به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، سئات تولدو یک خودروی نسبتا جمع و جور بوده که تولید آن از سال 1991 میلادی شروع و تا به امروز ادامه داشته است. این خودرو در چرخه تحولی خود، چهار نسل را به نمایش گذاشته که آخرین نسخه آن (MK4) از سال 2012 میلادی و با یک طراحی نسبتا جذابتر وارد بازار شده است. سئات در طراحی این خودرو، به غیر از نسل دوم، همیشه بر روی 5 درب بودن آن پافشاری داشته و سعی کرده در مدل هایی همچون لیفت بک و یا هاچ بک آن را عرضه کند.
ویژگی های فنی سئات تولدو :
تولدو محصول کلاس C فولکس واگن است در کلاس های متنوع و ابعاد مختلف در بازارهای متنوعی عرضه شده است.سئات برای تولدو ۴ پیرانه بنزینی از گروه فولکس واگن را در نظر گرفته است و این خودرو موتورجلو-دیفراسیل جلو که از پلت فرم مشابه فولکس واگن جتا ، سانتانا و اشکودا رپید بهره می برد حدود ۱.۱ تا ۱.۳ تن وزن دارد.پیشرانه پایه تولدو مدل ۱.۲ لیتری MPI با ۱۲ سوپاپ و حداکثر توان ۷۵ اسب بخار است.پیشرانه ۱.۲ لیتری TSI گروه فولکس واگن نیز در دو مدل با قدرت های ۸۵ و ۱۰۵ اسب بخار قابل نصب روی تولدو هستند اما کیهان موتور آرین قوی ترین مدل بنزینی این خودرو که به پیشرانه ۱.۴ لیتری TSI مجهز است را برای عرضه به بازار کشورمان انتخاب کرده است.این پیشرانه علی رغم حجم کم که موجب کاهش محسوس مصرف سوخت می شود از نوع Twincharger و مجهز به توربوشارژر و سوپرشارژر به صورت همزمان است که موجب دستیابی به حداکثر قدرت حدود ۱۲۵ اسب بخار برای این خودرو می شود.
تولدو در بخش انتهای خودرو مانند هاچ بکی است که کشیده شده و با ۵۵۰ لیتر فضای بار در صورت خواباندن صندلی های عقب فضای بار را به حدود ۱۴۹۰ لیتر می رساند که تقریبا مشابه یک خودرو استیشن و باب میل اروپایی ها است.طول تولدو به ۴.۴۸ متر می رسد و فاصله بین دو محور آن به ۲.۶ متر می رسد که ۸ سانتیمتر طویل تر از مدل قبلی تولدو است.تولدو با اتکا به وزن کم در مقایسه با رقبا و پیشرانه قدرتمند ۱۲۵ اسب بخاری توانایی دستیابی به حداکثر سرعت ۲۰۸ کیلومتر در ساعت و ثبت شتاب ۹ تا ۱۰ ثانیه ای را دارد که به لطف همراهی گیربکس ۷ سرعته اتوماتیک دو کلاچه یا ۶ سرعته اتوماتیک فراهم می شود.از جمله امکانات قابل توجه این مدل می توان به سیستم استارت/استاپ برای کاهش محسوس مصرف سوخت و خاموش شدن خودرو در توقف و روشن شدن با فشردن پدال گاز اشاره کرد.
درباره عملکرد کلی تولدو باید گفت که حداکثر سرعت سئات لئون به ۲۰۸ کیلومتر بر ساعت میرسد، شتاب صفر تا صد این خودرو ۹ ثانیه است، سیکل ترکیبی مصرف سوخت آن ۴.۸ لیتر در ۱۰۰ کیلومتر می باشد و استاندارد آلایندگی یورو ۵ را کسب نموده است.
ایمنی سئات تولدو :
درباره ایمنی تولدو باید گفت که با آنکه زیرمجموعه ای از گروه فولکس واگن است در زمینه ایمنی نتوانسته هم سطح دیگر محصولات ارزان قیمت تولیدی این مجموعه باشد. در یک نظرسنجی که درباره رضایت مشتریان از ایمنی خودروها در سال ۲۰۱۳ انجام شد، سئات در رتبه ۲۷ام از ۳۲ برند خودروسازی قرار گرفت. با این وجود می توان تولدو را یک محصول ایمن تلقی کرد چراکه توانسته ۵ ستاره ایمنی را در بخش تست تصادفات از موسسه Euro NCAP بدست آورد. این خودرو به صورت استاندارد به قابلیت هایی همچون ترمز ABS، سیستم کنترل پایداری (ESP)، کیسه هوای جلویی و جانبی و سنسور پارک مجهز شده است.
اما بهتر است به چند نقطه ضعف تولدو هم بپردازیم :
۱) با ورود به فضای کابین، دقیقا همان طراحی اشکودا رپید مشاهده می شود. علی رقم جادار بودن فضای داخلی، طراحی چشم نواز و به روز را در مقایسه با خودروهای اروپایی نمی توان دید که البته باتوجه به ارزان قیمت بودن تولدو، می توان توجیهش کرد.
۲) قطعات پلاستیکی نه چندان مرغوب بدجور به چشم می آید.
۳) نبود کنسول مرکزی
۴) آفتاب گیرهای بسیار معمولی