چه داروهایی مصرف داروی تورسمید را تحت تأثیر قرار می دهند؟
از آنجا که ممکن است داروهای دیگری با این دارو تداخل داشته باشند، به پزشک خود در مورد داروهایی که مصرف می کنید، به ویژه موارد زیر را اطلاع دهید:
- استفاده از دیگر داروهای دیورتیک؛
- کلستیرامین، لیتیوم، فنیتوئین، پروبنیدید، ریفامپین، وارفارین(کومادین، جانتوون)؛
- استفاده از یک داروی آنتی بیوتیکی داخل وریدی (IV).
- استفاده از داروهای ضد قارچ نظیر فلوکونازول، میکونازول؛
- داروهای مورد استفاده برای درمان بیماری قلبی یا فشار خون نظیر آمیودارون، درون درون، انالاپریل، irbesartan، lisinopril، لوزارتان، المزارتان، والسارتان، و ….
- داروها مورد استفاده از گروه NSAID (داروهای ضد التهابی غیراستروئیدی) نظیر ایبوپروفن (ادویل، موترین)، ناپروکسن (آلیو)، کلکوکسیب، دیکلوفناک، ایندومتاسین، ملوکسیکام و….
- استفاده از گروه دارویی سالیسیلات ها مانند آسپرین، نوپین پشتی کوله پشتی، کائوپکتات، استفاده از ک دارو برای تسکین درد زانو ، فرمول گرفتگی پمپرین، پپتو بیسمول، تریکوزال، تریلیزات و … یا
- استفاده از داروهای استروئیدی نظیر دگزامتازون، اکاندرولون، پردنیزونو ….
این فهرست تمام عوارض احتمالی این دارو نیست. ممکن است داروهای دیگری با این دارو تداخل داشته باشند. این داروها شامل داروهای تجویزی یا داروهای مصرفی بدون نسخه، ویتامین ها و محصولات گیاهی است. با پزشک خود در مورد تمام داروهای مصرفی فعلی خود و یا داروهایی که شروع و یا متوقف کرده اید، مشورت کنید.
مصرف در بارداری
گروه B ( در این گروه از داروها، مطالعات بر روی حیوانات باردار نشانگر این بود که دارو خطری بر روی جنین ندارد، اما مطالعات کافی روی زنان باردار برای میزان خطر روی جنین در سه ماهه اول بارداری انجام نشده است.)
دارو های مشابه توراسماید
اتاکرینیک اسید , فوروزماید , بومتانید
هشدارها
- این در بیماران زیر با احتیاط مصرف شود: دیابت ملیتوس، عدم تعادل مایعات یا الکترولیت (هایپوکالمی، هایپوناترمی)، هایپرگلایسمی، هایپرلیپیدمی، هایپراورسمی یا نقرس، بیماری کبدی شدید همراه با سیروز و آسیت.
- در سیروز با احتیاط مصرف شود و از تغییر درتعادل مایعات و الکترولیت و وضعیت اسید و باز خودداری کنید تا منجر به انسفالوپاتی کبدی نشود.
- وضعیت مایعات و عملکرد کلیوی را پایش کنید تا از ازتمی، الیگوری و افزایش برگشت پذیر BUN و کراتینین جلوگیری کنید.
اگر از این دارو بیش از حد مصرف کنید، چه اتفاقی می افتد؟
در صورت مشاهده علائم مسمومیت، با مراقبت های پزشکی اورژانس و یا کمک های اضطراری برای درمان مسمومیت، تماس بگیرید. نشانه های استفاده بیش از حد از این دارو ممکن است مواردی نظیر دهیدراتاسیون (کمبود آب در بدن) و عدم تعادل الکترولیت (مانند پایین بودن سطح پتاسیم، منیزیم یا سدیم در خون) یا پایین بودن فشار خون و ضعف را در بر گیرد.
در هنگام مصرف این دارو باید از چه مواردی اجتناب کنید؟
از ایستادن برای مدت طولانی از زمان و یا بیش از حد گرم در حین ورزش و در آب و هوای گرم اجتناب کنید. از بلند شدن بیش از حد سریع از حالت نشسته یا موقعیت دراز کشیده اجتناب کنید، چون ممکن است این کار سبب شود که شما احساس سرگیجه کنید. از آنجا که نوشیدن بیش از حد هم می تواند مشکلاتی نظیر دهیدراتاسیون را ایجاد کند لذا نیاز است که فرد در این زمینه با پزشک خود مشورت کند.
