مصرف اینفلیکسیماب در دوران بارداری و شیردهی
مشخص نیست که اینفلیکسیماب برای کودک شما مضر باشد٬ اما اگر باردار هستید یا قصد بچه دار شدن را دارید حتما در استفاده از این دارو با پزشک خود مشورت نمایید.
اگر شما در حین مصرف دارو٬ باردار شدید٬ هرگز به صورت سرخود مصرف این دارو را قطع نکنید و درباره قطع مصرف دارو حتما پزشک خود را در جریان قرار دهید
هنوز معلوم نیست که آیا اینفلیکسیماب از طریق خون به شیر مادر وارد می شود و یا می تواند به کودک شیرخوار آسیب برساند. اما اگر شما نوزاد شیرخوار دارید حتما پزشک خود را در مصرف این دارو مطلع سازید.
تداخلات دارویی اینفلیکسیماب
تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز داروی مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.
داروی اینفلیکسیماب با داروهای زیر ممکن است تداخل داشته باشد: آباتاسپت (abatacept)، آناکینرا، سرکوب کننده های سیستم ایمنی مانند ناتالیزومب، توفاسیتینیب، برخی واکسن های زنده مانند BCG، دیگر مسدود کننده های TNF (مانند اتانرسپت، آدالیمومب)
هشدارها درباره مصرف اینفلیکسیماب
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی اینفلیکسیماب ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
- در صورتی که سابقه عفونت خاصی (توبرکلوزیس (سل) یا عفونت پوستی) دارید.
- در صورتی که مشگل کبدی مانند هپاتیت دارید.
- اگر مشکل تنفسی مانند بیماری COPD دارید.
- در صورتی که تحت درمان پسوریازیس (فوتوتراپی) هستید.
- اگر عفونت شما به تازگی عود کرده است.
- در صورتی که سابقه بیماری سرطان (سرطان پوست، سینه یا لنفوم) دارید.
- اگر مشکل قلبی دارید
- در صورتی که مشکل مغز استخوان یا مشکل خونی مانند لوکوپنی و ترومبوسیتوپنی دارید.
- در صورتی که مشکل سیستم عصبی (بیماری ام اس یا صرع) دارید.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
ملاحظات اختصاصي
1- ويال هاي دارو فاقد پرزرواتيوهاي آنتي باكتريال هستند.
2- محدوده غلظت دارو پس از رقيق شدن با نرمال سالين mg/ml 4-4/0 مي باشد. انفوزيون ظرف 3 ساعت پس از آماده سازي تزريق شود و زمان انفوزيون حداقل 2 ساعت مي باشد.
3- از رگ تزريق دارو، داروهاي ديگر تزريق نشوند.
4- در بيماري كرون و كوليت اولسراتيو تنها در صورتي كه بيمار به درمانهاي معمول پاسخ ندهد اين دارو آغاز مي گردد.
5- در بيماراني كه نارسايي قلبي دارند، به علت افزايش سن قلب ضعيفي دارند و يا قلب آنها از سكته قلبي و يا ساير علل آسيب ديده است احتياط شود. در صورت بروز علائم جديد نارسايي قلبي و يا بدتر شدن علائم قلبي مصرف دارو قطع شود.
6- توجه: سل، عفونت قارچي مهاجم و ساير عفونتهاي فرصت طلب در بيماراني كه اينفليكسي مب دريافت كرده اند ديده شده است. برخي از اين عفونتها كشنده مي باشند.
7- بيماري از لحاظ سل تأخيري با PPD ارزيابي گردد. در صورت وجود سل تأخيري قبل از شروع دارو، اين عفونت درمان شود.
8- هيستوپلاسموز، ليستريوزيس، پنوموسيستوزيس و سل در بيماراني كه اينفليكسي مب دريافت مي نمايند مشاهده شده است. براي افرادي كه در مناطق اندميك هيستوپلاسموزيس زندگي مي كنند مضرات و منافع اين دارو بررسي شود.
9- واكنش هاي وابسته به انفوزيون مانند تب، لرز، خارش، بثورات جلدي، ديسپنه، كاهش و افزايش فشار خون و درد قفسه سينه مي باشد.
10- بيمار از لحاظ ابتلا به لنفوم و عفونت بررسي شود. بيماراني كه به مدت طولاني مبتلا به بيماري كرون بوده اند و از داروهاي ايمونوساپرسيو استفاده كرده اند در ريسك بيشتري براي ابتلا به لنفوم و عفونت قرار دارند.
11- دارو مي تواند پاسخ ايمني طبيعي بدن را مختل كند. در صورت بروز آنتي بادي هاي اتوايميون و سندرم شبه لولوپس مصرف دارو قطع شود. علائم پس از قطع دارو بهبود مي يابد.
12- در صورت بروز اختلالات خوني قابل توجه و يا عوارض عصبي مصرف دارو قطع شود.