میزان و نحوه مصرف داروی کلرتالیدون

  یکشنبه، 18 دی 1401   زمان مطالعه 3 دقیقه
میزان و نحوه مصرف داروی کلرتالیدون
داروی کلرتالیدون نوعی داروی ادرار آور می باشد که برای کاهش فشار خون و ادم مورد مصرف دارد. داروی کلرتالیدون به فرم قرص کلرتالیدون در بازار وجود دارد. اگر به دیابت یا نقرس مبتلا هستید در طول درمان با داروی کلرتالیدون باید بیشتر مراقب باشید. در این بخش به میزان و نحوه مصرف داروی کلرتالیدون در ساعد نیوز می پردازیم.

کلرتالیدون به گروهی از داروها به نام مدرهای تیازیدی تعلق دارد. یک داروی مدر سبب افزایش اوره دفعی از کلیه ها می گردد. گاهی به این داروها قرص های آب هم گفته می شود. مدرها درمان های مؤثر برای درمان فشار خون هستند. این داروها همچنین برای دفع آب اضافه در برخی از بیماری های کبدی و کلیوی که مایع بیش از حد در بدن تجمع پیدا کرده است نیز مفید می باشد. کلرتالیدون همچنین برای درمان نارسایی های قلبی نیز به کار می رود. نارسایی قلبی زمانی اتفاق می افتد که قلب نمی تواند عملکرد خود را به درستی انجام دهد.

موارد کاربرد کلرتالیدون

هماطور که پیش تر ذکر شد این دارو برای درمان مشکلات کلیه همانند نارسایی مزمن کلیه و سندرم نفروتیک، خیر که ناشی از مواردی همچون نارسایی قلبی و همچنین برای درمان فشار خون بالا مورد استفاده قرار می گیرد. این موارد تنها برخی از کاربردهای کلرتالیدون هستند. پزشک شما ممکن است برای درمان بیماری دیگری این دارو را برای شما تجویز کند.

نحوه مصرف دوز مصرف شده کلرتالیدون

یکی از سوالات متداولی که مصرف کنندگان این دارو می پرسند، نحوه مصرف دوز فراموش شده آن است. در صورتی که یکی از دوزهای مصرفی کلرتالیدون را فراموش کردید، در اولین فرصت پس از باداوری آن را مصرف کنید. اما در صورتی که این بازه زمانی نزدیک به زمان مصرف دوز بعدی است (عموما سه ساعت قبل از دوز بعدی)، از مصرف دوز فراموش شده خودداری کرده و تنها دوز بعدی را مصرف کنید. هرگز دو برابر دوز مصرفی را مصرف نکنید.

مصرف در بارداری

متاسفانه تحقیقات زیادی درباره عوارض جانبی احتمالی این دارو در دوران بارداری انجام نشده است. تحقیقات حیوانی حاکی از آن است که این دارو برای مادر و جنین مصر نیست. اما از آنجا که تحقیقات انسانی کاملی انجام نشده است، توصیه می شود از مصرف کلرتالیدون در دوران بارداری خودداری کنید. در صورتی که باردار هستید و یا قصد باردار شدن دارید، پیش از مصرف به پزشک خود اطلاع دهید.

مصرف در شیردهی

تحقیقات انجام شده حاکی از آن است که این دارو به شیر مادر ترشح کرده و ممکن است وارد بدن نوزاد شود. همچنین در برخی از موارد گزارش شده است که مصرف کلرتالیدون ممکن است شیردهی ار مهار کند. بنابرین مصرف این دارو در دوران شیردهی نیز توصیه نمی شود. ممکن است پزشک شما دارویی جایگزین را برای شما تجویز کند.

  • به این نکته باید توجه شود که دوران شیردهی و بارداری بسیار دوران حساسی برای هم مادر و هم جنین یا نوزاد هستند. توصیه می شود هیچ دارویی را بدون مشورت پزشک مصرف نکنید، حتی مصرف داروهای متداول و معمول توصیه نمی شوند.

دارو درمانی

مکانیزم اثر کلرتالیدون Chlorthalidone

  • جذب: بخوبی از راه گوارش جذب می شود.
  • دفع: ادرار
  • مکانیسم اثر: با مهار بازجذب سدیم و کلراید باعث افزایش دفع پتاسیم و بیکربنات و کاهش دفع کلسیم و احتباس اسید اوریک می شود
  • نیمه عمر: ۴۰ تا ۶۰ ساعت

توصیه های دارویی کلرتالیدون

  1. مصرف اين دارو حتي در صورت احساس بهبودي بايد ادامه يابد.
  2. اين دارو زيادي فشار خون را درمان نمي كند بلكه آن را كنترل مي نمايد. از اين رو مصرف آن ممكن است تا آخر عمر ضروري باشد.
  3. احتمال بروز كمي پتاسيم خون وجود دارد. بنابراين ممكن است مصرف پتاسيم اضافي در رژيم غذايي لازم باشد. بدون مشورت با پزشك، رژيم غذايي نبايد تغيير يابد.
  4. از مصرف ساير داروها، به خصوص داروهاي مقلد سمپاتيك كه نياز به نسخه ندارند، بايد خودداري شود.
  5. اگر برنامه مصرف يك بار در روز باشد، مصرف دارو صبح ها هنگام برخاستن از خواب توصيه مي شود تا اثر افزايش دفعات ادرار در طول شب به حداقل برسد.
  6. در صورت فراموش شدن يك نوبت مصرف دارو، به محض به ياد آوردن آن نوبت بايد مصرف شود، مگر اين كه تقريباً زمان مصرف نوبت بعدي فرا رسيده باشد. در اين صورت مقدار مصرف بعدي نبايد دو برابر گردد.

دیدگاه ها

  دیدگاه ها
نظر خود را به اشتراک بگذارید
پربازدیدترین ویدئوهای روز   
آخرین ویدیو ها   
آخرین تصاویر