به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، هنگامی که بحث خرید دیسک و صفحه به میان می آید همیشه بین هزاران مارک و برند دیسک و صحفه سردرگم می شویم.
در این مقاله سعی شده است که به صورت کاملا بی طرفانه اقدام به مقایسه دیسک و صفحه های موجود در بازار بپردازیم.
دیسک و صفحه والئو
این شرکت فرانسوی که امروزه علاوه بر خودروهای سبک شروع به تولید صفحه کلاچ های خودرو سنگین کرده بشدت در تولید تکنولوژی جدید و ابداعات نوین پیشگام است.
این شرکت در تولیدات خودروهای سبک خود نسبت به دیگر کمپانی ها دارای ویژگی های زیر است.
ـ در تولید لنتهای صفحه کلاچ از موادی با ضریب اصطکاک بالا به منظور جلوگیری از سرخوردن کلاچ در شتاب گیری و شیب روی بهره گرفته شده و افزایش طول عمر را به دنبال دارد.
ـ هیچ یک از مواد اولیه استفاده شده در گروه فلزات سنگین(سرطان زا)، فیبرهای آروماتیک(بوی نامطبوع) و حلال های آلی(گرد حساسیت زا) قرار نمی گیرند.
ـ مواد اولیه مورد استفاده در تولید لنت ها و فنرهای خورشیدی دارای مقاومت حرارتی بالاست تا در صورت استفاده طولانی مدت و یا افزایش دما کیفیت کاهش پیدا نکند.
ـ اولین شرکت استفاده کننده از تکنولوژی H.E.C در کلاچ های خودروهای سواری به منظور کاهش فشار وارده به پای راننده(عملکرد نرم) و عدم تغییر این وضعیت تا اتمام عمر مصرفی میباشد.
ـ طراحی نوین کورس-کوتاه به منظور کاهش طول حرکت پدال کلاچ (مناسب برای استفاده در خودروهایی که کلاج الکتریکی(کلاج اتومات) دارند).
ـ سطح کیفیت O.E و O.E.S اروپا چه در خودرو سبک و چه سنگین.
لنتهای اصطکاکی استفاده شده در صفحه کلاچ که معمولا با استفاده از چسب و پرچ بر روی هسته فلزی صفحه ثابت میشوند دارای جنسی متفاوت از لنتهای ترمز می باشد و معمولا سخت تر و مقاومت حرارتی بالاتری دارند اما این سخت شدن پیامدهای مکانیکی دیگری همچون : شکنندگی،ضریب اصطکاک پایین و… را به دنبال دارد .
به دنبال سخت شدن جنس لنتها و در نتیجه ی آن کاهش ضریب اصطکاک باید قدرت فنرهایی که فشار لازم برای درگیری دیسک و صفحه کلاچ را با فلایول تامین می کنند افزایش یابد، افزایش قدرت فنرها موجب سفت شدن پدال کلاچ و یا اصطلاحا عملکرد خشک کلاچ می شوند، تعدادی از تولیدکنندگان متفرقه با کاهش ضخامت فنر تلاش در کنترل این خشکی پدال داشتند که موجب به ضعف این تولیدات در مقابل افزایش دما شد.
مهندسین متالوژی و شیمی شرکت والئو توانستند با تولید لنتهایی که علاوه بر پاس کردن استاندارد های سختی و حرارتی ضریب اصطکاک بالایی دارند، میزان قدرت فنرها و در نتیجه فشار پدال کلاچ را بدون افت کیفیت کاهش دادند.
از سوی دیگر یکی از نشانه های رایج که در کیت کلاچ های معمولی در هنگام کاهش ضخامت لنتها و نزدیک شدن به پایان عمر سفت تر شدن پدال کلاچ می باشد، مهندسین والئو با بازطراحی بخش فنرهای خورشیدی توانستند این اختلاف فشار میان کلاچ نو و کارکرده را بخوبی کاهش داده و ترکیب این دو تکنولوژی را تحت عنوان کلاچ با بازده بالا(H.E.C) به بازار خودرو عرضه کنند.
محصولات والئو در بازار با دو ۲ نوع بسته بندی موجود است، جعبه سبز(فرانسوی) و جعبه آبی(کره جنوبی) سطح کیفی آنها تفاوتی نداشته و معمولا توسط شرکتهای ترکیه ای در بازار آسیا تولید و پخش میشوند. و رنگ جعبه تنها روشی برای افزایش فروش و همچنین تولید رقابت فکری در مصرف کنندگان است که عضو سیاستهای بازاریابی این برند میباشد.
دیسک و صفحه دایکن (EXEDY)
این شرکت یکی قدیمی ترین تولید کنندگان قطعات وسیله نقلیه ژاپنی است که چندین سال گذشته را بر روی طراحی و توسعه لوازم مربوط به سیستم انتقال-قدرت گذارده است.
امروزه این شرکت با تولید و طراحی کیت های کلاچ برای انواع خودروهای سبک و سنگین و حتی خودروهای مسابقه توانسته به امکاناتی دست یابد که دیگر شرکت ها توانایی رقابت با این تولیدات را ندارند و همچنین تغییرات ساختاری ایجاد شده در محصولات این شرکت موجب جذب رانندگان و دیگر تعمیرکاران برای استفاده از این محصولات است.
این شرکت مبدع طرح هایی همچون صفحه کلاچ های دو جنسی (لنت و فلز در کنار یکدیگر) ، صفحه کلاچ های گشتاور محدود (خودرو هیبریدی) و صفحه کلاچ های تمام فلزی (خودرو مسابقه ای) است.
کیت کلاچ هایی که این شرکت برای خودروهای سواری تولید می کنند نیز دستخوش این تغییرات شده و ویژگی منحصر به فرد زیر را پیدا کرده:
ـ بهبود دمپرهای استفاده شده در بخش مرکزی صفحه کلاچ برای کنترل لرزش
ـ استفاده از تعداد فنرهای کمتر با طول بلندتر برای شتاب گیری های طولانی مدت و پر قدرت
ـ بهبود بالانس و توضیع وزن به منظور بهبود عملکرد در دورهای بالا
تولیدات این شرکت با بهبود عملکرد دمپر مرکزی صفحه کلاچ بخوبی انتقال لرزش ها از موتور به گیربکس و یا برعکس را کنترل کرده و همچنین با ایده افزایش عمر فنرهای جاذب گشتاور تعداد فنرها را کاهش و پروفیل ساختاری(شعاع داخلی و قطر مفتول فنر) را تغییر داده است ، در گام بعدی وزن دیسک و دیگر قطعات دوار را تا مرز حفظ کیفیت کاهش داده و توازن و بالانس قطعات را بهبود دادند، در نهایت این کیتها در دورهای بالای موتور لرزش کمتر و همچنین بهبود شتابگیری را بدنبال دارند.
دیسک و صفحه سیکو
شرکت کره ای سئوجین که محصولات خود را با عنوان سیکو (سکو) در بازار قطعات انتقال قدرت کره جنوبی، آمریکا، آسیا، اروپا و آفریقا عرضه می کند. با ورود پراید به بازار ایران مسیر خود را برای حضور در بازار رقابت ایران هموار کرد.
این شرکت در تولید قطعات کیت کلاچ دارای سطح عملکردی بسیار پیشرفته می باشد و سابقه تولید دیسک و صفحه کلاچ های سنگین و مسابقه را در کارنامه خود قرار داده است.
تولیدات اصلی این شرکت در بازار رقابت دیسک و صفحه کلاچ به شکل زیر است:
صفحه کلاچ های خودرو سبک: ۱) صفحه کلاچ شهری. ۲) صفحه کلاچ با دمپر چند مرحله ای. ۳) صفحه کلاج نرکیبی(لنت و آهن) ۴) صفحه کلاچ های تمام فلزی.
دیسک کلاچ خودرو سبک : ۱) دیسک ساده با فنر خورشیدی ۲) دیسک کلاچ با فنرهای پرچ شده.
پیشگام بودن این شرکت در تولید لنتهای با کیفیت مورد استفاده در صفحه کلاچ موجب شده تا تواید خود این لنتها و فروش آنها به عنوان یک محصول با کیفیت، عاملی برای پیشگیری این شرکت در عرضه محصولات باشد.
محصولات این شرکت داری سطح کیفی اروپا و تاییدیه طراحی سطح A محصولات خودرویی از مرکز استاندارد آسیاست.
