موارد منع مصرف و تداخل دارویی منیزیم سولفات

  چهارشنبه، 23 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی منیزیم سولفات
منیزیم سولفات از داروهای ضد تشنج است. در این مطلب موارد منع مصرف و تداخل دارویی منیزیم سولفات بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

منیزیم سولفات (Magnesium Sulfate) از جمله داروهای موثر بر سیستم اعصاب مرکزی و متعلق به خانواده داروهای ضدتشنج است که با تاثیر بر کانالهای سدیمی، پتاسیمی و کلسیمی و همچنین کاهش آزاد شدن استیل کولین در محل اتصال عصب، موجب بهبود بیماری های مختلف می گردد. این دارو به صورت قرص 0.22، 500 و 4 میلی گرم، ویال 10%، 20% و 50% و پودر 20 گرمی تولید شده و برای درمان کمبود منیزیم، آریتمی، موارد مشکوک به سکته قلبی و تشنج ناشی از اکلامپسی مورد استفاده قرار می گیرد. از عوارض شایع این دارو می توان به ناراحتی معده و اسهال اشاره کرد. تجویز این دارو در افراد دارای حساسیت های دارویی و غذایی و همچنین افراد مبتلا به بیماری‌های کلیوی با احتیاط انجام می گیرد.

داروی منیزیم سولفات

موارد منع مصرف داروی منیزیم سولفات


  • میاستنی گراویس

  • مصرف تزریقی در بلاک قلبی یا آسیب میوکاردیال

  • مصرف طی زایمان در موارد اختلال جنینی

  • درمان توکولیتیک در بیمار مبتلا به میاستنی گراویس

  • در مسمومیت حاملگی طی 2 ساعت قبل از زایمان

تداخل دارویی منیزیم سولفات


تداخلات دارویی واکنش هایی هستند که نحوه عملکرد داروها را تغییر داده یا خطر عوارض جانبی جدی را افزایش می دهد. این مقاله به بررسی تمام تداخلات این دارو نمی پردازد، لذا فهرستی از تمام محصولات مصرفی خود (از جمله داروهای نسخه ای یا غیر نسخه ای و محصولات گیاهی) تهیه کرده و آن را با پزشک و داروساز به اشتراک بگذارید. هیچ دارویی را بدون تأیید پزشک شروع یا متوقف نکنید یا دوز آن را تغییر ندهید. برخی از محصولاتی که ممکن است با این دارو تداخل داشته باشند، عبارتنداز:

  • سلولز سدیم فسفات

  • دیگوژین

  • سدیم پولیستیرن سولفنات

منیزیم می‌تواند به برخی از داروها متصل شده و مانع از جذب کامل آنها بشود. لذا در صورت استفاده از داروهای دسته تتراسایکلین مانند دمکلوسیکلین، دوکسی‌سایکلین، مینوسایکلین، تتراسایکلین این داروها را با فاصله 2 تا 3 ساعت از منیزیم مصرف کنید. همچنین در صورت مصرف بیسفوسفونات‌ها (مانند آلندرونات)، نوعی داروی تیروئید (مانند لووتیروکسین) یا آنتی‌بیوتیک‌های کوئینولون (مانند سیپروفلوکساسین، لووفلوکساسین) در مورد فاصله زمانی بین این داروها و منیزیم سولفات با پزشک یا داروساز مشورت کنید. برچسب تمامی داروهای نسخه‌ای، بدون نسخه و محصولات گیاهی (مانند اسید مورچه، لاگزاتیو‌ها، ویتامین‌ها) را بررسی کنید، چون ممکن است حاوی منیزیم باشند. در مورد مصرف ایمن این داروها با پزشک مشورت کنید.

سخن آخر

این دارو در طول دوره بارداری فقط در صورت ضرورت مصرف می‌شود. در مورد مزایا و معایب مصرف این دارو در بارداری با پزشک مشورت کنید. مشخص نیست که این دارو به شیرمادر منتقل می‌شود یا نه، لذا پیش از شروع شیردهی با پزشک مشورت کنید.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها