چه داروهایی داروی تگرتول را تحت تاثیر قرار می دهند؟
گاهی اوقات مصرف داروهای خاصی ممکن است برای سلامت فرد مصرف کننده چندان خالی از خطر نباشد به صورتی مصرف بعضی از داروها ممکن است داروهای دیگری را تحت تأثیر قرار دهند یعنی ممکن است باعث افزایش عوارض جانبی آن دارو و یا کمتر شدن تأثیر آن شوند.
مصرف داروی تگرتول همراه با داروهای دیگر می تواند منجر به عوارض جانبی خطرناک و یا تهدیدکننده زندگی شود. قبل از مصرف یک قرص خواب، داروهای ضد درد تخدیری، داروهای تجویزی برای درمان سرفه، مصرف یک شل کننده (آرامش دهنده) عضلانی، یا داروهای مصرفی برای اضطراب، افسردگی، یا تشنج با پزشک خود مشورت کنید.
مصرف هم زمان بسیاری از داروها می تواند با مصرف این دارو تداخل ایجاد کند. این داروها شامل داروهای تجویزی یا بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات و داروهای گیاهی است. با پزشک خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کرده اید ، مشورت کنید.
ﺗﺪاﺧﻼت دارویی:
ایتراکونازول , ایزونیازید , دفریپرون , دفلازاکورت , دگزامتازون , ریسپریدون , ریفامپین , سایمتیدین , سیرولیموس , سیکلوسپورین ,فلوکونازول , گایافنزین , لفلونوماید , لووتیروکسین , هالوپریدول , وارفارین , وریکونازول , اریترومایسین , اورولیموس , پروتامین سولفات , تاکرولیموس , دیلتیازم , لوونورژسترول , لوماکافتور / ایواکافتور , سوفوسبوویر و ولپاتاسویر , دوتاستراید , فنیندیون , دینوژست, آپرمیلاست , سیمپرویر , نینتدانیب , داریفناسین , کاناگلیفلوزین , کوبیسیستات , دلاویردین , تلاپرویر , یولی پریستال , دابرافنیب ,اتراویرین , دولوتگراویر , استروپیپات , پیرفنی دون , آلوسترون , ماراویروک , نیزولدیپین , نیکاردیپین , آکالابروتینیب , فوستاماتینیب ,ابیراترون , کوپانلیسیب , بریگاتینیب , تیپراناویر , فن ایندیون , ادوکسابان , آپیکسابان , نلفیناویر , آلموتریپتان , آکسیتینیب , فلبامات ,آرتمتر + لومفانترین , ایندیناویر , ریتوناویر , فلوکسی مسترون , اسیمرتینیب , التریپتان , افاتینیب , ایواکافتور , کاسپوفانجین , افاویرنز ,روکورونیوم , بوپرنورفین , فنلزین , وکرونیوم , اکسی کدون , ریفابوتین , پرازی کوانتل , تری فلونوماید , ایدلالیزیب , میدازولام ,نیمودیپین , وراپامیل , ریواروکسابان , داکلاتاسویر , سوفوسبوویر , کتوکونازول , کلاریترومایسین , کلوزاپین , کلومیپرامین , دابیگاتران ,نفازودون , لیتیوم , پردنیزولون , میپومرسن
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
الکل یا نوشیدنی های الکلی ننوشید. مصرف الکل یا نوشیدنی های الکلی می تواند بعضی از عوارض جانبی این دارو را افزایش دهد.
مصرف گریپ فروت و آب گریپ فروت، همراه با این دارو ممکن است باعث تداخل با اثر آن شود و در نهایت منجر به عوارض ناخواسته شود.در مورد استفاده از محصولات گریپ فروت با پزشک خود صحبت کنید و در هنگام مصرف این دارو از مصرف گریپ فروت و آب گریپ فروت خودداری کنید.
تا زمانی که از تأثیر این دارو بر فعالیت های خود آگاه نشده اید، از رانندگی و فعالیت های خطرناک پرهیز کنید. مصرف این دارو ممکن است باعث مختل شدن هوشیاری و قدرت واکنش در فرد مصرف کننده این دارو شود.
نوشیدن الکل علاوه بر اینکه باعث افزایش در برخی از عوارض جانبی این دارو شده، همچنین می تواند خطر ابتلا به تشنج را افزایش دهد.
مصرف این دارو باعث می شود که شانس ابتلای فرد به آفتاب سوختگی بالاتر رود. از این رو کسانی که این دارو را مصرف می کنند ، نیاز است که از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و یا دراز کشیدن بر روی تخت های برنزه کردن و حمام آفتاب (چه طبیعی و چه مصنوعی) اجتناب کند. اگر به هر عنوان فرد مجبور بود که در معرض نور آفتاب قرار گیرد و در وقتی در خارج از منزل قرار دارد، لازم است که لباس محافظ بپوشد و از کرم ضدآفتاب (SPF 30 یا بالاتر) استفاده کند.
موارد منع مصرف داروی تگرتول
کاربامازپین ممکن است بر شیر مادر اثر بگذارد. اگر نوزاد شیر خوار دارید حتما در مورد شیردهی با پزشک خود مشورت کنید. پیش از مصرف وضعیت خود را به پزشک توضیح دهید. عوارض کاربامازپین با وجود مشکلات زیاد می تواند بسیار خطرناک باشد؛ پس پزشک در جریان قرار دهید تا متناسب با وضعیت برایتان دارو تجویز کند.
_ مشکلات قلبی
_ کلسترول یا تری گلیسیرید بالا
_ بیماری کبد و کلیه
_ مشکلات تیروئید
_ سابقه بیماری روانی
_ پورفیری
_ گلوکوم
_ مشکل مغز استخوان
_ فشار خون بالا
توجهات پزشکی-پرستاری / آموزش به بیمار – خانواده:
- جهت کاهش تحریک دستگاه گوارش بهتر است همراه غذا مصرف شود.
- در صورت مصرف این دارو موقع رانندگی باید احتیاط نمود.
- در مورد اشکال دارویی پیوسته رهش از خرد کردن یا نصف کردن دارو باید خودداری شود.
- از قطع ناگهانی دارو باید خودداری شده و در صورت لزوم مصرف دارو بتدریج کاهش یابد تا از بروز تشنج یا حمله مداوم صرع جلوگیری شود.
- برای جلوگیری از اختلالات گوارشی، دارو را همراه با غذا و در فواصل زمانی مساوی مصرف کنید.
- قرص کاربامازپین مشکلات خونی جدی ایجاد می کند. اگر مشکل مغز استخوان دارید نباید این قرص را مصرف کنید.
- قرص کاربامازپین نیز مانند سایر قرص های ضد صرع باعث فکر کردن به خودکشی می شود.
- قبل از مصرف این دارو هر گونه حساسیت یا قرص ضد افسردگی را نیز به پزشک اطلاع دهید.
- اگر در ۱۴ روز گذشته قرص های بازدارنده مونوآمین اکسیدزا مصرف کرده اید به پزشک اطلاع دهید.
- مصرف قرص کاربامازپین در طول بارداری باعث آسیب رسیدن به جنین می شود. اگر در حین مصرف قرص کاربامازپین باردار شدید، بلافاصله به پزشک مراجعه کنید.
- قرص کاربامازپین اثر قرص ضدبارداری را کم می کند بنابراین احتمال باردار شدن وجود دارد.
- در صورت بروز خونریزی غیرمعمول، کبودی، یرقان، تیره شدن رنگ ادرار، مدفوع کم رنگ، درد شکمی، ناتوانی جنسی، تب، لرز، گلودرد، زخم دهان، ادم، تغییر در الگوهای رفتاری، اختلال در هوشیاری یا تعادل، سریعاً به پزشک اطلاع دهید.
- مصرف این دارو ممکن است موجب خواب آلودگی، سرگیجه و تاری دید شود. در هفته اول درمان و در موارد افزایش مقدار مصرف، از انجام فعالیت هایی که نیاز به هوشیاری دارند، خودداری کنید.
- مصرف آب گریپ فروت باعث افزایش تاثیر قرص کاربامازپین می شود.
- قرص کاربامازپین باعث می شود آفتاب به راحتی پوست شما را بسوزاند.
- اگر بیماری صرع دارید، قطع ناگهانی قرص کاربامازپین باعث تشنج شدید می شود.
- مصرف این دارو در بیماران مسن باید با احتیاط صورت گیرد.
- این دارو در بیماران با نارسایی کبدی و کلیوی با احتیاط باید مصرف شود.
- از آنجا که این دارو بر روی سیستم عصبی تاثیر دارد،مصرف آن باید به صورت مداوم و تحت نظر پزشک باشد.
- کاربامازپین به میزان قابل توجهی در شیر مادر ترشح می شود.در طی مصرف این دارو، شیر دادن به نوزاد توصیه نمی شود.