میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی هیدروکودون

  جمعه، 18 فروردین 1402   زمان مطالعه 2 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی هیدروکودون
هیدروکودون نوعی مسکن اوپیوئیدی است که برای درمان دردهای شدید طول کشیده که سایر مسکن‌ها مؤثر نبوده‌اند استفاده می‌شود. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی هیدروکودون بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

هیدروکدون نوعی مسکن اوپیوئیدی است که برای درمان دردهای شدید طول کشیده که سایر مسکن‌ها مؤثر نبوده‌اند استفاده می‌شود. معمولاً به صورت ترکیبی استامینوفن/هیدروکودون یا ایبوپروفن/هیدروکودون برای درد شدید که نیاز به یک اپیوئید دارد و در ترکیب با هماتروپین متیل بروماید برای تسکین سرفه تجویز می‌شود. عوارض جانبی رایج شامل سرگیجه، خواب آلودگی، حالت تهوع و یبوست است. کاهش سریع دوز ممکن است منجر به ترک مواد افیونی شود. استفاده در دوران بارداری یا شیردهی به طور کلی توصیه نمی شود. اعتقاد بر این است که هیدروکودون با فعال کردن گیرنده‌های مواد افیونی، عمدتاً در مغز و نخاع عمل می‌کند. هیدروکودون 10 میلی گرم معادل حدود 10 میلی گرم مورفین خوراکی است. هیدروکودون در سال 1923 ثبت اختراع شد، در حالی که فرمول طولانی اثر برای استفاده پزشکی در ایالات متحده در سال 2013 تایید شد. در سال 2017، این دارو با بیش از شش میلیون نسخه، 118مین داروی رایج تجویز شده در ایالات متحده بود. هیدروکودون یک شبه افیونی نیمه مصنوعی است که از کدئین یا کمتر از تبائین تولید می شود. تولید با استفاده از مخمرهای دستکاری شده ژنتیکی توسعه یافته است اما به صورت تجاری استفاده نمی‌شود.

داروی هیدروکودون

میزان مصرف داروی هیدروکودون


  • قبل از شروع درمان با داروی هیدروکودون (Hydrocodone) بروشور دارویی داخل بسته را به دقت مطالعه کنید. این بروشور به شما کمک می‌کند تا اطلاعات جامعی را راجع به دارو به دست آورده و از عوارض جانبی احتمالی آن مطلع شوید. همچنین اگر در رابطه با مصرف آن با سؤالاتی روبرو هستید با پزشک خود مشورت نمایید.

  • دوز و مقدار داروی هیدروکودون از فردی به فرد دیگر متفاوت است. لذا دارو را دقیقاً همانطور که پزشک برایتان تجویز کرده است، استفاده نمایید.

  • هیدروکودون معمولاً در ابتدای درمان در دوزهای پایین تجویز می‌شود و سپس پزشک با مشاهده وضعیت کنترل درد شما دوز دارو را تغییر می‌دهد، هرگز بدون مشورت با پزشک دوز دارو را افزایش نداده و یا به یک باره قطع نکنید.

  • به طور معمول قرص هیدروکودون یک بار در روز و کپسول آن هر 12 ساعت یک بار باید مصرف شود.

  • هیدروکودون می‌تواند اعتیادآور باشد، این دارو را فقط برای مدتی که برایتان تجویز شده است استفاده کنید.

مکانیزم اثر داروی هیدروکودون


  • مسیر درد رو هم در نخاع و هم در مغز سرکوب می‌کند و همچنین در مغز باعث سرخوشی و خواب الودگی و سرکوب تنفسی می‌شود.

  • هیدروکودون از طریق گیرنده‌های مو اوپیوئید با تمایل بیشتر و دلتا اوپیویید با افینیتی کمتر اثرات فارماکولوژیک خودش را می‌گذارد.

اثر فارماکوکینتیک داروی هیدروکودون


  • فراهمی زیستی نامشخص به دلیل اطلاعات کم تزریق وریدی

  • 36% اتصال ب پروتیین

  • غلظت ماکسیمم حدود 1 ساعت

  • توسط اودمتیلاسیون اکسیداتیو تبدیل به یک متابولیت فعالتر می‌شود.

  • نیمه عمر حدود 8 ساعت

سخن آخر

گاهی از قرص یا کپسول هیدروکدون به عنوان مخدر سوء استفاده می‌شود و فرد محتویات دارو را تزریق می‌کند که اثرات جانبی بدی برای او خواهد داشت. به همین دلیل هیدروکدون به صورت ترکیبی همراه با دیگر مسکن‌های غیر مخدر مانند استامینوفن، ایبوپروفن تهیه می‌شود تا از سوء مصرف (تزریق) این دارو جلوگیری شود.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها