معرفی و بررسی انواع روغن ترمز

  پنجشنبه، 02 مرداد 1399   زمان مطالعه 4 دقیقه
معرفی و بررسی انواع روغن ترمز
روغن ترمز به دلیل وجود هیدروکسید به خوبی رطوبت محیط را جذب خود می‌کند. اگر روغن ترمز را بعد از تولید و بدون برخورد با رطوبت ، گرما بدهند، در دمایی مطابق با دمای نقطه جوش خشک شروع به جوشیدن می‌کند

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یک سیستم ترمز سالم جدای از سلامت سرنشینان، برای سلامت خود خودرو نیز حیاتی است؛ اما اکثر افراد در بررسی سیستم ترمز به برخی جزئیات توجه نمی کنند. یکی از بخش های مهم در نگهداری خودرو ، روغن ترمز است که نقشی کلیدی در درست کار کردن ترمز ها دارد.

این روغن که همچنین سیال هیدرولیکی نیز نامیده می شود، مسئول حرکت دادن اجزای مختلف سیستم ترمز خودروی شما است.

روغن ترمز تحت دما و فشار بالا کار می کند و بدون آن اتومبیل شما قادر نخواهد بود در زمان فشردن که پدال ترمز متوقف شود.

این روغن یک ماده غیر تراکم پذیر است که نیروی ایجاد شده توسط فشار روی پدال ترمز را به صورت یک نیروی هیدرولیکی به لنت ترمز انتقال می دهد. بر اثر اصطکاک میان لنت و دیسک سرعت خودرو شما کاهش یافته یا متوقف می شود.​

کیفیت روغن ترمز به چه عواملی بستگی دارد؟

۴ تفاوت اصلی و خاصیت قابل اندازه گیری برای روغن ترمز می توان تعریف کرد. در پایین به آنها اشاره و توضیح کوتاهی داده می شود. مواد پایه تولید روغن ترمز هیدروکسید گلیکل ، گلیکول اتر و بورات می باشد.

نقطه جوش خشک ERBP

روغن ترمز به دلیل وجود هیدروکسید به خوبی رطوبت محیط را جذب خود می کند. اگر روغن ترمز را بعد از تولید و بدون برخورد با رطوبت ، گرما بدهند، در دمایی مطابق با دمای نقطه جوش خشک شروع به جوشیدن می کند. این دما مشخص میکند که اگر در سیستم ترمز یک خودرو دمای روغن ترمز به این حد برسد روغن ترمز تبخیر شده و حبابهای بخار روغن موجب از کار افتادن سیستم می شود.

نقطه جوش مرطوب WET EBRP

روغن را در محلی مرطوب گذاشته تا به اندازه ممکن رطوبت جذب کند (حدود ۵ درصد). سپس بار دیگر نقطه شروع جوشیدن را مورد بررسی قرار می دهند . این دما بیان می کند که یک روغن ترمز کهنه و یا سیستم غیر آب بند در خودرو تا چه دمایی می تواند حرارت را پیش از تولید حباب تحمل کند.

ویسکوزیته

یکی از نکات مهم در روغن ترمز ویسکوزیته یا چگالی در دمای پایین می باشد. این بدین معنی می باشد که در دمای ۴۰- درجه سانتیگراد در زمان فعال شدن سیستم ترمز نباید ویسکوزیته روغن ترمز بیش از حد بالا می باشد . باید بلافاصله و در نهایت ایمنی واکنش نشان دهد. به عنوان مثال روغن موتور دارای ویسکوزیته بالایی می باشد و به همین علت در دماهای پایین سرعت جریان یافتن آن کم می باشد.

سطح اسیدیPH:

سطح اسیدی روغن ترمز باید بین ۷ تا ۱۱ باشد تا از خوردگی در سطح فلز و اورینگ های لاستیکی جلوگیری شود.

مشخصات روغن ترمزDOT3 وDOT 4و DOT5.1 مطابق استاندارد FMVSS116 در جدول زیر آمده است

FMVSS116 : استاندارد ایمنی خودرو فدرال ایالات متحده امریکا

معرفی تخصصی هر روغن ترمز

روغن DOT3:

این روغن از پایه گلیکول ـ گلیکول اتر و بورات است. نقطه جوش خشک EBRP آن حداقل ۲۰۵ درجه و نقطه جوش مرطوب WET EBRP آن حداقل ۱۴۰ درجه می باشد. جذب آب ان در سال %۲~۱ می باشد که به شرایط نگهداری و عملکردی سیستم بستگی دارد.

این روغن ترمز برای استفاده در اکثر وسایل نقلیه تحت شرایط رانندگی عادی مناسب می باشد.

روغن DOT5.1:

پایه این محصول مشابه DOT 3 می باشد نقطه جوش خشک آن EBRP حداقل ۲۶۰ درجه و نقطه جوش تر آن WET EBRP حداقل ۱۸۰ درجه می باشد. این روغن ترمز برای کامیون ها و ناوگان حمل و نقل سنگین مناسب می باشد.

نقطه جوش این روغن از DOT 3 و DOT 4 بالاتر می باشد و برای خودروهای سنگین و مسابقه ای مناسب می باشد.

روغن DOT 5:

پایه ی این روغن سلیکون می باشد .نقطه جوش خشک آن EBRP حداقل ۲۶۰ درجه و نقطه جوش مرطوب آن WET EBRP حداقل ۱۸۰ درجه می باشد

این روغن ترمز برای خودروهای قدیمی که برای مدت طولانی استفاده نمی شود و یا خودروهای نظامی مناسب می باشد. البته بعضی از تولیدکنندگان خودرو نیز آن را پیشنهاد می کنند. از آنجایی که این روغن هیدروکسیدی نمی باشد نباید با روغن های دیگر مخلوط گردد. این روغن ترمز با آب مخلوط نمی گردد و به رنگ خودرو نیز آسیبی نمی رساند.

این روغن برای خودروهای مسابقه ای اصلا مناسب نمی باشد و اگر یک قطره آب وارد سیستم شود احتمال ایجاد خطرات جدی وجود دارد. این روغن ترمز برای خودروهای دارای ABS نیز مناسب نمی باشد.

روغن DOT4:

پایه ی این روغن همانند DOT3 بوده و نقطه جوش خشک آن EBRP حداقل ۲۳۰ درجه و نقطه جوش مرطوب آن WET EBRP حداقل ۱۵۵ درجه بوده و از DOT 3 بالاتر می باشد.

روغن DOT4 CLASS6:

این محصول نسخه ارتقا یافته DOT 4 می باشد و دارای نقطه جوش خشک آن EBRP حداقل ۲۶۵ درجه و نقطه جوش مرطوب آن WET EBRP حداقل ۱۷۵ درجه می باشد این بدین معنی می باشد که استانداردهای آن از DOT 4 بیشتر می باشد و مناسب برای سیستم های الکترونیکی مانند ABS و ESB می باشد. بیشتر تولیدکنندگان خودروهای مدرن از این روغن استفاده می کنند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها