میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی متیل سلولز

  یکشنبه، 14 اسفند 1401   زمان مطالعه 1 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی متیل سلولز
متیل سلولز در درمان یبوست کاربرد دارد. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر داروی متیل سلولز بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

کربوکسی متیل سلولزها ترکیباتی (پلیمرهایی) هستند که به راحتی در آب حل و کاملا در آن دیسپرس می‌شوند. این پلیمرهای آب پایه به عنوان یک افزودنی چند منظوره در صنایع گوناگون، با توجه به کارای آن‌ها در نگهداری آب، تعلیق کردن و پایدار نگه‌داشتن ذرات معلق و تنظیم رئولوژی کاربرد دارند. خواص و ویژگی­‌هایی چون تعلیق‌سازی ذرات، ابقای رنگ، محافظت از پوست، پراکندگی یکدست، زدایندگیی چرک و لکه، غلظت‌بخشی، تثبیت کنندگی، روان‌سازی و یکدست‌کنندگی سبب شده‌اند که از کربوکسی متیل سلولز یا سی ام سی در مصارف آرایشی و دارویی استفاده شود. متیل سلولز همچنین برای درمان یبوست استفاده می‌شود. این دارو باعث افزایش حجم مدفوع می‌شود که همین امر منجر به دفع مدفوع می‌شود. همچنین با افزایش مقدار آب در مدفوع، آن را نرمتر و دفع را راحت تر می‌کند. متیل سلولز، یکی از انواع ملین ها است که به همراه رژیم غذایی مناسب برای درمان کلسترول بالا نیز استفاده شده است.

داروی متیل سلولز

میزان مصرف داروی متیل سلولز

  • بالغین: یک قاشق سوپ خوری در 240 میلی لیتر آب، تا سه بار در روز مصرف می شود.

  • کودکان: نصف قاشق سوپ خوری متیل سلولز در 120 میلی لیتر آب، یک تا سه بار در روز مصرف می شود.

مکانیزم اثر داروی متیل سلولز

  • متیل سلولز باعث جذب مایعات روده ای می‌گردد و به عنوان فیبر غیر قابل جذب فعالیت دودی روده را افزایش می‌دهد.

  • با جذب آب اضافى در مدفوع باعث کاهش اسهال می‌شود.

  • متیل سلولز تماما از طریق مدفوع خارج می گردد.

سخن آخر

متیل سلولز یک پلی ساکارید خطی است که به صورت پودر سفید رنگ و به شدت محلول در آب وجود دارد. این ماده در صنایع غذایی به عنوان امولسیفایر و تثبیت کننده بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، همچنین از آن در صنایع دارویی و لوازم آرایشی و بهداشتی بهره می برند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها