دسته بندی ها

سیاست
جامعه
حوادث
اقتصاد
ورزش
دانشگاه
موسیقی
هنر و رسانه
علم و فناوری
بازار
مجله خانواده
ویدیو
عکس

جستجو در ساعدنیوز

مجله خانواده / دنیای ورزش / تمرینات ورزشی /

نقش ورزش در پیشگیری از سکته قلبی و مغزی 

یکشنبه، 14 شهریور 1400
بهترین روش برای پیشگیری از بروز سکته‌های قلبی و مغزی ورزش است. علم پزشکی مدرن در تحقیقات جدید ثابت کرده است که با انجام فعالیت‌های ورزشی منظم و مداوم همراه با رژیم غذایی مناسب می‌توان از بسته شدن رگ‌های قلبی و مغزی جلوگیری کرد. و از بروز سکته‌های حاد قلبی و مغزی که نتیجه‌اش مرگ آنی یا فلج شدن بدن است پیشگیری کرد.

ارتباط بین فعالیت بدنی و پیشگیری از سکته قلبی و مغزی چیست؟

نتایج بررسی ها نشان می دهد که افزایش سطح فعالیت بدنی، خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی را کاهش می دهد. اگر روزانه به مدت نیم ساعت پیاده روی یا آرام دویدن و نرمش های سبک روزمره را در برنامه زندگی خود قرار دهید و از مصرف بی رویه برخی غذاها پرهیز کنید هرگز به سکته قلبی دچار نمی شوید.

علل سکته قلبی

  • ازدیاد چربی خون (به ویژه کلسترول)
  • چاقی و کم تحرکی
  • استرس
  • ژنتیک (استعداد ارثی)
  • سیگار، مواد مخدر، الکل و برخی علل ناشناخته

اغذیه های مجاز و مفید برای قلب و مغز

انواع میوه ها و سبزی ها، ماهی، مرغ، حبوبات، غلات، روغن های گیاهی مثل روغن زیتون، ذرت، بادام زمینی، اغذیه آب پز و پختنی، لبنیات کم چرب یا بدون چربی.

ورزش مانع از سکته قلبی می شود

پزشکان در مقاله منتشره در مجله Brain, Behavior and Immunity — مغز، رفتار و ایمنی- اعلام می دارند که فقط 20 دقیقه نرمش و ورزش در روز مثل یک ماشین آنتی اکسیدانت عمل کرده از قلب و استخوان ها و عضلات در مقابل آسیب ها دفاع کرده و شانس ابتلا به یکسری بیمارها را بطور قابل توجه کاهش می دهد. سوزی هونگ (Suzi Hong) از دانشگاه کالیفرنیا در « سان-دیگو» گفت: « هر بار که ما ورزش می کنیم بدن ما انرژی مثبت از جمله در سطح سیستم ایمنی دریافت می کند. مدتهاست که این موضوع مشخص شده است که حرکات ورزشی و نرمش بمانند داروی ضد التهاب بر بدن تأثیر می گذارد اما نمی دانستیم چطور و چرا این اتفاق می افتد». سطح پایین فعالیت فیزیکی را یکی از دلایل حملات قلبی ومغزی و بیماری های مرتبط با استخوان ها در سالخوردگی و بسیاری از بیماری های دیگر مرتبط با انباشت کلسترول و دیگر مواد مضر و یا پیشرفت التهابات مزمن می دانند. مطابق با تحقیقات و نظارت های پزشکان، حتی مقدار ناچیز حرکات ورزشی شانس سکته قلبی و دیگر بیمار یهای قلب و عروق را کاهش می دهد. هونگ و همکارانش در صدد برآمدند مشخص کنند وقتی شخص در حال ورزش و نرمش است چه اتفاقی در داخل بدن رخ می دهد و تأثیر آن ها بر کار عضلات و سیستم قلب و عروق و مغز و دیگر اعضای بدن تا چه حد سریع است و باعث بروز تغییرات مثبت می شود. بدین منظور دانشمندان گروهی از 47 داوطلب را جمع کردند و از آنها خواستند حرکات ورزشی سبکی انجام بدهند و چند متر بدوند. قبل و بعد از این حرکات از آنها آزمایش خون گرفته شد. متخصصان با مقایسه مقدار پروتئین و هورمون ها ،، فهرست مواد سیگنالی و پروتئین ها را تهیه کردند که پس از دویدن تغییر کرده بود. به عنوان مثال، غلظت پروتئین TNF — آلفا تا 50 درصد کاهش یافت که هدایتگر واکنش بدن نسبت به حملات میکروب ها و غدد سرطانی است. کاهش آن در بافت ها باعث آن می شود که سلول های ایمنی باصطلاح «اینترلوکین» — مواد سیگنالی- می شود که پاسخگوی رشد واکنش التهابی هستند. بدین ترتیب کاهش غلظت پروتئین TNF — آلفا موجب کاهش شدت التهاب و مانند داروی ضد التهاب و آنتی اکسیدانت بر بدن تأثیر می گذارد. هونگ در توضیح گفت: « تحقیقات ما نشان داد که تمرینات نباید خیلی شدید باشد تا بتوان به چنین تأثیر ضد التهاب دست یافت. فقط 20 دقیقه حرکات سبک ورزشی و یا گردش برای دستیابی به حداکثر نتیجه کافی خواهد بود. تصور اینکه باید ورزش های سنگین انجام داد تا بتوان به چنین نتیجه ای رسید، افراد زیادی که مبتلا به التهاب مزمن و دردهای مرتبط با آن هستند را می ترساند. از اینرو تمرینات سبک ورزشی و پیاده روی برای آنها مفید خواهد بود».

