به گزارش سایت خبری ساعد نیوز ، امروزه خودروهای برقی در کانون توجه قرار گرفته و از شرکت های بزرگ گرفته تا استارتاپ های کوچک به دنبال عرضه چنین مدل هایی هستند. در حال حاضر کمپانی هایی مثل تسلا، شورولت، نیسان، مرسدس بنز، ب ام و، آئودی، رنو، پژو، هیوندای، کیا و جگوار جزو تولیدکنندگان مدل های تمام الکتریکی به شمار می روند.
اما علی رغم تولید مدل های نسبتا متنوع، هنوز قیمت مدل های الکتریکی نسبت به نمونه های بنزینی و دیزلی بالا بوده و خرید آنها نیازمند مبالغ بیشتری است. برای نمونه اشکودا Citigo e iV به عنوان یکی از ارزان ترین مدل های تمام برقی به فروش رسیده در انگلستان، قیمتی در حدود 17 هزار پوند (با احتساب مشوق های دولتی) دارد.
در آن سوی دنیا و در ایالات متحده هم نیسان لیف و هیوندای آیونیک با قیمت تقریبی 31 هزار دلار جزو ارزان ترین خودروهای الکتریکی قابل انتخاب هستند. این در حالی است که ارزان ترین مدل بنزینی یعنی نیسان ورسا در حدود 13 هزار دلار قیمت دارد.
شاید بپرسید در صورت تجهیز یک خودروی بنزینی به پیشرانه تمام الکتریکی هزینه نهایی چقدر می شود؟ برای پاسخ به این سوال، یوتیوبری با نام کاربری etischer در اقدامی جالب یک دستگاه فولکس واگن پاسات مدل 2008 بنزینی را خریداری نموده و شخصا موتور آن را با پیشرانه الکتریکی جایگزین کرده است.
نحوه تبدیل خودروی بنزینی به خودروی برقی
شاید عوض کردن پیشرانه ی احتراق داخلی با نمونه ای الکتریکی برای ماشین بازها نوعی خیانت به حساب آید اما راهی مناسب برای همراهی با خیل عظیم خودروهای الکتریکی است؛ بنابراین اینجا نکات اصلی این کار را برای شما ذکر کرده ایم.
- انتخاب خودروی مناسب
یک نکته ی کلیدی اینکه هر بخشی که از قدرت پیشرانه استفاده می کند برای شما بی فایده است. فرمان هیدرولیک و ترمز کمکی خوب نیستند و ما کنترل های کاملاً آنالوگ را برای این هدف نیاز داریم. وزن اضافی نیز خوب نیست بنابراین نباید شیشه های برقی، صندلی های گرم شونده و… در خودرو باشند.
خودرویی مثل شورلت اسپرینت یا هوندا سیویک می تواند ایده آل باشد و البته شما می توانید خودرویی بسیار ارزان انتخاب کنید.
- انتخاب یک پیشرانه الکتریکی
گزینه های خیلی زیادی که ارزان و درعین حال قابل اعتماد باشند وجود ندارد. پیشرانه های تراک Forklift انتخابی محبوب هستند که از موتورهای ۱۲ تا ۷۲ ولت استفاده کرده و تا دور ۳۵۰۰ چرخش دارند. اندازه ی پیشرانه به وزن و اندازه ی خودرو بستگی دارد بنابراین خودرویی مثل شورلت تنها به پیشرانه ی الکتریکی کوچکی نیاز دارد. شما می توانید یک پیشرانه ی ۷۲ ولت مناسب را با بهای حدود ۲۰۰ پوند پیدا کنید.
- باز کردن تمامی قطعات پیشرانه احتراق داخلی
خب حالا زمان باز کردن کل اجزای قوای محرکه است. باید پیشرانه، رادیاتور، باک سوخت، استارتر، سیستم اگزوز و خطوط انتقال سوخت را باز کنید. می توان به منظور کاهش وزن خودرو برخی قطعات دیگر نظیر مخزن آب را نیز باز کرد.
