موارد منع مصرف داروی نئوستیگمین
انسداد مکانیکی مجاری ادرار و روده(اثر تحریک کننده دارو بر روی عضلات صاف)، برادیکاردی یا افت فشار خون (ممکن است این حالات را تشدید کند)، حساسیت مفرط شناخته شده به کولینرژیک ها یا ترکیبات بروماید
مصرف نئوستیگمین در دوران بارداری و شیردهی
در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو روی جنین اثرات جانبی دارد، اما مطالعات کافی روی انسان ها در انجام نشده است. در صورتی که منافع استفاده از دارو برای زنان باردار از مضرات دارو بیشتر باشد، ممکن است دارو تجویز شود.
ترشح این دارو در شیر مشخص نشده و مصرف آن در دوران شیردهی پیشنهاد نمی شود.
تاثیر نئوستیگمین بر رانندگی و کار با ماشین آلات
با اینکه این دارو شما را خواب آلود نمی کند اما قبل از رانندگی و کار با ماشین آلات از هوشیاری خود مطمئن شوید.
تداخلات دارویی نئوستیگمین
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید.
دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
کورتیکوستروئیدها ممکن است اثرات کولینرژیک نئوستیگمین را کاهش دهند ولی در صورت قطع مصرف کورتیکوستروئیدها ممکن است اثرات کولینرژیک نئوستیگمین افزایش یافته و احتمالاً بر قدرت عضله تاثیر گذارد.
مصرف همزمان با سوکسینیل کولین ، به دلیل مهار کولین استراز پلاسما و در نتیجه تاخیر در هیدرولیز سوکسینیل کولین ، ضعف تنفسی را طولانی می کند. مصرف نئوستیگمین با سایر داروهای کولینرژیک ممکن است موجب مسمومیت اضافی شود.
منیزیم عضلات اسکلتی را بطور مستقیم تضعیف می کند و ممکن است اثرات درمانی نئوستیگمین را خنثی کند.
موارد هشدار حین مصرف داروی نئوستیگمین
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف دارو، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردارید و یا به نوزاد خود شیر می دهید.
- اگر هرگونه مشکل کلیوی دارید.
- در صورتی که مشکل قلبی مانند ضربان قلب آهسته و یا سابقه حمله قلبی دارید.
- در صورتی که بیماری مانند صرع، پارکینسون، پرکاری تیروئید و یا مشکل دفع ادرار دارید.
- اگر آسم دارید.
- اگر دچار زخم معده هستید.
- اگر احساس می کنید که انسداد روده دارید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویزشده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
هشدارها
1- نئوستیگمین می تواند سبب برادی کاردی شود لذا یک عامل آنتی کولینرژیک مانند آتروپین سولفات یا گلیکوپیرولات پیش از تزریق نئوستیگمین متیل سولفات باید تجویز گردد.
2- آریتمی قلبی،تغییرات غیراختصاصی در الکتروکاردیوگرام ، حمله قلبی،سکته،کاهش فشار خون با مصرف نئوستیگمین متیل سولفات گزارش شده است.احتمال بروز این عوارض در بیماران با مشکلات قلبی جدی مانند بیماری عروق کرونر،آریتمی قلبی،سندروم کرونری حاد اخیر،دارای مشکلات ضربان قلب و فشار خون بیشتر است.همچنین در بیماران میاستنی گراویس احتمال بروز عوارض بیشتر می باشد.استفاده از آتروپین احتمال بروز عوارض را کاهش می دهد.
نکات قابل توصیه
1-مصرف دارو نئوستیگمین با غذا یا شیر احتمال بروز عوارض جانبی را کاهش می دهد.
2-در صورت تزریق وریدی نئوستیگمین یک عامل آنتی کولینرژیک مانند آتروپین سولفات یا گلیکوپیرولات بصورت وریدی چند دقیقه قبل یا همزمان با نئوستیگمین برای مقابله با اثرات جانبی موسکارینی نئوستیگمین با سرنگ های جداگانه تجویز شود.برای بیماران دارای برادی کاردی عامل آنتی کولینرژیک باید قبل از نئوستیگمین تجویز گردد.