اگر تا همسرتان وارد اتاق می شود به سراغ گوشی تان می روید، یعنی مشکلی بین تان وجود دارد! یعنی یک جای کار می لنگد! گاهی با گذر زمان و تغییر ویژگی های شخصیتی و علاقه مندی هایمان، تغییرات مختلفی را در رابطه مان تجربه می کنیم. اما آیا ما نشانه های جدایی از شریک زندگی مان را می شناسیم؟ در این مقاله در مورد نشانه های دور شدن از شریک زندگی و چگونگی ترمیم رابطه عاطفی صحبت خواهیم کرد.
۱. تماس چشمی کمتری دارید
به گفته ی «کیت بالستریری» (Kate Balestrieri)، روان شناس بالینی و مشاور خانواده، یکی از نخستین نشانه ها و به احتمال زیاد، پنهان ترین تغییرات کاهش تماس چشمی است. ممکن است همه ی زوج ها ارتباط چشمی آن چنانی نداشته باشند، اما اگر افزایش یا کاهش چشمگیری در تماس چشمی تان با یکدیگر احساس می کنید، احتمالا مشکلی وجود دارد.
۲. بیشتر از گذشته برنامه های تک نفره می ریزید
بیشتر آخرهفته ها را به گردش های تک نفره می گذرانید یا احتمالا همسرتان وقت بیشتری را با دوستان و همکارانش می گذراند. البته کسی نمی گوید باید همه ی وقت تان را با هم و در کنار هم سپری کنید؛ نکته این است که آیا این وضعیت نسبت به قبل تغییر کرده است یا نه. همچنین بنابر نظر «بالستریری» باید ببینید آیا شما یا شریک تان بیشتر برای کنارهم نبودن بهانه تراشی می کنید؟
۳. پیوسته حواس تان به گوشی تان است
وقتی طرف مقابل کنارتان است شما (یا او) چند بار به سراغ گوشی تان می روید؟ شاید در دنیای امروز که همه ی ما به تلفن های همراه وابسته ایم، شناسایی این مورد کار دشواری باشد اما به اعتقاد «بالستیری» این نشانه ای مستدل است. اگر وقتی همسرتان وارد اتاق می شود، سراغ گوشی تان می روید چون نمی خواهید با او حرف بزنید، از موضوعی عصبی هستید یا احساس می کنید برای رویارویی با او نیرویی ندارید، این یک علامت خطر بزرگ به نشانه ی دورشدن تان از یکدیگر است!
۴. بگومگویتان بیشتر شده است
وقتی احساس می کنید از هم فاصله گرفته اید، معمولا یکی از دو طرف شروع به ایرادگرفتن و غُرزدن به دیگری می کند. به گفته ی دکتر «فرن والفیش»، (Fran Walfish) روان شناس خانواده و نویسنده ی کتاب «والد خودآگاه»، در چنین وضعیتی سرراست به سراغ موضوع اصلی بروید. سرراست از طرف مقابل بپرسید «قضیه چیه؟ از دست من عصبانی هستی؟ بگو مشکل چیه؟»؛ بهتر است حرف طرف مقابل را سرراست بشنوید تا بگومگویی غیرسازنده و انفعالی داشته باشید.
۵. کارها را با هم اما بدون هیچ بده بستانی انجام می دهید
شاید فکر کنید همیشه در کنار هم هستید، اما اینکه در مکان مشترکی باشید کافی نیست؛ در طول این مدت چقدر با هم تعامل دارید؟ تماشای تلویزیون، بازی ویدئویی و شام خوردن با دوستان مشترک، انجام همه ی اینها خیلی خوب است اما می تواند به نشانه ی فاصله گرفتن هم باشد. «بالستیری» معتقد است بزرگ سالان وقتی از هم فاصله می گیرند، از تعامل و بده بستان با یکدیگر دست می کشند، اما ممکن است کارهای مشترک بیشتری را با هم انجام بدهند. این مسئله ممکن است گمراه تان کند!
۶. رابطه ی جنسی تان کم شده است
دکتر والویش می گوید «وقتی اوضاع به هم می ریزد، نخستین چیزی که ازدست می رود رابطه ی جنسی است.» بیشتر آدم ها وقتی دل خور یا خشمگین هستند، دوست ندارند بدن شان را در اختیار دیگری بگذارند. راه حل این نیست که بی میل و بااجبار به تخت خواب بروید تا مشکل تان حل شود. بفهمید چه چیز آزارتان می دهد و باعث می شود که نخواهید با شریک زندگی تان رابطه ی جنسی داشته باشید. رابطه ی جنسی درمان مشکل نیست، نشانه است. برای رفع مشکل باید به عمق ماجرا بروید و ریشه را پیدا کنید.
چطور رابطه مان را ترمیم کنیم؟
چند راه حل ظریف برای گذر از این مرحله و نزدیک شدن شما به یکدیگر وجود دارد. بالستیری توصیه می کند زمان سنج گوشی تان را تنظیم کنید و برای چند دقیقه بی وقفه تماس چشمی برقرار کنید. این کار بخش های مختلفی را در مغز شما و شریک تان فعال می کند که منجر به افزایش همدلی می شود؛ چیزی که به دنبالش هستیم. او همچنین پیشنهاد می کند هر شب زمانی را به گفت وگو با یکدیگر درباره ی روزی که سپری کردید و برنامه های فردایتان اختصاص دهید. به گفته ی «والفیش»، برای عبور از چالش های مهم باید «گوش دادن» را تمرین کنید. به نوبت، بدون اینکه حرف یکدیگر را قطع کنید، به طرف مقابل گوش کنید. نکته ی مهمی که نباید فراموش کنید این است که لزومی ندارد هر مشکلی را که حرفش به میان می آید، رفع و رجوع کنید! کافی است هر دو طرف حرف دل شان بزنند و به هرچه طرف مقابل می گوید گوش کنند. این کار باعث می شود طرف مقابل حضورمان را بهتر و بیشتر درک کند. توجه و رسیدگی به خودتان را هم نباید فراموش کنید. اگر شما یا همسرتان رنجور یا ضعیف باشید و وقت کافی صرف خودتان نکنید، کار را برای طرف مقابل دشوارتر می کنید. به گفته ی «والفیش» برای حفظ رشته ی اتصال با آنچه می خواهیم و آنچه که هستیم، مهم است که مراقب خودمان باشیم، به نیازهایمان توجه کنیم و به خودمان استراحت بدهیم. با این کار بهتر می توانیم توجه مان را نثار طرف مقابل کنیم. اگر با این روش ها مشکل تان رفع نشد و هنوز احساس می کنید از هم دور هستید، کمک گرفتن از مشاور یا روان شناس تأثیر چشمگیری خواهد داشت. بدانید که حرف زدن مانند چسب آدم ها را در کنار هم نگه می دارد و از رابطه ها محافظت می کند. پس حرف بزنید، حرف بزنید و حرف بزنید!
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش
4 سال پیش