البته قبل از باز کردن باک سوخت از خالی بودن کامل آن اطمینان حاصل کنید و البته می توانید با فروش برخی قطعات بهای لازم برای خرید وسایل دیگر را به دست بیاورید.
- تبدیل گیربکس
الکتریسیته باید به نوعی به چرخ ها برسد بنابراین گیربکس اصلی خودرو یکی از بخش های باقی مانده است. صفحه آداپتر باید از آلومینیوم ساخته شود و سپس به منظور اتصال پیشرانه الکتریکی به گیربکس تغییرات ضروری انجام بپذیرد. همچنین باید اطمینان حاصل شود شفت خروجی گیربکس و شفت ورودی پیشرانه الکتریکی به طور دقیق در یک راستا هستند.
کمی جوشکاری برای اتصال این دو شفت به یکدیگر موردنیاز است. البته می توان پیشرانه الکتریکی و گیربکس را به صورت مکانیکی نیز به یک منتقل کننده متصل کرد تا نیرو به چرخ ها برسد.
- باتری ها و کنترلر
مقدار و اندازه ی باتری های موردنیاز به نوع پیشرانه ای که انتخاب می کنید بستگی دارد. برای مثال یک پیشرانه ۷۲ ولت به ۶ باتری ۱۲ ولت نیازمند است. باتری های اسیدی هرکدام حدود ۱۲ کیلوگرم وزن دارند و بنابراین توزیع وزن یک اولویت مهم است. توصیه می شود دوسوم باتری ها را در صندوق عقب بگذارید و باقی مانده ها را نیز زیر کاپوت جای دهید تا توزیع وزن مناسبی داشته باشید. باتری ها را به یک درگاه قدرت متصل کرده و یک درگاه نیز برای شارژ شبانه در جای قبلی باک بنزین قرار دهید.
یک کنترلر نیز برای تنظیم قدرت انتقالی از باتری ها به پیشرانه الکتریکی موردنیاز است و این موضوع به ولتاژ و نوع پیشرانه مرتبط است. کنترلر از یک پتانسیل سنج برای ارائه ی گاز دادن الکتریکی استفاده می کند. سپس این تنظیم کننده به پدال گاز متصل می شود.
- بازسازی خودرو
یک نمایندگی اخیراً یک مزراتی بای توربوی الکتریکی را بازسازی کرده است. بسته به اندازه ی پیشرانه الکتریکی و میزان آمپر کنترلر شما می توانید انتظار محدوده حرکتی حدود ۳۲ کیلومتری را با شرایط نرمال رانندگی شهری داشته باشید. با توجه به اینکه این پیشرانه برای انتقال وزن های زیاد مهندسی شده، شتاب گیری خودرو همیشه نسبتاً چشمگیر خواهد بود؛ اما حداکثر سرعت خودرو به حدود ۱۱۰ کیلومتر در ساعت محدود خواهد بود چراکه پیشرانه الکتریکی نمی تواند سریع تر بچرخد.
خودروی شما دقیقاً یادآور تسلا نیست اما اصول اساسی هنوز هم یکسان است.
اما مشکل اصلی هزینه های خودرو است چراکه باتری ها را باید هر دو تا پنج سال تعویض کرد و هر بار شارژ نیز حدود ۸ ساعت طول می کشد. اگرچه خودرویی الکتریکی از این نوع قادر به سرعت گرفتن تا ۱۱۰ کیلومتر در ساعت است اما خالی کردن شارژ فوراً انجام خواهد شد و محدوده حرکتی آن کاهش خواهد یافت.
مشکلات مکانیکی نیز موضوعی عادی خواهند بود مخصوصاً در زمینه ی جفت شدن پیشرانه و گیربکس این موضوع پررنگ تر است. اگر اتصالات به طور دقیق صورت نگرفته باشد لرزش ها و مشکلاتی پیش خواهد آمد که نیازمند بازسازی دوباره است. علیرغم این مشکلات، تبدیل یک هاچبک قدیمی به یک خودروی الکتریکی می تواند یک پروژه ی جالب توجه برای افراد باشد.