به گزارش سایت خبری ساعد نیوز، رفتار با کودک دو ساله دارای اهمیت بسیار است چرا که پنج سال اول زندگی کودکان زمان رشد اجتماعی، شناختی، احساسی و فیزیکی آنهاست. کودکان با توانایی ها و نیازهای بسیاری وارد دنیا می شوند و در سال های اول زندگی به عشق، تغذیه، سلامتی و امنیت روانی و اجتماعی نیاز دارند که رفع آنها توسط والدین موجب موفقیت های بعدی کودک خواهد شد.
کودک در این سن به شدت احساساتی است. شما به سختی می توانید احساسات او را تشخیص دهید. به او بگویید که حتی اگر گاهی ناراحت باشد طبیعی است. ناراحتی بخشی از زندگی است. کاری که شما باید بکنید این است که احساسات او را برایش توضیح دهید. «تو از مامان ناراحتی چون او گفت امروز به پارک نمی رویم.» به او بفهمانید که شما نیز احساسی مشابه دارید. «می دانم که خداحافظی از مادر بزرگ ناراحت کننده است، برای من هم چنین است.» اگر کودک شما هنگام ناراحتی فریاد کشید یا لگد زد، به او راه درست تخلیه کردن احساس اش را نشان دهید.
اگر شما تا به حال 1 سال پرمشغله داشته اید، حال کمی آرام باشید. کودک 2 ساله شما آرام تر و بامزه تر شده است. شما می توانید بدون کمک دیگران با کودک خود بازی کنید. اگر چه کودک تان احتمال دارد شما را ناراحت کند اما بیشتر تمایل به خوشحال کردن تان دارد. او می خواهد خوب باشد و به شما کمک کند.
نکات مهم درباره کودک دو ساله
۱- استقلال طلبی و بد اخلاقی و لجبازی ، بخشی از فرایند رشد است . کودک می خواهد با فاصله گرفتن از پدر و مادر شخصیت مستقلی از آن خود بیابد .
موقعیتی است که برای رشد شخصیت و رشد اخلاقی او مهم است . شجاعت و شهامتی که در بالغ ها می ستایید ، ریشه در استقلال طلبی دو سالگی دارد .
۲- به استقلال طلبی فرزند دوساله خود بها بدهید و این همان کاری است که در مورد کودکان تازه به راه افتاده هم انجام دادید .
این جا هم وظیفه ی مهمی پیش رو دارید . خانواده نقش پر رنگ و سنگینی در آموزش فرزندان دارد ؛ از یکسو باید به فرزند احترام به اختیارات خود را بیاموزید و از سوی دیگر ، مقررات و قوانین منطقی را قبول کند . رسیدن به این هر دو خواسته امکان پذیر است . برای رسیدن به این منظور باید :
- امکان انتخاب دهید .
- باطرح سوال ، کودک را به فکر کردن مجبور کنید .
- از روش منحرف کردن حواس او استفاده کنید .
- از قصه های آموزنده برای تربیت کودک خود مدد بگیرید .
- در صورت لزوم کودک را از میان جمع دور کنید .
- قوانین و نظم و انضباط را با او در میان بگذارید .
- تا حد امکان از تنبیه جسمانی بپرهیزید .
۳- دو ساله ها بیش از کودکان تازه به راه افتاده ، به فضا برای حرکت نیاز دارند .
محدود کردن بیش از حد آن ها صلاح نیست ؛ و لزومی ندارد که پیوسته قدرت و اختیار خود را به رخ آن ها بکشید . بگذارید از احساس وجود خود لذت ببرند . نکات مهم درباره ی کودکان دو ساله را به کار ببندید .
۴ – توقع بیجا نداشته باشید . کودک دوساله بیش از اقتضای سن وسالش بالغ و عاقل نیست . با این حال از نصیحت و پند و اندرز غافل نشوید .
گاه توقع بیشتر از کودک به رشد اخلاقی او کمک می کند ، با این حال انتظار بی عیب و نقص بودن از کودک دو ساله خطاست .
توقع نداشته باشید که فرزند دوساله ی شما همیشه با دوستانش خوش رفتار و با برادر کوچکترش مهربان باشد و به خواهرش حسادت نکند و سر میز مودب بنشیند و یا برای هرچه به او می دهید از شما تشکر کند .
باز هم توقع های ما…
۵ – توقع نرم و ملایم بودن دایمی انتظار بی جایی است . دو ساله ها اغلب مشکل ساز هستند و در این شرایط طبیعی است که گه گاه شما را عصبانی کنند .
اما احساس تقصیر نکنید . اگر فکر می کنید اشتباه کرده اید خیلی ساده با یک « متاسفم » موضوع را تمام کنید . نکات مهم درباره ی کودکان دو ساله را به کار ببندید .
۶ – دو ساله ها به سرعت رشد می کنند . از به هم ریختن خانه و سیر وسیاحت و سرکشی به همه جا و بازی با خاک و ماسه و آب و گل و نقاشی لذت می برند . عاشق صدا و خبر های خوش و بازی های ساده اند .
فضای بازی وسیع می خواهند و اسباب بازی های مختلف . محتاج توجه و مهر محبت شما هستند ، این لطف را از آن ها مضایقه نکنید .