به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، یکی از مهم ترین وظایف والدین، تربیت فرزندان است؛ فرزندانی که امروز در کانون خانواده در حال تربیت تحت نظر والدین هستند، به زودی باید خودشان سرپرستی تشکیل یک خانواده را به عهده بگیرند. والدین، آینه تمام نمای فرزندان خود هستند، تمامی رفتارها، گفتارها و برخوردهای والدین نه تنها در روحیه و ذهنیت فعلی فرزندان ما تأثیرگذار است، بلکه شکل دهنده شخصیت اجتماعی آینده فرزندان ما نیز است.
بسیاری از اختلافات زوجین در زندگی مشترک حاصل رفتارهای والدین در دوران قبل از ازدواج است؛ درواقع زوجین، الگوی تربیتی دوران کودکی، نوجوانی و جوانی خود را به عنوان یک روش در زندگی مشترک خود نیز پیاده میکنند. این جمله بدین معناست که بسیاری از اختلافات زناشویی زوجین ریشه در شیوه تربیت دوران کودکی آنها دارد.
والدین باید راهبردهای مواجهه با مشکلات زندگی را به فرزندان خود بیاموزند. همچنین والدین باید فرزندان خود را با مشکلاتی که در زندگی زناشویی با آن مواجهه می شوند و راهکارهای حل آن آشنا نمایند.
مهارت های بسیاری وجود دارد که بهتر است به کودکان تان بیاموزید
- مهارت شاد زیستن و لذت بردن از زتدگی اولین و مهمترین مهارت کودکان است.
- به آنها کمک کنید اعضای مسئولیت پذیر جامعه باشند و به بزرگسالانی شاد و کارآمد تبدیل شوند.
- آنها را تشویق کنید تا یک شغل داشته باشند صرفاً درس خواندن و یادگیری کتاب های درسی، به این معنا نیست که به عنوان یک نیروی کار نیز آمادگی دار د.
- مدرسه آنها را به صورت علمی آموزش می دهد. از آنها بخواهید تا در اوقات فراغت تابستان و بعد از مدرسه داشته باشند تا بتوانند مسئولیت های شغلی را که در ازای اش دستمزد دریافت می کنند یاد بگیرند.
- هدف دار بودن در زندگی را به آنها آموزش دهید مسلماً که داشتن هدف اما همه ی اهداف، واقع گرایانه نیستند. به خصوص نوجوانان معمولاً اهدافی غیرعملی برای خودشان تعیین می کننبه آنها کنترل عواطف و احساسات را یاد دهید.
- آنها را در یادگیری موسیقی و ورزش، یا هنر و ساخت صنایع دستی، کمک کنید این کار همچنین به افزایش صبر در آن ها کمک می کند.
آنها هر چه قدر بیشتر بتوانند احساسات خود را تحت کنترل نگه دارند، اعتماد به نفس بیش تری برای زمانی که شرایط سخت تر اتفاق می افتد، خواهند داشت.
مهارت های مقابله ای را برای موارد اضطراری به آنها آموزش بدهید
شما باید وقت بگذارید و موارد اضطراری را که ممکن است اتفاق بیفتد بیش تر به آن ها یاد بدهید، و همچنین در رابطه یا نحوه ی برخورد با آن شرایط نیز آموزش مناسبی به آن ها بدهید. آن ها همچنین باید یاد بگیرند که چگونه بدون تلفن همراه از عهده ی مشکلات بربیایند. ممکن است گوشی زمانی که بچه ها به آن نیاز دارند، دچار مشکل شود.
مشارکت در امور خانه
اینکه نوجوان شما یک اتاق کثیف و به هم ریخته داشته باشد، لزوما بدان معنا نیست که در خانه ی خودش هم وضع به همین صورت خواهد بود. بلکه این اوضاع فرصت خوبی است مبنی بر این که آنها باید در مورد مهارت های مدیریت خانواده مانند بودجه بندی، تمیز کردن، برنامه ریزی قرار ملاقات ها و غیره بیش تر یاد بگیرند.
از دیگر مهارت های کودکان یادگیری مهارت های مالی است از او بخواهید که بخشی از دستمزد خود را هر هفته کنار بگذارد و آن را مستقیما داخل حساب پس انداز خود واریز کند. حتی بهتر این است که آنها را تشویق کنید که همین حالا در یک برنامه ی پس انداز بازنشستگی سرمایه گذاری کنند.
