قرص های GLYSET حاوی میگلیتول، یک مهارکننده خوراکی آلفا گلوکوزیداز برای استفاده در مدیریت دیابت غیروابسته به انسولین هستند. GLYSET به صورت قرص 25 میلی گرم، 50 میلی گرم و 100 میلی گرم برای مصرف خوراکی در دسترس است.
مقدار مصرف میگلیتول
این دارو، طبق دستور پزشک، معمولاً 3 بار در روز، بصورت خوراکی، همراه با اولین لقمه وعده غذایی مصرف می شود. دوز مصرفی این دارو بر اساس شرایط پزشکی فرد بیمار و میزان پاسخ دهی بدن به درمان، تعیین خواهد شد.بیشترین اثرگذاری این دارو در نتیجه مصرف منظم آن حاصل می شود. برای کمک به یادآوری این امر، دارو را هر روز و در یک زمان خاص مصرف کنید.در صورت عدم بهبودی یا تشدید بیماری (قند خون خیلی زیاد یا خیلی پایین) پزشکتان را مطلع سازید.
- دوز آغازی: 25 میلی گرم خوراکی هر 8 ساعت با اولین لقمه غذا
- دوز نگهدارنده: 50 میلی گرم 9 خوراکی هر 8 ساعت
- حداکثر دوز: 100 میلی گرم خوراکی هر 8 ساعت
نحوه مصرف میگلیتول
داروی میگلیتول یکی از انواع داروهای خوراکی ضد دیابت است. افراد مبتلا به دیابت این دارو را باید طبق نظر پزشک مصرف کنند. حتما پیش از مصرف دستورالعمل روی جعبه دارو را مطالعه کنید. معمولا مصرف قرص میگلیتول ۳ بار در روز قبل از هر وعده غذای اصلی توصیه می شود. برای یادآوری مصرف قرص بهتر است هر روز در زمان های معینی دارو را مصرف کنید.
اگر بعد از چند روز مصرف دارو سطح قند خون شما تغییری نکرد یا سطح آن خیلی بالا و پایین شد، باید به پزشک اطلاع دهید. به هیچ وجه بدون مشورت با پزشک دوز دارو را تغییر ندهید.
قبل از مصرف قرص میگلیتول بهتر است در مورد نحوه مصرف و میزان دوز با دکتر غدد و متابولیسم یا متخصص داخلی مشورت کنید.
اگر یک نوبت مصرف قرص میگلیتول را فراموش کردید، دراسرع وقت آن را مصرف کنید. اما اگر نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی دارو است، آن را نادیده بگیرید. به هیچ وجه دوز دارو را دوبرابر نکنید. بعد از مصرف قرص باید غذا بخورید تا قند خون تنظیم شود.
اگر شخصی بیش از حد مجاز این دارو را مصرف کند، ممکن است دچار علائمی مانند سرگیجه شدید، غش کردن یا مشکل در تنفس شود. در صورت بروز چنین علائمی باید به طور اورژانسی به بیمارستان یا پزشک مراجعه کنید. همچنین باید به علائم افت شدید قند خون توجه داشته باشید. افت قند خون در برخی مواقع می تواند خطرناک و حتی تهدیدکننده زندگی باشد.
توجه در مورد مصرف میگلیتول
- هرگز این دارو را بصورت سر خود به دیگران تجویز نکنید.
- برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد نحوه کنترل دیابت با داروها، رژیم غذایی، ورزش و معاینات منظم پزشکی، در یک برنامه آموزش دیابت شرکت کنید.
- علائم قند خون بالا و پایین و نحوه درمان قند خون پایین را بیاموزید. قند خون خود را طبق دستور پزشک و به طور منظم بررسی کنید.
- آزمایش های تشخیصی/ پزشکی (مانند عملکرد کلیه، هموگلوبین A1c) در طول مصرف این دارو می بایست انجام شوند. تمام قرارهای پزشکی و آزمایشگاهی را حفظ نمایید.