به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، بدرفتاری یا هر نوع مشکلات رفتاری کودکان، شرایط را برای والدین آن ها بسیار سخت می کند. هیچ معیاری برای رفتار عادی وجود ندارد. رفتار افراد به سن، شخصیت، رشد عاطفی و محیط تربیت فرد بستگی دارد. به طور کلی، رفتار یک کودک اگر از نظر اجتماعی، رشدی و فرهنگی مناسب باشد، عادی تلقی می شود. والدین می توانند برای مقابله با مشکلات رایج رفتاری کودکان راه هایی برای شناسایی این رفتار ها بیاموزند.
علائم رفتارهای غیر عادی در کودکان
بچه ها وقتی شیطنت می کنند ناز هستند. اما اگر شیطنت آن ها به یک عادت روزمره تبدیل شود، می تواند والدین را نگران کند.
برخی علائم که نشان می دهد رفتار فرزند شما غیرطبیعی است، عبارتند از:
- بی ادبی. کودک شما که به گونه دیگری حرف می زند و بی دلیل بی ادبی می کند.
- عدم تمرکز. او نمی توان تمرکز کند، بی قرار است و بسیار تنبل یا بی نظم می شود.
- آزار و اذیت. کودک به خودش آسیب می زند یا حتی به فکر آسیب زدن به دیگران است.
- رفتارهای جنسی. رفتارهای جنسی که مناسب سن او نیست را از خودش بروز می دهد.
- دروغگویی. او زیاد دروغ می گوید و یا برای او دزدی یا برداشتن چیزهایی که به او تعلق ندارد عادت شده است.
- اختلال در بروز احساسات. فرزند شما در مدیریت احساسات خود مشکل دارد. او برخی مواقع هیجانی و در موارد جزئی ناراحت به نظر می رسد.
- سرپیچی. فرزند شما به حرف هایی بزرگتر ها گوش نمی کند و منظم نیست و برای به چالش کشیدن والدین، قوانین خانه را نادیده می گیرد.
- رفتار فرزند شما بر عملکرد او در مدرسه تأثیر می گذارد. به عنوان مثال، کودک دیر به مدرسه می رود یا در کلاس های خودش شرکت نمی کند.
- بی تحرک و ساکت نشستن دختر یا پسر هشت ساله می تواند غیرطبیعی باشد. آن ها ممکن است رفتار مخرب مانند ضربه زدن، پرتاب کردن اشیاء، فریاد زدن و غیره را نشان دهند.
پدر و مادر آغازگر مشکلات رفتاری کودک
داستان مشکلات کودکان در ابتدا آنقدر پیچیده نیست که ما تصور می کنیم. بچه ها از زمانی که به دنیا می آیند، با این مشکلات وارد زندگی نمی شوند و این ما هستیم که از بدو تولد فرزندان با نحوه برخوردهای مان با آنها و یا در حضور آنها، مسایل و مشکلات جدیدی را در خانواده به وجود می آوریم. کودک نیز به طبع لابلای همین کم و کاستی های تربیتی و روانی رشد کرده و رفتارهایش شکل می گیرند و برآیند همه آنها به انواع مقاومت ها، نافرمانی ها و مشکلات رفتاری در او بدل می شوند.
آماده به استقبال کودک بروید
خوب است به عنوان پدر و مادر، بدانید که اولین درمان کودکان شما هستید و لازم است پیش از به دنیا آمدن آنها، همان اندازه که در چیدمان و تجهیز اتاق او دقت به خرج می دهید و کوچکترین نیازمندی هاش را تهیه می کنید، به نیازهای تربیتی و روانی او نیز توجه کنید.
کودک از بدو ورودش به دنیا، نیاز به حضور حرفه ای و آگاهانه پدر و مادرش را دارد و این صحیح نیست که با دیده ها و شنیده های ناکافی قبلی و بدون دانش صحیح و اضافه، به استقبال فرزند خود برویم. چرا که اگر بی دانش و اطلاعات لازم وارد عمل شیم، مشکلات در بهترین حالت از حدود دو سالگی کودک، دامن پدر و مادر را می گیرد و از آنجایی که نقش ها و دغدغه های پدر و مادری تاریخ انقضا ندارند. تا هر زمان که نفس بکشید، دردها و مشکلات مربوط به مشکلات کودکان گوشه ذهن تان مانده و هر از گاهی خود را نشان می دهند و آسایش تان را بر هم می ریزند.
مشکلات زناشویی تان را حل و فصل کنید
چنانچه تا امروز خیلی به این مساله دقت نکرده بودید، می توانید از حالا شروع کنید. ابتدا ببینید با همسر خود چه مشکلاتی دارید و سعی در حل آنها کنید و در مرحله بعد، برای حل مشکلات رفتاری کودک تان اقدام کنید. بدانید اگر حرفه ای ترین درمان های تخصصی برای کاهش مشکلات رفتاری کودک نیز صورت گیرد اما پدر و مادر تنها و با هم حال شان خوب نباشد، تاثیرگذاری لازم را نخواهد داشت و رفتارهای بچه ها اگه تا حدودی بهتر شوند، دوباره احتمال بازگشت آنها وجود دارد.
برای درمان و ارتقای سطح آگاهی خود هزینه کنید
خوب است برنامه ریزی مالی مناسبی صورت دهید و با تخصیص اعتبار برای افزایش آگاهی خود، سعی در ارتقای سطح دانش والدگری خود کنید. به عنوان مثال می توانید مقادیری از هزینه های سنگین چیدمان اتاق خواب کودک را که شاید تنها درصدش ناچیزش، نیاز واقعی کودک شما باشد و مابقی حتی زمینه ساز مشکلات رفتاری برای او می شود را صرف درمان و اصلاح روابط خود و کسب آگاهی های لازم کنید. کتاب بخوانید، در کارگاه های آموزشی شرکت کرده و به طور مداوم دانش خود را به روز کنید.