میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سناگراف

  جمعه، 30 تیر 1402   زمان مطالعه 1 دقیقه
میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سناگراف
شربت سناگراف حاوی عصاره خشک برگ گیاه سنا می باشد و به عنوان یک مسهل جهت تخلیه کامل کولون قبل از جراحی، رادیوگرافی و کولونوسکوپی کاربرد دارد. در این مطلب میزان، تاثیرات و مکانیزم اثر شربت سناگراف بررسی می‌شود. همراه ساعدنیوز باشید.

سنا گیاهی گرم و خشک بوده و در مناطق نیمه گرم و گرم رشد می کند. برگ، میوه و گل این گیاه خاصیت دارویی داشته و از آن برای درمان یبوست، بیماری های کبد و… استفاده می شود. مصرف برگ سنا یا نوشیدن چای برگ سنا موجب تحریک حرکات روده شده، انقباض دیواره های روده بزرگ را افزایش داده و این امر باعث ایجاد مدفوع در سیستم گوارشی می شود که اغلب در طی شش تا 12 ساعت پس از مصرف منجر به حرکات روده می شود. به دلیل این عملکرد، برگ سنا در تسکین یبوست نقش بسزایی دارد. در طب سنتی چینی، برگ سنا گرما را از روده بزرگ شما خارج کرده و به خلاص شدن از مواد غذایی قدیمی که با گذشت زمان در آنجا ساخته شده کمک می کند.

میزان مصرف شربت سناگراف


  • بیماران با وزن کمتر از 60 کیلوگرم: 1 میلی لیتر از شربت به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن.

  • بیماران با وزن 60 کیلوگرم و بیشتر: روز قبل از انجام رادیوگرافی, کولونوسکوپی یا جراحی, تمام محتوای شیشه بین ساعات 14 تا 16 به همراه 6 تا 8 لیوان آب.

  • 5 میلی لیتر معادل 1 قاشق چایخوری

آثار فارماکولوژی و مکانیزم اثر شربت سناگراف


خواص درمانی سنا به علت گلیکوزیدهای آنتراکینونی (سنوزیدهای A و B)است: سنوزیدهای A و B توسط باکتری‌های روده بزرگ متابولیزه می شوند و به متابولیت‌های فعال مانند رئین (Rhein) تبدیل می شوند. این مواد موجب افزایش حرکات دودی روده، افزایش ترشح مایعات در روده بزرگ (از طریق افزایش سنتز و ترشح پروستاگلاندین‌ها در کولون) و تسهیل خروج مدفوع می‌گردند. علاوه بر این، هیستامین و 5 هیدروکسی تریپتامین (HT ـ 5) موجود در سنا، دارای اثر مسهلی هستند.


دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها