از چه مواردی در حین مصرف این دارو باید اجتناب کرد؟
- ابیلیفای ممکن است بر فکر کردن یا واکنش نشان دادن شما اختلال ایجاد کند. بنابراین در صورتی که رانندگی می کنید و یا قصد انجام کاری دارید که به تمرکز نیاز دارد، مواظب باشید.
- در حالتی که نشسته اید یا دراز کشیده اید، به طور ناگهانی برنخیزید؛ چون ممکن است دچار سرگیجه شوید. سرگیجه یا خواب آلودگی شدید می تواند منجر به افتادن شما، شکستگی و آسیب های دیگر شود.
- از مصرف الکل در حین مصرف ابیلیفای اجتناب کنید؛ چرا که ممکن است باعث ایجاد عوارض جانبی خطرناکی شود.
- در معرض گرمای شدید و بی آبی شدید قرار نگیرید. در هنگام انجام تمرین های بدنی و خصوصاً هوای گرم، به میزان زیادی مایعات بنوشید. در طول دوره ای که ابیلیفای مصرف می کنید، احتمال گرما زده شدن و از دست دادن آب بدن شما (کم آبی شدید) بیشتر است.
در صورت فراموش کردن مصرف دارو
نوبتی که فراموش کردید را به محض به یادآوردن مصرف کنید. اگر به مصرف نوبت بعدی نزدیک هستید لازم نیست نوبت فراموش شده را مصرف کنید.
در صورت بروز مصرف بیش از حد (اووردوز)
مراقبت های فوری پزشکی دریافت کنید و یا به اورژانس زنگ بزنید.
نشانه های مصرف بیش از حد میتواند شامل خواب آلودگی، استفراغ، پرخاشگری، سردرگمی، لرزش، ضربان قلب سریع یا کند، تشنج، مشکل تنفس و غش باشد.
نکات مهمی که قبل از مصرف ابیلیفای باید رعایت کرد
چنانچه نسبت به آریپیپرازول آلرژی دارید، این دارو را مصرف نکنید. همچنین برای این که از بی خطر بودن این دارو بر روی خود مطمئن شوید، اگر موارد زیر را دارید قبل از مصرف ابیلیفای با دکتر خود در میان گذارید:
- مشکلات کبدی یا کلیوی؛
- مشکلات قلبی، فشار خون بالا یا پایین، مشکلات در ضربان قلب؛
- تری گلیسیرید (نوعی چربی در خون است) یا کلسترول بالا؛
- سابقه ی کم بودن تعداد گلبول های سفید خون (Low WBC)؛
- سابقه ی حمله ی قلبی یا ضربه به قلب؛
- تشنج یا صرع؛
- مشکلات در قورت دادن؛
- سابقه ی دیابت در خود یا خانواده تان؛
- سابقه ی اختلال وسواس فکری و عملی، رفتارهای اعتیاد آور.
ابیلیفای ممکن است باعث افزایش قند خون در شما شود. چنانچه شما دیابت دارید، سطح قند خون خود را در مدتی که از این دارو استفاده می کنید، مرتباً بررسی و کنترل کنید.
استفاده از داروهای ضد اختلالات روانی، در سه ماهه ی آخر بارداری ممکن است باعث ایجاد مشکلاتی در نوزاد شما مانند مشکلات تنفسی، مشکلات در شیر دادن به نوزاد، نق نق کردن زیاد نوزاد، لرزش و ماهیچه های شل یا سفت شود. توجه کنید که چنانچه مصرف این دارو را در حین بارداریتان قطع کنید نیز ممکن است مشمول تعدادی از این موارد بشوید. بنابراین چنانچه در حین مصرف ابیلیفای باردار می شوید، بدون توصیه ی پزشکتان مصرف آن را قطع نکنید.
ابیلیفای یا آریپیپرازول ممکن است در شیر مادر نفوذ کرده و باعث آسیب به نوزاد شود. بنابراین در طول دوره ای که این دارو را مصرف می کنید، بهتر است از شیردهی به نوزاد خودداری نمائید.

تداخل های دارویی
استفاده ی همزمان از ابیلیفای با داروهای خواب آور یا داروهایی که تنفس شما را آرام می کنند، می تواند منجر به عوارض جانبی بسیار خطرناکی شود. قبل از استفاده از داروهای خواب آور، داروهای ضد درد مخدر، داروی سرفه، شل کننده های عضلات، یا داروهای اضطراب، افسردگی یا تشنج به طور همزمان با ابیلیفای، با دکتر خود مشورت نمائید.
داروهای زیاد دیگری نیز ممکن است با آریپیپرازول تداخل داشته باشند که در این مطلب ذکر نشده است. مثلاً می توان به ویتامین ها و محصولات گیاهی اشاره کرد. در مورد تمام داروهایی که در حین مصرف ابیلیفای استفاده می کنید و یا قصد شروع یا توقف مصرف آن ها را دارید، به دکتر خود اطلاع دهید.
توصیه های دارویی
۱– توجه داشته باشید که تمام داروهای روانپزشکی فقط بنابر تشخیص یک روانپزشک که از مکانیسم اثر آن ها و از نحوهٔ تعامل نروترانسمیتر ها و رسپتور ها در سلولهای عصبی آگاهیِ کامل داشته و برآن ها مسلط است قابل تجویز است و مصرف خودسرانهٔ دارو ها آن هم فقط با کسبِ اطلاعات سَرسَری از صفحات اینترنتی و یا توصیه های ناقصِ دانشجویی و یا با الگو گرفتن از نسخهٔ سایر بیماران و تهیه آن ها از مراکز غیر مجاز خیابانی، بسیار خطرناک است و عواقب آن قابل پیش بینی نیست
۲-همچنین در جریان باشید که سود و زیان یک دارو را باید در مقایسه با یکدیگر بسنجید و به صرف وجود یک عارضهٔ کوتاه مدت، خودتان را به اشتباه از مصرف دارویی که می تواند سرنوشت خلق و رفتار و شخصیت شما را به سمت یک زندگی سالم و پر از آرامش سوق دهد، محروم نکنید.