تداخلات دارویی میتوتان
آملودیپین+والسارتان , سیتالوپرام , کلردیازپوکساید , اورولیموس , ایرینوتکان , تاکرولیموس , دفلازاکورت , نیلوتینیب , نیمودیپین , ریواروکسابان , داکلاتاسویر , رانولازین , کوئتیاپین | کوتیاپین , ایوابرادین , فلبامات , بپریدیل , تولواپتان , داساتینیب , تریلوستان , کوپانلیسیب , بریگاتینیب , الیگلوستات , جفیتینیب , ماراویروک , آکالابروتینیب , فوستاماتینیب , یولی پریستال , نینتدانیب , کوبیسیستات , دلاویردین , سوفوسبوویر و ولپاتاسویر , دکس لانسوپرازول , تاسیملتئون , ابماسیکلیب , آپرمیلاست , کابوزانتینیب , الویتگراویر , استری پنتول , ترابکتدین , بداکیلین , پالبوسیکلیب , لوماکافتور / ایواکافتور , گلاسدگیب , لاروترکتینیب , دوولیزیب , الباسویر/گرازوپرویر , تمسیرولیموس , کلرازپات , آلپلیزیب , تزاکافتور/ایواکافتور , کانابیدیول , رولاپیتانت , وکسلوتور , آواپریتینیب , نتوپیتانت , کپماتینیب , دینسترول، اپیوئیدها، کاهش غلظت این داروها در مصرف همزمان با میتوتان به دلیل القای آنزیم CYP3A4 توسط میتوتان
موارد منع مصرف میتوتان
- به تاریخ انقضای داروی میتوتان توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است،از آن مصرف نکنید.
- هرگز داروی Mitotane را به فرد دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
- تداخل دارویی میتوتان را چک کنید و اگر در حال استفاده از دارویی هستید که با این دارو تداخل دارد، با پزشک خود راجع به استفاده از داروهایتان مشورت نمایید.
مصرف میتوتان در دوران بارداری و شیردهی
در دورانی که تصمیم به بچه دار شدن دارید و همچنین در دوران بارداری و شیردهی، نباید آن را خودسرانه و بدون مشورت با پزشک استفاده کنید. مصرف داروی میتوان ممکن است برای جنین نیز مضر باشد. این دارو از طریق ریه و پوست جذب بدن می شود، در دوران بارداری نباید حتی غبار این دارو را تنفس کنید و یا این دارو را با دست حمل کنید.
تاثیر مصرف داروی میتوتان بر رانندگی
میتوان باعث علائمی مانند خواب آلودگی و سرگیجه در شما می شود، اگر این علائم را داشتید، از رانندگی کردن بپرهیزید.
هشدار درباره مصرف میتوتان
بعضی دارو ها را نمی توان در بعضی از شرایط تجویز نمود و بعضی دارو ها نیز در صورتی که نیاز به درمان تکمیلی باشد تجویز می گردد؛ بنابراین بهتر است که قبل از مصرف داروی میتوتان ، پزشکتان از موارد زیر مطلع باشد:
- در صورتی که باردار هستید و یا قصد بچه دار شدن دارید و یا در صورتی که به نوزاد خود شیر می دهید.
- در صورتی که مشکلات کبدی دارید.
- اگر الکل یا ماده مخدری مصرف می کنید.
- اگر در حال مصرف داروی خاصی هستید. این داروها شامل تمامی داروهای در دسترس است، چه برایتان تجویز شده است و چه بدون تجویز پزشک آن را مصرف می کنید نظیر داروهای گیاهی و داروهای مکمل.
- اگر سابقه واکنش آلرژیک به دارویی دارید.
نکات قابل توصیه به بیمار هنگام مصرف میتوتان
1.درمان اولیه تا زمانی که مقدار مصرف تثبیت شود،باید در بیمارستان صورت گیرد.
2.مقدار مصرف دارو باید با توجه به میزان حداکثر قابل تحمل برای هر بیمار و مبتنی بر وجود عوارض جانبی و بهبود پاسخهای بالینی تنظیم شود.
3.معمولا در بیماران تحت درمان با میتوتان درمان با گلوکوکورتیکوییدها لازم می شود.درمان بامینرالو-کورتیکوییدها نیز به خصوص در درمان طولانی مدت ممکن است لازم شود.پس از خاتمه درمان با میتوتان ،تا زمانی که عملکرد بخش قشری غده فوق کلیوی به حالت عادی برنگشته است ،درمان با استروییدها را باید ادامه داد.
4.به نظر می رسد که درمان مداوم با حداکثر میزان قابل تحمل میتوتان مؤثرتر از درمان متناوب است.
5.مدت درمان نیز به پاسخ های بالینی بستگی دارد.تنها 15 درصد بیمارانی که با حداکثر مقدار قابل تحمل به مدت سه ماه درمان شده ولی به درمان پاسخ نداده اند،با ادامه درمان پاسخ بالینی نشان می دهند.
6.توصیه می شود که در صورت بروز شوک یا ضربه شدید فوری و به طور موقت درمان با میتوتان قطع شود و استرویید تجویز گردد.زیرا ممکن است کاهش فعالیت غده فوق کلیوی ،پاسخ طبیعی به این استرس را مختل نماید.
مصرف بیش از حد Mitotane ( مسمومیت با میتوتان )
- این دارو را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک ، مصرف نکنید.
- اگر احساس کردید که فردی دچار مسمومیت شده است و علائمی مانند تنگی نفس ، غش و ضعف (از حال رفتن) در او دیدید، سریعاً با اورژانس تماس بگیرید.