهدانه) می‌تواند باعث تشدید این امر گردد. از رانندگی، استفاده از ماشین آلات و هرکاری که نیاز به هوشیاری دارد، تا زمانی که بتوانید آن را در امنیت و وضعیت مساعد انجام دهید، خودداری نمایید. از مصرف نوشیدنی های الکلی خودداری نموده و در صورت استفاده از ماری‌جوانا (شاهدانه) با پزشک معالج خود موضوع را در میان بگذارید. پیش از انجام جراحی، پزشک یا دندانپزشک خود را از کلیه محصولات مصرفی خود (از جمله داروهای با نسخه، داروهای بدون نسخه و محصولات گیاهی) مطلع نمایید. افراد مسن ممکن است نسبت به عوارض جانبی این دارو، به ویژه خواب آلودگی یا گیجی حساسیت بیشتری نشان دهند. این عوارض جانبی می‌توانند خطر زمین خوردن را افزایش دهند. استفاده از این دارو در دوران بارداری، تنها در موارد اضطراری مجاز می‌باشد. در مورد مزایا و خطرات استفاده از این دارو در دوران بارداری با پزشک خود صحبت کنید.این دارو به شیر مادر منتقل شده و ممکن است اثرات نامطلوبی بر نوزاد شیرخوار بگذارد. قبل از شیردهی با پزشک خود مشورت کنید.

تداخل دارویی کاریسوپرودول


مصرف کاریسوپرودول همراه با برخی داروها می تواند باعث افزایش خطر عوارض جانبی مانند خواب آلودگی شود. داروهایی که هنگام مصرف با کاریسوپرودول می توانند باعث خواب آلودگی شوند عبارتند از:

  • کپسول امپرازول

  • مپروبامات

  • بنزودیازپین ها (مانند آلپرازولام، دیازپام)

  • مواد افیونی (مانند هیدروکودون، مورفین)

  • داروهای ضد افسردگی سه حلقه ای (مانند آمی تریپتیلین، دوکسپین)

  • مصرف کاریسوپرودول با داروهایی مانند ریفامپین یا خار مریم ممکن است اثرات کاریزوپرودول را کاهش دهد.

سخن آخر

پیش از مصرف کاریسوپرودول پزشک را در جریان سابقه بیماری‌های خود قرار دهید:

  • در صورت داشتن حساسیت دارویی این مسئله را با پزشک درمیان بگذارید.

  • برخی بیماری‌های خونی

  • بیماری کلیوی

  • بیماری کبدی

  • تشنج

  • سابقه شخصی یا خانوادگی اعتیاد به مصرف دارو


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
آخرین ویدیو ها