برنامه ریزی برای آینده هرگز زود نیست
این کار نه تنها در مورد مسئولیت مالی به آن ها آموزش می دهد، بلکه زمانی که واقعا نیاز مالی دارند، پول نقد اضافی خواهند داشت. به آنها یاد بدهید مسئول کار خودت باش یعنی چیزی که «چیزی را که خودت خراب کرده ای، خودت هم باید درست کنی!». اگر فرزندان تان در موقعیت هایی قرار بگیرند که می توانند از عهده ی آنها بربیایند، مانند بحث با یک دوست یا درگیری با معلم، به آن ها کمک نکنید.
بگذارید خودشان به تنهایی از عهده ی مشکل پیش آمده بربیایند، و به جای این که کمک شان کنید، به آن ها مهارت های حل مشکل را آموزش بدهید و آن ها را «راهنمایی» کنید تا از تجربیات خود درس بگیرند. این مورد رابطه ی تنگاتنگی با آموزش مسئولیت پذیری به فرزندان تان دارد. اگر نوجوان شما دچار مشکلی شود، خواه در مدرسه دچار درگیری شود و خواه با خواهر و برادرش دچار مشکل شود، سریع برای حل مشکل پیش قدم نشوید. دست کم بلافاصله بعد از شروع داستان این کار را نکنید!!!
مهارت های حل مشکل را آموزش دهید
گاهی آنها در شرایطی قرار بدهید که بتوانند خودشان فکر کنند، و بعد ببینید که چه می کنند و چه طور از عهده ی مشکل پیش آمده برمی آیند. وقتی به آن ها فرصتی برای حل مشکل می دهید، ممکن است شما و خودشان را شگفت زده کنند! به آن ها یاد بدهید که چه طور باید از خئدشان و دیگران مراقبت کنند ما نه تنها باید از خودمان مراقبت کنیم، بلکه باید برای جهان اطراف مان نیز همدرد و مهربان باشیم.
راه های متعددی وجود دارد که می توانید به فرزند نوجوان تان آموزش بدهید که چگونه در خوبی های این دنیا نقش داشته باشد. آن ها را به مناطق محروم ببرید تا به فقرا کمک کنند یا به آن ها یاد بدهید که با تمام حیوانات رفتار مهربانانه ای داشته باشند. شما که نمی دانید! آن ها ممکن است این کارها را خیلی دوست داشته باشند تا حدی که کمک به دیگران به قسمتی از زندگی آن ها تبدیل شود.
شرایط مالی بودجه ی خانوار را برایشان آن ها شرح دهید شما می توانید آن قدر با بچه های تان در مورد بودجه ی خانوار صحبت کنید تا به مرز عصبانیت برسید، اما یاد گرفتن این موضوع برای آن ها بسیار دشوار خواهد بود، مگر این که بودجه بندی را در عمل یاد بگیرند.
با آن ها درباره ی هزینه های مختلف خانوار صحبت کنید، از قبیل برق و سایر صورتحساب ها، هزینه ی مواد غذایی و نگهداری وسیله ی نقلیه. درآمد خانوارتان را به آن ها نشان دهید و برای شان توضیح بدهید که هر قسمت از پول دریافتی کجا هزینه می شود. اجازه دهید آن ها بودجه بندی را یاد بگیرند تا وقتی که روی پای خودشان ایستادند بدانند که چه کار باید بکنند.
الگوی خوبی برای آنها باشید
- اگر شما خودتان هیچ کدام از موارد فوق را انجام ندهید، چگونه می توانید انتظار داشته باشید که نوجوان تان تبدیل به یک فرد بزرگسال مسئول شود؟
- شما بهترین مثال برای آن ها هستید، بنابراین بهتر است خودتان هم عملکرد درستی داشته باشید.
- صورتحساب ها را به موقع پرداخت کنید.
- خانه را تمیز نگه دارید. هر روز سرکارتان بروید.
- هنگامی که بچه ها یک نمونه ی عالی مانند شما داشته باشند، آینده ی خوبی هم خواهند داشت.
- آموزش مدیریت زمان به کودکان از جمله آموزش های مهارت کودکان است که باید در همان کودکی یاد بگیرند.
- اگر شما آدم وقت شناسی باشید کودک تان هم به طبع از شما پیروی خواهد کرد.
- نوشتن تکالیف، وقت غذا، وقت بازی، وقت خواب و... را باید به او آموزش دهید.
- اینگونه مهارت ها عمدتاً از والدین یاد خواهد گرفت.