آیا دندانهایتان رنگ شده ، تراشیده شده اند یا در بالای هم تراز نشده اند؟ ونیرهای دندان گزینه مناسبی برای درمان هستند زیرا به نظر می رسد مانند دندانهای طبیعی است و نیازی به یک روش اصلی ندارد.روکش یک قطعه سرامیکی بسیار نازک و چوبی از جنس پرسلن (مانند ناخن انگشت کاذب) است که در بالای دندان خود شما به هم چسبیده است. با توجه به نیازهای شما ، می توانیم شکل ونیرهای شما را تنظیم کنیم تا کلیه دندانهای شما طولانی تر یا به هم نزدیک تر به نظر برسد. شما می توانید فقط یک روکش یا یک مجموعه کامل داشته باشید که به عنوان یک لبخند معروف است.برای یک دندان لکه دار تنها می توانیم سایه دقیق پرسلن را با هم تطبیق دهیم تا جلوه ای سبک تر به آن داده شود و با دندانهای اطراف متناسب باشد. در هنگام مناسب نبودن بریس ، می توان از ون ها نیز برای بستن شکاف های کوچک استفاده کرد. اگر یک دندان کمی از موقعیت خود خارج شود ، گاهی اوقات می توان یک روکش نصب کرد تا آن را با دیگران هماهنگ کند.
کامپوزیت دندان در دوران بارداری
نگرانی عمده مادران باردار در طی دریافت لمینت دندان و کامپوزیت دندان ، قرار گرفتن در معرض پرتودرمانی است که از طریق اشعه X انجام می شود. قبل از شروع کامپوزیت دندان و لمینت دندان و یا هرگونه روش درمانی دندانپزشکی ، نیاز به تأیید پزشک شما برای انجام روکش های کامپوزیت و لمینت وجود دارد.
بسته به تعداد کامپوزیت و لمینت سرامیکی انجام شده ، در فرآیند استفاده از روکش های کامپوزیت دندان و لمینت دندان سرامیکی ممکن است نیاز باشد تا بیماران برای مدت زمان نسبتاً کمی دراز بکشند. اگر در بارداری دراز کشدن طولانی مدت برای شما ناراحت کننده است ، پس احتمالاً باید منتظر بمانید تا بعد از بارداری کامپوزیت دندان و لمینت دندان انجام شود.
اگر باردار هستید و در حال بررسی روکش های کامپوزیت دندان هستید ، به دندانپزشک خود اطلاع دهید تا مطمئن شوید که آنها معتقدند این روش برای شما بی خطر است. به طور کلی اگر دریافت کامپوزیت و لمینت سرامیکی برای شما ضروری و اضطراری نیست بهتر است منتظر بمانید "کامپوزیت دندان" یا لمینت شما بعد از بارداری انجام شود.
اکیداً توصیه می شود حتی در حین بارداری به برنامه معاینات منظم دندانپزشکی خود پایبند باشید. در صورت نیاز به ملاقات بیشتر دندانپزشک شما را راهنمایی می کند. در زیر روش های دندانپزشکی آورده شده است که انجام آنها برای زنان باردار بی خطر است:
اگرچه دندانپزشکان ترجیح می دهند دندان را نکشید ، اما اگر دندان به دلیل پوسیدگی بسیار آسیب دیده باشد ، دندان شما باید کشیده شود - یک دندان پوسیده به شدت ممکن است لثه و سایر دندان های شما را به خطر بیندازد. کشیدن دندان اکثراً در سه ماهه دوم توصیه می شود ، اما در صورت لزوم می تواند در هر زمان انجام شود.
مشکلات کامپوزیت های دندانی در دوران بارداری
1- سه ماهه نخست بارداری:
سه ماهه اول بارداری از مهمترین مراحل این دوره به شمار آمده و به دلیل حساسیت جنین به مواد شیمیایی راه یافته به خون مادر، توصیه می شود در صورت غیرضرور بودن، از انجام تمام اقدامات دندانپزشکی و روش های اصلاح طرح لبخند مانند کامپوزیت دندان اجتناب نموده و به سلامت جنین خود اهمیت دهید. در این دوره، تحریک دهان و دندان با استفاده از مواد و ترکیبات شیمیایی، منجر به ایجاد تهوع، استفراغ و بی اشتهایی بیشتر شده و منجر به ایجاد مشکلات تغذیه ای برای مادر می نماید. در صورت بروز مشکلات جدی در این دوره، حتما با پزشک متخصص زنان مشورت نموده و سپس به دندانپزشک زیبایی مراجعه نمایید.
2- سه ماهه دوم بارداری:
این مرحله، بهترین دوره جهت انجام خدمات دندانپزشکی و در موارد خاصی، کامپوزیت دندان است. در این دوره به ویژه در انتهای سه ماهه دوم بارداری، تمامی اندام های جنین شکل گرفته و خطر کمتری سلامتی جنین را تهدید می نماید. در صورت تایید پزشک زنان و زایمان و وضعیت عمومی مادر، عدم وجود مشکلات زمینه ای، عدم آلرژی به مواد شیمیایی مختلف و عدم نیاز به بیهوشی و بی حسی های دراز مدت، می توان کامپوزیت دندان را در دو یا سه جلسه انجام داده و مشکلات دندان را برطرف نمود.
3- سه ماهه آخر بارداری:
در این دوره به دلیل تکامل جنین و افزایش وزن مادر، نشستن و دراز کشیدن های طولانی مدت برای مادر بسیار دشوار بوده و منجر به ایجاد کمر درد، شکم درد و گرفتگی عضلانی خواهد شد؛ از این رو توصیه می شود در این دوره نیز از انجام خدمات غیر ضروری اجتناب نموده و آن ها را به بعد از زایمان موکول نمایید.