موارد منع مصرف و تداخل دارویی زانامیویر

  جمعه، 09 دی 1401   زمان مطالعه 4 دقیقه
موارد منع مصرف و تداخل دارویی زانامیویر
زانامیویر (Zanamivir) برای درمان آنفولانزا یا پیشگیری از گسترش عفونت در افراد مبتلا، به کار می‌رود. این دارو همچنین پیامدهای آتی آنفولانزا، نظیر پنومونی را کاهش می‌دهد. در این بخش به موارد منع مصرف و تداخل دارویی زانامیویر در ساعد نیوز اشاره می کنیم.

از داروی زانامیویر برای تخفیف علائم انفلونزا استفاده میشود .این دارو به گروه ضد ویروس ها تعلق دارد و برای درمان عفونت هایی استفاده میشود که توسط ویروس ها بوجود می ایند .این دارو عفونت های حاصل از ویروس انفلونزا (نوع ای و بی ) را درمان میکند و در پیشگیری و درمان آنفلونزای خوکی هم موثر میباشد .
این دارو در طی 1 تا 1.5 روز میتواند علائم انفلونزا (مانند ضعف ,سردرد ,تب ,سرفه ,ابریزش بینی و گلو درد ) را تخفیف دهد . در صورتی که فردی بر اثر تماس با بیمار هم مبتلا به این بیماری شده باشد ,میتواند با استفاده از زانامیویر بهبود یابد . پس از دو روز از اغاز علائم میتوان از این دارو استفاده نمود و البته زانامیویر از شیوع انفلونزا جلوگیری نمیکند .این دارو برای همه افراد موثر نمیباشد و در صورتی که شما مبتلا به مشکلات تنفسی (مانند اسم ,و یا مشکلات ششی حاد ) میباشید ,این دارو برای شما مناسب نمیباشد ..بهتر است که به طور سالانه واکسینه شوید و زانامیویر نمیتواند جایگزینی برای این مورد باشد .

اطلاعات مهم زانامیویر

برخی از افرادی که از زانامیویر استفاده می کنند، تغییر ناگهانی مود یا رفتار دارند و این امر بیشتر در کودکان اتفاق می افتد ولی علت دقیق آن مطمئنا زانامیویر نیست. حتی بدون استفاده از زانامیویر، هر فرد مبتلا به آنفولانزا می تواند دارای اثرات عصبی یا رفتاری باشد که ممکن است منجر به گیجی یا توهم شود. اگر شخصی که از این دارو استفاده می کند علائم، افکار یا رفتارهای غیر معمول دارد فورا با پزشک تماس بگیرید.

موارد منع مصرف داروی زانامیویر

  • به تاریخ انقضای داروی زانامیویر توجه کنید و اگر دارویی که در دستتان است تاریخ انقضای آن تمام شده است، از آن مصرف نکنید.
  • هرگز داروی زانامیویر را به کس دیگری حتی با علائم مشابه خودتان تجویز نکنید.
  • داروی زانامیویر را بیش از دوز تجویز شده توسط پزشک، مصرف نکنید.
  • تداخل دارویی این دارو را چک کنید و حتماً به پزشکتان، اطلاع دهید که در حال مصرف چه داروی دیگری هستید.

زانامیویر

تداخل دارویی زانامیویر

تداخل دارویی ممکن است عملکرد داروها را تغییر و خطر ابتلا به عوارض جانبی جدی را افزایش دهد. یک لیست از تمام داروهایی (ازجمله داروهای با نسخه / بدون نسخه و داروهای گیاهی) که استفاده می کنید تهیه کرده و آن را با دکتر و داروساز خود به اشتراک بگذارید. دوز دارو مصرفی خود را بدون مشورت با دکتر خود تغییر نداده و یا مصرف دارو را ترک نکنید.

اگر طی 2 هفته گذشته واکسن آنفولانزا دریافت کرده اید، به پزشک خود اطلاع دهید. اگر مصرف زاناميوير بيش از حد به دریافت واکسن آنفولانزا نزديک باشد، ممکن است تداخل دارویی ایجاد کند. حداقل 2 روز پس از پایان درمان با زانامیریر ، برای دریافت واکسن آنفولانزا در بینی منتظر بمانید.

مصرف در بارداری زانامیویر

مشخص نیست این دارو می تواند به جنین آسیب برساند یا خیر؛ اما مبتلا شدن به آنفولانزا در دوران بارداری می تواند عوارضی را در پی داشته باشد که منجر به نقص هنگام تولد، وزن کم نوزاد هنگام تولد، زایمان زودرس یا به دنیا آمدن جنین مرده شود. پزشک شما تصمیم می گیرد که در صورت بارداری باید از زانامیویر استفاده کنید یا خیر.

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری (CDC) توصیه می کند که زنان باردار برای جلوگیری از آنفولانزا، واکسن سالانه آنفولانزا را دریافت کنند. زانامیویر به جای واکسن سالانه آنفولانزا مورد استفاده قرار نمی گیرد.

در هنگام استفاده از این دارو، شیردهی ممکن است بی خطر نباشد. از پزشک خود در مورد هرگونه خطر سوال کنید.

عوارض جانبی احتمالی داروی زانامیویر

همه داروها ممکن است عوارض جانبی ایجاد کنند. اما بسیاری از مصرف کنندگان نیز هیچ نوع عارضه ای بروز نمی دهند. یکسری از عوارض بعد از گذشت مدت کوتاهی از مصرف دارو، از بین می روند. در صورت بروز مستمر هریک از عوارض می بایست به پزشک اطلاع داده شود:

  • کهیر پوستی: در صورت آزار دهنده شدن با پزشک خود مشورت نمایید.
  • تنگی نفس: به پزشک خود اطلاع دهید.

فرم استنشاقی زانامیویر به خوبی تحمل می شود. ندرتاً برونکواسپاسم حاد و یا کاهش در عملکرد تنفسی گزارش شده است مخصوصاً در بیمارانی که دارای سابقه بیماری تنفسی هستند و بسیار نادر در افرادی که فاقد این نوع سابقه هستند.

دیگر عوارض جانبی عبارتند از: علائم دوبینی، سردرد، علائم گوارشی، سرفه و برونشیت اما افتراق آنها از علائم آنفولانزا مشکل می باشد. هم چنین گزارش های نادری از واکنش های افزایش حساسیت شامل ادم اوروفارنژیال و راش های شدید پوستی موجود می باشد.

اگر علائم دیگری در خود مشاهده کردید که فکر می کنید به دلیل مصرف زانامیویر می باشد به پزشک اطلاع دهید.

نحوه نگهداری داروی زانامیویر

  • دارو را از دسترس کودکان دور نگه دارید.
  • دارو را در جایی خشک و خنک و به دور از گرما و تابش نور مستقیم نگه دارید.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
از سراسر وب   
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها