دوران بارداری از حساس ترین دوران ها در زندگی است که باید نیاز بدن به انواع مختلف مواد غذایی در آن در نظر گرفته و تامین شود. تغذیه در این دوران به دلیل تاثیر گذاری روی جنین از اهمیت ویژه ای برخوردار است . یکی از بهترین توصیه های تغذیه ای در دوران بارداری مصرف جو است . مصرف جو در بارداری فواید زیادی دارد که در این مطلب به آنها اشاره میکنیم.
ارزش غذایی جو
یک چهارم فنجان بلغور جو دو سر حاوی تقریبا ۴ گرم فیبر خوراکی، ۷۳ میلی گرم پتاسیم، ۲۷ گرم کربوهیدرات و ۱۵۰ کالری است. به علاوه، این مقدار جو شامل تقریبا ۱۰ درصد نیاز روزانه بدن به آهن است. با این که مواد مغذی در جو برای تامین نیازهای یک خانم باردار کامل نیست اما در کنار مکمل ها و یک برنامه غذایی خوب می تواند به سلامت عمومی کمک کند. جو از هر نوع و برند تجاری که باشد حاوی مقادیر مختلفی از مواد مغذی است.
فواید مصرف جو در دوران بارداری
جو و سایر غلات کامل، کربوهیدرات های پیچیده را در اختیار بدن قرار می دهند. این کربوهیدرات ها تبدیل به انرژی مفید برای جسم شما می شوند. علاوه بر این، جو حاوی مقادیر قابل توجهی فیبر غذایی است که سیستم گوارش را تنظیم می کند. معمولا سیستم گوارش زنان در این دوران تحت تاثیر عوارض بارداری قرار می گیرد و عملکرد آن مختل می شود. جو یکی از منابع سرشار از پتاسیم و آهنِ مناسب برای تغذیه در دوران بارداری است. غذاهایی که با بلغور جو دوسر، جوی کامل، آرد جو و جو دوسر پرک درست می شوند بیشترین ارزش غذایی را دارند.
- رفع مشکلات دستگاه گوارش :به نظر می رسد که جو غنی از فیبر است و حرکات روده را کاهش می دهد و به یبوست و بواسیر کمک می کند.
- کمک به نقص لوله عصبی:اسید فولیک برای خانم های باردار برای کاهش بروز نقایص لوله عصبی در نوزادان ضروری است که 100 گرم جو، تقریبا 200 میلی گرم اسید فولیک دارد.
- دفع مایعات اضافی:محققان بر این باورند که خاصیت دیورتیک جو می تواند مایعات اضافی بدن را از بین ببرد و به این ترتیب به شما در خلاص شدن از احتباس آب در پاها، صورت و غیره در دوران بارداری کمک کند.
- رفع التهاب:در یک تحقیق پژوهشی که در چین انجام شد، معلوم شد که جوانه جو دارای خواص ضد التهابی است و می تواند از سوزش معده در بارداری جلوگیری کرده و سموم بدن را از بدن بیرون کند .
- کاهش بیماری های قلبی و عروقی:فیبر محلول موجود در جو باعث کاهش سطح کلسترول خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی می شود.
- کنترل میزان قند خون:جو جزو غذاهای گلیسمی کم است و بنابراین، حتی اگر به دیابت حاملگی مبتلا هستید، می توانید از آن استفاده کنید.
مصرف جودوسر پرک در دوران بارداری
مصرف جو دو سر پرک در وعده های غذایی روزانه نسبت به هر رژیم غذایی دیگری مفیدتر است، به خصوص برای زنان باردار در دوران بارداری خواص سلامتی زیادی دارد.آهن موجود در جو دو سر پرک نقش کلیدی در دوران بارداری ایفا می کند. احتمال ابتلا به کم خونی در زنان باردار زیاد است، این وضیعت مربوط به کمبود هموگلوبین می باشد که باعث خستگی شدید و حتی افسردگی می شود. در دوران بارداری، زنان باردار به ۳۰ میلی گرم آهن در روز نیاز دارند. مصرف وعده غذایی همراه با جو دو سر پرک حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه زنان باردار به آهن را فراهم می کند.
استفاده از میوه ها و آب میوه های تازه همراه جو دو سر پرک در رژیم غذایی زنان باردار، باعث افزایش جذب آهن توسط ویتامین C می شود.جو دو سر پرک حدود ۲۰ درصد از نیاز روزانه زنان باردار به ویتامین های مختلف مثل تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین و ویتامین B6 را تأمین می کند.ویتامین B6 از سال ۱۹۴۰ تا به امروز برای درمان حالت تهوع در دوران بارداری، مخصوصاً در ماه های اولیه مورد استفاده قرار می گیرد که می توان در جو دو سر پرک به فراوانی یافت.
آیا عوارض جانبی برای مصرف جو در دوران بارداری وجود دارد؟
جو به هر شکلی به ندرت عوارض جانبی دارد اما مصرف مقدار زیاد آن ممکن است باعث گرفتگی شکم، نفخ و گاز شود.از آنجایی که جو حاوی گلوتن است، در صورت عدم تحمل گلوتن یا حساسیت به گندم ، از مصرف جو اجتناب کنید و همچنین اگر سیستم ایمنی ضعیفی دارید از خوردن جو و یا جوانه جو خودداری کنید.