هر ساله میلیون ها مسافر به شهر آنکارا سفر می کنند هر چند که اغلب این سفرها یا کاری هستند و یا برای ادامه تحصیل . برخی از مسافرین ترجیح می دهند در مدت زمانی که امور مربوط به خود را پیگیری می کنند تا حد امکان به چند نمونه از دیدنی های آنکارا سر بزنند و از جذابیت های این شهر لذت ببرند . مسجد کوجاتپه آنکارا (Kocatepe Mosque Ankara) یکی از این جاذبه هاست که با معماری چشم نواز خود بینندگان را شگفت زده خواهد نمود . با ما همراه باشید تا با این مسجد باشکوه آشنا گردید .
مسجد کوجاتپه آنکارا با 30 سال قدمت در منطقه قيزيل آی این شهر بنا شده و با گنجایشی بیش از 20 هزار نمازگزار به عنوان بزرگترین مسجد آنکارا شناخته می شود . مسجد کوجاتپه یا قوجاتپه به مانند مساجد معروف استانبول ارزش تاریخی ندارد اما معماری ان فوق العاده بوده و چشم ها را به خود خیره می سازد . این مسجد که از جاذبه های گردشگری ترکیه به شمار می اید با همت بسیار در سال 1987 تکمیل شد و درهای ان به روی نمازگزاران و عبادت کنندگان بازگشایی شد . این مسجد 4500 متر مربع وسعت دارد و تزئینات داخلی و نمای خارجی جذاب ، آن را به یکی از مساجد شناخته شده در آنکارا و ترکیه تبدیل کرده است .
تاریخچه مسجد کوجاتپه آنکارا
جالب است بدانید که در ساخت این مسجد مهندسان و معماران ماهر بسیاری شرکت داشته اند که از جمله آن ها می توان به ودات دالوکای ، خسرو تایلا و فاتح اولوانگین اشاره کرد ، در واقع بعد از این که ودات توانست در فراخوان طراحی مسجد کوجاتپه برنده مسابقه اعلام شود کار خود را به سرعت شروع کرد اما در ابتدا ساخت این مسجد کار او به دلیل مدرن بودن متوقف شد و بعد از چند مدتی معمار دیگری به نام خسرو تایلا با همکاری فرد دیگری به نام فاتح اولوانگین شروع به کار مرد اما باز هم طراحی و کار این دو معمار نیز به دلیل نزدیکی طراحی این مسجد به مساجد شهر استانبول مانند مسجد ایا صوفیه و یا مسجد سلطان احمد استانبول مورد نقد های بسیاری قرار گرفت اما این دو معمار به کار خود ادامه دادند و کار ساخت مسجد کوجاتپه آنکارا بالاخره در سال 1987 میلادی یعنی بیست سال بعد به پایان رسید و همچنین جالب است بدانید که طرح اولیه ودات دالوکای برای این مسجد امروزه با کمی تغییر توسط خود ودات برای مسجد شاه فیصل کشور پاکستان به کار گرفته شده است .
معماری مسجد کوجاتپه آنکارا
سجد قوجاتپه شامل یک گنبد مرکزی است که روی ۴ فیلپای قرار گرفته است و چهار نیم گنبد دور گنبد مرکزی قرار گرفته است. این مسجد چهار مناره ۸۸ متری دارد و خطاطی داخل مسجد هم از سوی خوشنویسان ترک حمید آیتاچ، محمود اؤنجو و امین بارین انجام گرفته است. تزئینات داخلی مسجد قوجاتپه به سبک تزئینات کلاسیک دوره عثمانی است.
این بنا یکی از بناهای دیدنی شهر آنکارا به شمار می رود.