دیسک و صفحه لوک
لوک یکی از شرکتهای زیرشاخه شرکت شفلر (schaeffler) آلمان می باشد که در بخش تولیدات خودرویی و به ویژه گیربکسی پیشتاز است، تولید قطعات در کشور آلمان با سطوح کیفیت آلمان خود به تنهایی گویای مرغوبیت و عملکرد مناسب کالاست.
همچنین صفحه کلاچ های این گروه در مرکز تست خودرویی بنز مورد تست و بررسی قرار میگیرد و مراحل آزمایشی سخت و سنگینی را پس از طراحی و پیش از ورود به بازار طی می کنند.
این کیتهای کلاچ نسبت به دیگر شرکتها دارای ویژگی های مثبت زیر است:
ـ دمپرهای حذف کننده گشتاور که نسل جدید دمپرهاست
ـ عدم استفاده از آزبست در تولید لنتهای اصطکاکی
ـ عمر بسیار طولانی و عملکرد بسیار عالی تا آخر عمر عملکردی
ـ سطح کیفی OE اروپا
ـ تغییر جنس فنرهای گشتاوری با عملکرد غیر خطی به منظور تجربه بهتر حین فرابند کلاچ کردن
ـ انجام آزمایشات با شرایطی بسیار سخت تر از خودروی مورد نظر و تحمل بارهای خارج از محدوده اسمی
ـ این صفحات بخوبی در موتورهای تقویت شده و یا بهبود یافته عمل می کنند.
تاثیر تعداد فنر در دیسک و صفحه
امروزه در بین تعمیرکاران و مصرف کنندگان جملاتی چون بهتر یا بدتر بودن در مورد تعداد فنرهای موجود در صفحه کلاچ شنیده می شود، اما واقعا این تعداد فنر بر روی عملکرد کلاچ تاثیری دارند؟؟؟؟
به طور کلی باید گفت که کلاچ گیری و سفت یا نرم بودن پدال کلاچ هیچ ارتباطی با تعداد فنر روی صفحه کلاچ ندارد و این فنر ها در هنگام انتقال گشتاور موتور به گیربکس تاثیر خود را نشان میدهند.
تعداد فنر بیشتر موجب عملکرد غیر خطی کلاچ و در نتیجه راه افتادن نرم تر و کم آسیب تر به سیستم خودرو می شود ، اما به دلیل کاهش اندازه فنرها و حتی استفاده از فنرهایی با قطر مفتول کمتر آسیب پذیری این کلاچها در دماهای بالا بیشتر است و تحمل کلاچهای طولانی و شیب های شدید را ندارد.
در مقابل صفحه کلاچ هایی که تعداد فنر کمی دارند کمی شدیدتر شروع به حرکت می کنند اما تحمل حرارتی و گشتاوری بالایی دارند و در شرایط سخت طول عمر بالاتری از خود نشلن می دهند.
برخی از شرکتها با دوبل کردن ۴ فنر و استفاده از ۸ فنر در مجموع علاوه بر عکر طولانی رفتار نرم و غیرخطی را تا حدی برای کلاچ های خود به ارمغان می آورند.
نتیجه گیری
در نهایت میتوان نتیجه گرفت که این برندها هرکدام در بخشی از عملکرد خود نسبت به یکدیگر پیشی گرفته اند. اما تفاوت به میزانی نیست که بتوانند یکدیگر را از دور رقابت حذف کنند. میتوان نتیجه گرفت:
اگر نرمی کلاچ و عملکرد سریع آن برای شما اهمیت دارد دیسک و صفحه کلاچ والئو انتخاب مناسب و به صرفه ایست.
اگر با توجه به سبک رانندگی دارای رفتاری پرشتاب یا مسیر روزمره شما دارای شیب های زیاد است کیفیت ژاپنی برند دایکن توصیه میشود.
در میان برندهای معرفی شده کیت کلاچ های شرکت لوک دارای طولانی ترین طول عمر و بیشترین کلاچ گیری میباشد.
اگر در کنار یک کیفیت مناسب و قابل قبول دید اقتصادی و خرید محصولات کره ای برای شما اهمیت دارد محصولات سیکو انتخاب مناسب است