پوست ما اولین سد دفاعی بدن در برابر آسیب های متعدد محیطی است. علی رغم طراحی دقیق و قدرتمند این جزء پیچیده بدن، گاهی این آسیب ها اثرات خود را روی آن باقی می گذارند و ظاهر آن را تغییر می دهند. از مشکلات رایج پوستی می توان انواع جوش ها را نام برد که خود این جوش ها می توانند مسبب مشکلات زیاد دیگری شوند. بسیاری از لکه ها و جای زخم ها را همین جوش های مزاحم روی پوست به وجود می آورند. بنابراین با جلوگیری از این مهمانان ناخوانده، می توانید بسیاری از مشکلات دیگر پوستی را در نطفه خفه کنید. برای از بین بردن جوش ها، ابتدا باید پوست خود را لایه برداری و پاک سازی کنید. بسیاری از جوش ها در همین مرحله اول از بین می روند. سپس باید آن را با مواد مغذی و آب رسان، خوب تقویت کنید. خواب و تغذیه خود را نیز تنظیم کنید تا از صورت صاف و یکدست خود، لذت ببرید. برای تقویت پوست بهترین راه، تغذیه از راه مستقیم و با کمک ماسک های صورت است. از ماسک هایی که برای از بین بردن جوش ها، خیلی به کارتان خواهند آمد؛ انواع ماسک روغن نارگیل برای جوش صورت هستند.
خواص روغن نارگیل
مرطوب کننده ی پوست: اسیدهای چرب موجود در روغن نارگیل به راحتی در پوست نفوذ کرده، مانع از خشک شدن آن شده و پوست همواره مرطوب می ماند. این رطوبت، پوست را نرم و لطیف نگه می دارد.
جوانسازی پوست: روغن نارگیل حاوی مقادیر زیادی از ویتامین E و دیگر ترکیبات پلیفنولیک است که به عنوان آنتی اکسیدان، اثرات رادیکال های آزاد در پوست را خنثی کرده و سلول های مرده ی پوست را نیز از بین می برد و از ایجاد لک و چین و چروک پوستی جلوگیری می کند.
حفظ انعطاف پذیری پوست: روغن نارگیل با دارا بودن انواع آنتی اکسیدان در خود، باعث افزایش تولید کلاژن پوست شده و انعطاف پذیری و سلامت پوست را به همراه دارد.
اثرات ضد باکتریایی: حجم بالای اسیدهای چرب روغن نارگیل، دارای خاصیت ضد باکتری، ضد ویروسی و ضد قارچی است و از پوست در برابر انواع آلودگی محافظت می کند.
اثرات ضد التهابی: پوست صورت به شدت در معرض انواع آلاینده ها، تحریک کننده ها و سموم است که باعث التهاب آن می شود. روغن نارگیل می تواند با دارا بودن مقادیر بالای ویتامین E و انواع آنتی اکسیدان ، جریان خون در پوست را افزایش داده، سلول هایی که بر اثر عوامل محیطی آسیب دیده اند را ترمیم کند و سلول های مرده را از بین ببرد.
چه کسانی نباید از روغن نارگیل استفاده کنند؟
با وجود اینکه مزایای روغن نارگیل برای سلامت پوست ثابت شده است ولی استفاده موضعی از این روغن برای همه افراد مناسب نیست.مثلا کسانی که پوست چرب دارند باید از استفاده موضعی از این روغن اجتناب کنند. چون این روغن وارد منافذ پوست می شود و باعث ایجاد جوش های سرسیاه خواهد شد.مثل سایر موارد، در مورد این روغن هم آزمون و خطا باعث می شود که متوجه شوید آیا روغن نارگیل برایتان مناسب است یا خیر.علاوه بر این اگر پوست حساسی دارید، مقدار کمی از روغن را روی قسمت کوچکی از پوست امتحان کنید تا مطمئن شوید که این روغن باعث التهاب پوست نمی شود و منافذ پوست تان را نمی بندد.ولی خوردن این روغن و استفاده از آن برای پخت و پز معمولا در حالت عادی برای بیشتر مردم، مشکلی ایجاد نمی کند.اگر پوست های چرب و حساس دارید و نمی توانید از مزایای استفاده موضعی این روغن بهره مند شوید، به جای آن می توانید این روغن را وارد رژیم غذایی خود کنید و از این طریق از مزایای آن بهره مند شوید.
بهترین نوع روغن نارگیل کدام است؟
روغن نارگیل را به دو طریق می توان تهیه کرد؛ یکی از طریق فرایند خشک و دیگری فرایند مرطوب.فرایند خشک به این معنا است که ابتدا گوشت نارگیل را خشک می کنند سپس آن را تحت فشار قرار می دهند تا روغن آن استخراج شود. سپس روغن را بلیچ و بدون بو می کنند. نتیجه این فرایند، تولید روغن نارگیل تصفیه شده است که بوی خنثی تری دارد و دارای نقطه دود بالاتری است.در فرایند روغن گیری مرطوب، این روغن از نارگیل های خام و تازه تهیه می شود تا روغن نارگیل بکر به دست بیاید. در این روش عطر روغن حفظ می شود و البته نقطه دود پایین تری دارد. روغن نارگیل تصفیه شده برای آشپزی در دماهای بالا مناسب تر است ولی برای مصارف مرتبط با پوست بهتر است که از روغن نارگیل بکر استفاده کنید. بیشتر تحقیقات صورت گرفته روی روغن های نارگیل بکر انجام شده است.