ساعدنیوز
ساعدنیوز

مشخصات فنی خودروی پیکان جوانان

  چهارشنبه، 29 بهمن 1399   زمان مطالعه 5 دقیقه
مشخصات فنی خودروی پیکان جوانان
جوانان بدون هیچ تردیدی، محبوب‌ترین ماشین اسپرت تولید داخل در گذشته است. با اینکه این تیپ، گران‌ترین نسخه پیکان بود؛ اما فروش قابل توجهی را تجربه کرد.

به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، پیکان؛ مشهورترین خودروی تاریخ ایران محسوب می شود . در این مطلب، با بررسی داستان تولید این محصول دوست داشتنی، یادی از آن نیز می کنیم.

در مهر ماه سال ۱۳۴۱ شمسی و پس از تأسیس شرکت خودروسازی مرتب و مونتاژ لندرور، دو برادر مشهدی به نام احمد و محمود خیامی، شرکت ایران ناسیونال را برای تولید اتوبوس و با سرمایه ی ۱۰ میلیون تومانی بنا نهادند. آن ها برای تأسیس کارخانه، قطعه زمینی در جاده ی مخصوص کرج به قیمت متری ده ریال خریداری و کار ساخت کارخانه را آغاز کردند. در انتهای سال ۱۳۴۲، بنای کارخانه به اتمام رسید و خط تولید کارخانه به منظور تولید اتوبوس افتتاح شد. برادران خیامی برای تولید اتوبوس، با شرکت مرسدس بنز آلمان قراردادی منعقد کرده بودند تا موتور، جعبه دنده و شاسی از اروپا وارد و اتاق در شرکت ایران ناسیونال ساخته شود. شرکت ایران ناسیونال، در ابتدا ظرفیت تولید یک اتوبوس در هفته را داشت.

تاریخچه

بعد از شروع تولید اتوبوس، احمد خیامی به عنوان برادر بزرگتر و یکی از مالکان شرکت ایران ناسیونال، با هدف توسعه ی شرکت و تولید محصولات جدید، همواره در نمایشگاه های خارجی شرکت می کرد. او در وهله ی اول خواستار تولید محصولی برای پاسخگویی نیاز قشر متوسط جامعه بود، چون نیاز قشر ضعیف را شرکت ایرانی تولید سیتروئن (سایپا)، با تولید خودروی دوسیلندر ژیان (Dyane6) پاسخ داده بود و همچنین قشر متوسط توانایی خرید خودروهای گران قیمت و لوکس وارداتی از آلمان و آمریکا را نداشتند. بدین منظور، او با شرکت هایی مثل فولکس واگن، مرسدس بنز، فیات، پژو، رنو و فورد مذاکره کرد. درنهایت او با شرکت انگلیسی تالبوت که زیر مجموعه ی روتس بود، به توافق رسید.

تصویر
پیکان جوانان

تالبوت که در آن زمان در آستانه ی ورشکستگی قرار داشت، خودرویی سدان در محصولات خود داشت که با نام های هیلمن هانتر و روتس آرو به بازار عرضه می شد. این نام ها برای بازار ایران مناسب نبود، به همین دلیل احمد خیامی که با بستن این قرارداد توانسته بود قدمی در جهت پیشرفت کارخانه و فعالیتش بردارد، بعد از کمی بررسی به کلمه ی پیکان رسید. در ۲۲ اردیبهشت ماه سال ۱۳۴۶، خط تولید پیکان افتتاح گردید. در این سال دو مدل پیکان روی خط تولید قرار داشتند که یکی لوکس و دیگری دولوکس نام داشت. هر دوی این مدل ها از موتور ۱۷۲۵ سی سی بهره می بردند و با قیمت ۱۷ هزار تومان به بازار عرضه می شدند.

پیکان در چند تیپ و مدل مختلف قبل و بعد از انقلاب تولید شد:

  • کارلوکس
  • دولوکس
  • جوانان
  • استیشن
  • کار
  • وانت
  • خودکار
  • تاکسی
  • سپرجوشن

بیشترین مدل پیکان های تولید شده تا به حال از مدل کارلوکس و دولوکس است که بررسی تغییر و تحولات این دو تیپ پیکان در دوران تولید مقاله ی جداگانه ای را می طلبد.

ویژگی های ظاهری پیکان جوانان

پیکان جوانان با هدف تولید محصولی جوان پسند، مردمی و با ظاهری اسپرت در دهه 50 تولید شد. اگر بخواهیم از تفاوت های ظاهری این مدل با نسخه های قبلی تولیدشده یعنی کارلوکس و دولوکس نام ببریم؛ باید اشاره کنیم که بیشتر تغییرات در نمای جلویی خودرو است. از نمونه این تغییرات می توان به جلو پنجره جدید و چراغ ها اشاره کرد.

چراغ های جلو که در دو مدل قبلی، مستطیلی و یک پارچه بود؛ حالا در قالب دو چراغ گرد در دو طرف ماشین (به صورت کلی چهار چراغ) خودنمایی می کرد. البته در کنار همه این موارد نمی شود از رنگ های اختصاصی که برای بدنه استفاده می شد، چشم پوشی کرد.

در داخل کابین هم آپشن هایی شامل دور سنج موتور، آمپر باتری و نشانگر فشار روغن در بخش جلوی داشبورد اضافه شد تا در کنار امکانات قبلی و صندلی های بلند جدید، رفاه رانندگان خود را بیشتر تامین کند. تمام ویژگی هایی که در این بخش گفتیم؛ باعث شدند تا پیکان جوانان، لقب گران ترین محصول این مدل را برای خود کند.

مشخصات فنی خودرو پیکان جوانان

پیشرانه این تیپ، همانی است که در دو نسخه قبلی (دولوکس و کارلوکس) استفاده شده بود؛ تنها با این تفاوت که موتور پیکان جوانان از دو کابراتور کمک می گرفت. ماشین محبوب قدیمی ایران مجهز به حجم موتور 1725 سی سی بود و 4 سیلندر آلومینیومی 8 سوپاپه داشت. حداکثر قدرت پیشرانه آن، 48 اسب بخار در 5250 دور در دقیقه و حداکثر گشتاور آن، 110 نیوتون متر در 3200 دور در دقیقه بود.

شتاب صفر تا صد پیکان جوانان 14.8 ثانیه و مخزن سوخت آن دارای گنجایشی معادل 45 لیتر در هر باک است. سیستم گیربکس آن 4 دنده و البته دستی بوده و در نهایت، سرعت 140 کیلومتر بر ساعت را پشتیبانی می کند.

نکته مهم: پیشرانه 1725 سی سی تنها در نسخه های ساخته شده اولیه خط تولید روی پیکان جوانان استفاده می شد و پس از آن با حجم موتور 1600 سی سی به فروش رسید.

دلایل محبوبیت پیکان جوانان

همانطور که پیش تر گفتیم؛ جوانان بدون هیچ تردیدی، محبوب ترین ماشین اسپرت تولید داخل در گذشته است. با اینکه این تیپ، گران ترین نسخه پیکان بود؛ اما فروش قابل توجهی را تجربه کرد. در ادامه دلایلی را برای شما می گوییم که از این تیپ، محصولی پرطرفدار ساخت:

  • رفع نیاز قشر متوسط جامعه: پیکان جوانان به دلیل اینکه تنها خودرو تولیدی اسپرت، ارزان و دارای مشخصات فنی خوب در آن زمان بود؛ توانست بخش زیادی از نیاز و خواسته افرادی که علاقمند به ماشین های اسپرت بودند را تامین کند.
  • انتخاب نام جوانان: باید بگوییم که نام گذاری این تیپ از سری مدل های پیکان، بسیار هوشمندانه بود. زیرا ایران خودرو دقیقا همان چیزی را ارائه کرد که جوانان خواستار آن بودند. متقاضیانی که به دلیل سن پایین و نداشتن پولی در حد افراد میانسال، توانایی خرید ماشین های لوکس اروپایی را نداشتند؛ اما همچنان طرفدار اتومبیل های اسپرت بودند.
  • قیمت مناسب: پیکان جوانان در میان تمام خودروهای اسپرت آن زمان که همه وارداتی از آمریکا و آلمان بودند و قیمت بسیار بالایی هم داشتند؛ دارای قیمت بسیار خوبی بود.
  • دو کابراتور در پیشرانه: این ویژگی منجر به افزایش راندمان، سرعت، شتاب و قدرت خروجی از موتور می شد و در آن زمان، رده فنی خودروهای تولیدی را تا سطح زیادی بالا برد.
2 دیدگاه

  دیدگاه ها
hmn
2 سال پیش

من خودم جوانان مدل ۵۴ دارم کلا همه چیزشو فابریک جم کردم ۱۷۵ تا هم با جی پی اس پر کردم باهاش
مهدی
3 سال پیش

احتمالا منظور شما چهل و پنج کیلووات بوده
پربحث های هفته   
رهبر معظم انقلاب: از وقتی که رهبر شده‌ام آجیل نخوردم؛ چون رهبر باید مثل فقرا زندگی کند! (507 نظر) 10 اقدامِ منجر به گرانی در 100 روز (254 نظر) 10 ایده تبلیغات مؤثر برای کسب‌وکارهای کوچک (246 نظر) (تصاویر) سفر به عصر قاجار؛ منظره‌های «کلاردشت»، 158 سال قبل (244 نظر) داریوش ارجمند: زنی که وزنه برداری می کند نه رَحِم دارد و نه تخمدان ریش درآورده نه می‌تواند شوهر کند و نه می‌تواند بچه داشته باشد! (243 نظر) مهران مدیری: من رفتم مسافرت و بهترین هتل اون شهر رو پیدا کردم ولی من رو نشناخت و گفت اتاقامون پُره، من هنوزم که هنوزه فکر میکنم دارم خواب میبینم+ویدیو (203 نظر) الهام چرخنده: من برای همه کسانی که کتکم زدند، باعث بیماری قلبی شدند نفرین ندارم اما الهی که به درد من دچار بشید+ویدیو (68 نظر) بهاره رهنما: من کاهل نماز بودم که بعد از شرط گذاشتن همسر دومم درباره نماز خواندن الان نمازم را میخوانم و دیگه کاهل نماز نیستم (64 نظر) رونالدو: برای اولین بار جورجینا را برای شام دعوت کردم متعجب بود چون باورش نمی شد که به جای اتوبوس با بوگاتی به خانه برمی گردد+فیلم (58 نظر) مازیار لرستانی: ای کاش به جای روز زن و روز مرد، روز شرف و انسانیت داشتیم+عکس (52 نظر) شعرخوانی زیبا و دلنشین رهبر معظم انقلاب: ای تکیه گاه و پناه زیباترین لحظه های پرعصمت و پر شکوه تنهایی و خلوت من+ویدیو (46 نظر) خلاقیت خنده دار پدر ایرانی با طراحی سینما در توالت خانه اش حماسه آفرید+عکس/ هنر نزد ایرانیان است و بس😂 (41 نظر) تعجب بازیگر مطرح ترکیه با دیدن خونه زندگیِ شاه‌نشین پوریا پورسرخ، آرش سریال کیمیا+ ویدیو/ میزبانی درجه یک در خانه‌ای درجه یک👌 (40 نظر) پریناز ایزدیار؛ هرچقدر هم شلوغ باشم بازم وقت دارم که به ازدواج فکر کنم، شرایط خانواده‌مون این مدلی نیست که ازدواج حتما باید سنتی باشه یا نباشه، ولی خودم دوست دارم همسرم رو انتخاب کنم (39 نظر) مهران مدیری: شایعه نیست؛ هواپیمای شخصی دارم سوئیچ رو هم دادم به بچه‌های پشت صحنه! / برشی از برنامه تلویزیونی جذاب «دورهمی» با اجرای بی‌نظیر مهران مدیری (39 نظر)
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
تیتر امروز   
تذکر جدی علی دایی به اعجوبه طنز ایران: دفعه آخرت باشد که ادای من را درآوردی!
فال قهوه با نشان روز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال انبیاء روزانه شنبه 3 آذر 1403
فال روزانه امروز شنبه 3 آذر ماه 1403
فال شمع روزانه امروز شنبه 3 آذر 1403
فال حافظ با تفسیر امروز شنبه 3 آذر 1403+فیلم
فال ابجد روزانه شنبه 3 آذر 1403
رونمایی از سند ازدواج در زمان قاجار؛ آداب عجیب خواستگاری رفتن بدون خبر دادن به صاحبخانه+ عکس
یک فیلم ایرانی نداریم که مردها در آن نرقصند!
بشار اسد و نبیه بری به پیام رهبر انقلاب چه جوابی دادند؟
واکنش ایران به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام چیست؟
تصویب قطعنامه ضدایرانی کشورهای غربی در آژانس اتمی
ابلاغیۀ رئیس جمهور مبنی بر اصلاح مصوبۀ ماده واحدۀ تأسیس سازمان ملی هوش مصنوعی
ویدیو | فلسفۀ زندگی از نگاه حسین پناهی: عشق یک جفت النگو، عدالت نیم کیلو سیب‌زمینی!
معنا و مفهوم ضرب المثل «هر چی سنگه، مال پای لنگه» در ادبیات فارسی / ضرب المثل در حقیقت یک باور هست، و هر باور یک ماتریکس!
منتخب روز   
دورهمی پارسا پیروزفر و پریناز ایزدیار در یک کافه شیک و دلباز/ دو بازیگر خوش استایل و دوست‌داشتنی در یک قاب هدیه‌ دست‌ساز مادران سرزمین آفتاب، سیستان و بلوچستان به مسعود پزشکیان+ویدیو استفاده از ویروس کووید 19 برای مبارزه با سرطان! تب دنگی خطرناک شد؛ شیوع در جنوب شرقی ایران! سردار آزمون: وقتی دو تا گل میزنیم فکر میکنیم بازی رو بردیم و این ایراد بزرگ ماست/ناراحتی سردار آزمون بعد از بازی با قرقیزستان جزئیات پرونده آزار و اذیت دختر 16 ساله مشهدی از طرف 2 برادر ناتنی و پناه بردن او به کلانتری / از چند سال قبل که 2 برادر ناتنی ام به مصرف شیشه اعتیاد پیدا کردند مدام مرا کتک می زدند... مرگ پسر جوان بعد از خوردن الکل ضدعفونی اولین تمرین تیم ملی در استادیوم شهر بیشکک/ماشالله به این انرژی گروگانگیری افغان‌ها در تهران توسط 3 پاکستانی اخاذ اندروید 15 برای شیائومی و سامسونگ کی میاد؟ /لیست کامل تبلت‌هایی که اندروید15 سامسونگ را دریافت می‌کنند سلیقه‌ی خاص همسر پوریا پورسرخ برای سوپرایز تولد شوهر خوش‌تیپش با دیزاین شیک و کیک روکش طلا/ چه تیپ خفنی زده شادوماد! تصاویری از اولین تمرین ستاره های همیشه درخشان تیم ملی ایران، از طارمی گرفته تا بیرانوند و... در بیشکک قبل از بازی با قرقیزستان/به امید پیروزی✌