نکاتی که باید قبل از استفاده از این دارو بدانید
اگر شما به این دارو آلرژی دارید و یا موارد زیر را دارید، نباید از این دارو استفاده کنید:
- اگر قادر به دفع ادرار نیستید. یا
- اگر به استفاده داروهای خوراکی بیماری دیابت آلرژی دارید.
اگر موارد زیر را داشته اید، با پزشک مشورت کنید:
- ابتلای به بیماری های قلبی؛
- مشکلات کلیوی (مگر اینکه به خاطر آدم مربوط به بیماری کلیوی از این دارو استفاده کنید)؛
- مشکلات کبدی مانند ابتلای به سیروز یا هپاتیت کبدی (مگر اینکه شما به دلیل بروز آدم مربوط به بیماری کبدی از این دارو استفاده کنید).
- نقرس
- حساسیت به پیویدون (گاهی اوقات شامل ید یا بتادین است). یا
- اگر یک رژیم غذایی کم نمکی را رعایت می کنید.
-
گر شما در حال حاضر با استفاده از تزریق ماه حاجب از اشعه ایکس یا سی تی اسکن برای تشخیص بیماری استفاده می کنید، در زمینه مصرف این دارو به کارشناس مربوطه اطلاع دهید.
مشخص نیست که این دارو به یک جنین به دنیا نیامده آسیب برساند یا نه. اگر باردار یا در حین درمان، باردار شدید، به پزشک خود اطلاع دهید. همچنین این دارو می تواند از طریق شیر مادر منتقل شود و به کودک شیرخوار آسیب برساند پس استفاده از آن در دوران شیردهی توصیه نمی گردد. ابتلای به فشار خون بالا در دوران بارداری ممکن است سبب بروز مسائلی نظیر دیابت یا اکلامپسی (فشار خون بسیار خطرناک که می تواند باعث بروز مشکلاتی در مادر و نوزاد شود) شود. جدا از فواید درمان فشار خون بالا در مادر این امر ممکن است خطرات بالقوه فراوانی را برای جنین به همراه داشته باشد. همچنین استفاده از این دارو برای افراد با سن کمتر از ۱۸ سال مورد تأیید نمی باشد.
نکات قابل توصیه
- تا مشخص شدن اثر تورزماید بر هوشیاری، از انجام کارهایی که نیاز به هوشیاری دارد، نظیر رانندگی خودداری کنید.
- برای کاهش دادن احتمال سرگیجه و زمین خوردن، آهسته از جای خود بلند شوید و از پله ها با احتیاط بالا و پایین بروید.
- اگر دیابت دارید قند خون خود را مرتبا بررسی کنید.
- فشارخون خود را بررسی کنید.
- طبق دستور پزشک آزمایشات مربوط به عملکرد خونی خود را انجام دهید.
- اگر رژیم کم نمک یا فاقد نمک دارید به پزشک خود اطلاع دهید.
- در مورد نیاز به مکمل پتاسیم با پزشک خود صحبت کنید.
- اگر فشارخون دارید و داروی توراسمایدرا مصرف می کنید قبل از مصرف داروهای بدون نسخه و مکمل های گیاهی که می توانند فشارخون را بالا ببرند با پزشک خود مشورت کنید.
- در صورت بروز علایم زیر که می تواند منجر به کاهش شدید فشارخون شود به پزشک خود اطلاع دهید: تعریق زیاد، از دست دادن مایعات بدن، استفراغ یا اسهال.
- در صورت مصرف الکل به پزشک خود اطلاع دهید.
- مراقب حملات نقرسی باشید.
- اگر لیتیوم مصرف می کنید به پزشک خود بگویید. در این صورت عملکرد خونی باید با دقت بیشتری مانیتور شود.
- اگر باردار هستید یا قصد بارداری دارید به پزشک خود اطلاع دهید تا سود و زیان مصرف دارو در بارداری برایتان ارزیابی شود.
- اگر شیرده هستید به پزشک خود اطلاع دهید.