ورزش از عواقب سکته قلبی جلوگیری می کند

بررسی های انجام شده نشان داده است که ورزش به صورت مداوم بعد از سکته می تواند به ریکاوری مغزی کمک کند و از عواقبی همچون کاهش حافظه جلوگیری کند. به گزارش ایسنا به نقل از سایت MNT، تاثیرات سکته قلبی می تواند در زندگی فرد بیمار تغییراتی جبران ناپذیر ایجاد کند. فلج شدن اعضای بدن، مشکلات گفتاری و کاهش حافظه از این دست تغییرات هستند. اینکه فرد چقدر می تواند بعد از سکته به حالت عادی خود برگردد به شرایط مغزی او بستگی دارد. ورزش کردن می تواند به این ریکاوری کمک کند. مدیر این تحقیقات می گوید: مطالعات ما نشان داده است که فعالیت فیزیکی می تواند پیش گیرنده باشد و به ریکاوری بعد از سکته کمک کند. برای مثال دویدن به صورت مداوم می تواند تاثیر مثبت بر ریکاوری بعد از سکته قلبی داشته باشد. نتایج به دست آمده از این مطالعات می تواند بیماران را با روش ساده اما موثر برای ریکاوری بعد از سکته آشنا کند.

فعالیت فیزیکی، دشمن بیماری های قلبی

قرار نیست همیشه صبر کنیم تا مریضی سراغمان بیاید و بعد به فکر درمان بیفتیم. بد نیست گاهی هم قبل از این که سر و کله بیماری ها پیدا شود، به فکر باشیم و یک بار هم ما آنها را غافلگیر کنیم.
انجام فعالیت های فیزیکی و ورزش به طور منظم، نه تنها برای درمان بسیاری از مشکلات قلبی مانند سکته های قلبی موثر است بلکه از بروز آنها نیز پیشگیری می کند.
ورزش منظم و مناسب موجب افزایش قدرت عضلانی قلب و در نتیجه پمپاژ بهتر خون می شود. از طرف دیگر، ورزش موجب بهبود اکسیژن رسانی به بخش های مختلف بدن نیز می شود و می توان گفت بر اثر ورزش، ظرفیت قلبی و ریوی افزایش می یابد.

ورزش کنید؛ حتی اگر سکته کرده اید

تکان نخور، اینقدر حرکت نکن، آرام تر، یواش، استراحت کن، بیشتر بخواب و... وقتی یک بیمار قلبی و بخصوص کسی که سکته کرده است در خانه استراحت می کند، این جمله ها زیاد و مکرر از سوی اعضای خانواده بیان می شود، اما این قلب بیچاره که روزهای سختی را می گذراند، اگر می توانست درد دل کند، اگر توانایی حرف زدن داشت و اگر می توانست از حال و روز خودش بگوید، حتما به ما می گفت خیلی وقت ها استراحت و خوابیدن و حرکت نکردن نه تنها به نفعش نیست بلکه به ضعیف شدن او و صاحبش هم می انجامد. از طرفی قرار نیست بیماری که سکته می کند، خانه نشین شود. شاید تا چند سال پیش هم تصور می شد سکته، پایان زندگی پرتحرک است، اما این روزها می بینیم بیماران بعد از سکته هم زندگی خوبی را تجربه می کنند، البته اگر بدانند چطور باید با قلب آزرده کنار بیایند.با این که در گذشته اغلب به بیماران توصیه می شد پس از سکته قلبی، میزان فعالیت شان را کاهش دهند تا فشار کمتری به قلب شان وارد شود، اما امروزه بیمارانی که سکته کرده اند یا دچار مشکلات و بیماری های قلبی هستند، می توانند از خدمات «بازتوانی قلبی» کمک بگیرند. پس از گذشت حداقل دو هفته از سکته قلبی، می توان برنامه بازتوانی قلبی این بیماران را شروع کرد و به آنها توصیه می شود فعالیت های فیزیکی را از سر بگیرند.


پسندیدم دیدگاه ها

استخاره آنلاین
فال حافظ آنلاین
فال امروز چهارشنبه 12 اردیبهشت
از سراسر وب
دیدگاه خود را ثبت نمایید
چاپ فوری مقالات علمی پژوهشی
مراحل اکسپت مقاله
استخراج فوری مقاله از پایان نامه برای مجلات ISI
ترجمه رسمی انگلیسی اسناد و مدارک
آموزش گام به گام نحوه سابمیت مقاله در مجلات ISI (آی اس آی)
پذیرش تضمینی مقاله علمی پژوهشی
محاسبه آنلاین هزینه چاپ کتاب در چند ثانیه
پذیرش و چاپ مقاله در مجلات خارجی ISI، SCOPUS، PUBMED، ISC
تبدیل پایان نامه به مقاله !
اکسپت فوری مقاله برای دوره دکتری